Home Topics Comunicate de presa TeraSteel – numarul 1 pe piata panourilor termoizolante in 2019
TeraSteel – numarul 1 pe piata panourilor termoizolante in 2019

TeraSteel – numarul 1 pe piata panourilor termoizolante in 2019

0

TeraSteel, parte a Grupului TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, este liderul pietei de panouri termoizolante, potrivit studiului realizat de Neomar Consulting, la nivelul anului 2019, in Romania.

Studiul realizat in perioada ianuarie-decembrie 2019 estimeaza valoarea pietei de panouri termoizolante la 130 milioane de euro, in crestere cu 9% fata de 2018, ca urmare a avansului luat de sectorul constructiilor industriale. Cantitativ, piata de panouri termoizolante din Romania a depasit 8 milioane de metri patrati in 2019, cu un avans de peste 13% fata de 2018.

TeraSteel ocupa prima pozitie in piata de panouri termoizolante din tara, cu o cota de piata de 20,9%. Primii 3 jucatori din piata insumeaza o cota de piata de 50% valoric si de circa 55% cantitativ.

Avem o echipa puternica si o retea solida de parteneri cu care am realizat proiecte de succes. Ne-am dezvoltat constant si oferim un portofoliu complet de solutii, cea mai noua fiind Lead by TeraSteel, un nou concept de hala metalica pentru cladirile viitorului. Suntem numarul 1 in Romania, iar asta ne arata ca suntem pe drumul cel bun. Vom continua sa ne facem treaba ghidandu-ne dupa cei 4D care ne definesc: determinare, delocalizare, digitalizare si dezvoltare”, a declarat Cosmin Patroiu, director general TeraSteel.

Anul trecut, TeraSteel Romania si Serbia au inregistrat cea mai buna marja de profitabilitate, dintre companiile Grupului. Cifra de afaceri a TeraSteel Romania si Serbia a crescut cu 18% in 2019, la 308,8 milioane de lei, in timp ce EBITDA a inregistrat o crestere de 42% fata de 2018, pana la 37,6 milioane de lei.

In primul trimestru din 2020, TeraSteel Romania si Serbia si-au mentinut performantele, cifra de afaceri inregistrand un avans de 24% fata de T1 din 2019.

Produsele TeraSteel Romania si Serbia sunt prezente in 25 de tari europene, in 2019 exportul reprezentand 58% din cifra de afaceri.

Fabricile TeraSteel din Romania sunt situate in Parcul Industrial TeraPlast din Saratel, Jud. Bistrita-Nasaud (productie panouri termoizolante) si in localitatea Bistrita (fabrica de productie profile zincate). Fabrica din Serbia este situata in orasul Leskovac si este prima unitate de productie a Grupului TeraPlast in afara Romaniei, dar si prima unitate de productie cu capital integral privat romanesc, inaugurata in strainatate dupa 1990.

Anul trecut, Terasteel a lansat Lead by TeraSteel: un nou concept de hala metalica pentru cladirile viitorului, sustenabila si reutilizabila. Solutia propusa de TeraSteel este realizata din materiale de cea mai inalta calitate si este prietenoasa cu mediul. Beneficiarii halelor Lead by TeraSteel pot obtine certificate LEED si BREAM – cele mai inalte certificate in domeniul sustenabilitatii.

 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, activitatea de reciclare a Grupului se desfasoara in compania independenta TeraPlast Recycling.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.