Home Topics Arhitecti Tehnologia KONE: standardul calitatii oriunde in lume
Tehnologia KONE: standardul calitatii oriunde in lume

Tehnologia KONE: standardul calitatii oriunde in lume

0

Ce inseamna noua generatie de echipamente DX (Digital Experience) si cum ajuta companiile in plina pandemie

 

KONE, lider mondial in industria ascensoarelor si scarilor rulante, prin profesionalism si calitate a impus digitalizarea si interconectarea intre sisteme ca standard, oriunde in lume.

Romania este o piata excelenta pentru tehnologia KONE, si asta o demonstreaza rapiditatea cu care antreprenorii romani au adoptat solutiile companiei finlandeze: noua generatie de echipamente DX (Digital Experience) este deja prezenta pe piata interna, in conditiile in care acestea au fost lansate global in decembrie 2019. Aceasta vine in contextul in care in alte zone, deschiderea pietei si a clientilor pentru acceptarea unor astfel de tehnologii inovatoare s-au dovedit mai scazute, noile generatii de echipamente fiind implementate cu intarzieri de pana la 6-8 luni.

Cum reusesti in plina pandemie, cand restrictiile si regulile sanitare definesc noul normal, sa faci transportul sigur pentru sanatatea oamenilor si mai mult decat atat, sa oferi confort chiar si intr-un oras supraaglomerat? Simplu, implementand solutiile companiei KONE care digitalizeaza orasele. In 2019 KONE a introdus prima serie de ascensoare din lume cu conectivitate digitala incorporata ca produs standard. Ascensoarele din clasa KONE DX aduc utilizatorilor o noua experienta, combinand designul si siguranta cu tehnologia, materialele noi, aplicatiile si serviciile disponibile conform nevoilor acestora.

Conceptul KONE se bazeaza pe studii[1] de specialitate care demonstreaza ca, daca o companie ofera angajatilor un mediu de lucru in care predomina digitalizarea si tehnologiile de ultima generatie, usor de accesat, acestia experimenteaza un sentiment de siguranta si au o productivitate crescuta. Acest fapt are ca prim efect pozitiv asupra sanatatii lor reducerea oboselii, scaderea tensiunii arteriale si imbunatatirea calitatii somnului si a sanatatii mintale. Printre efectele secundare, studiul enumera inclusiv un sentiment de sprijin comunitar si social la locul de munca.

 

Medii de lucru mai sigure

Recent, KONE si partenerii sai  lideri recunoscuti in domeniul cladirilor inteligente printre care se numara Siemens, Schnider Electric, dormakaba si Smarten Spaces  au anuntat incheierea unui parteneriat  pentru dezvoltarea unor solutii inteligente care ofera companiilor din intreaga lume posibilitatea reluarii activitatii la locul de munca, respectand toate normele de siguranta impuse de pandemia COVID-19.

Daca in era pre-pandemica, angajatorul se axa pe siguranta transportului oamenilor in companie, astazi el are nevoie si de politici de sanatate publica.

De exemplu, in constructii, KONE ofera solutii tehnologice in santier, care privesc transportul vertical de oameni si materiale, acolo unde logistica neadecvata genereaza timpi de asteptare inutili. Solutiile KONE elimina acesti timpi, astfel incat dezvoltatorii optimizeaza managementul de proiect, crescand productivitatea si reducand semnificativ costurile.

Trendul[2] din departamentele HR ale companiilor arata schimbarea comportamentului noului angajat, care nu mai cauta doar “oportunitati de crestere profesionala”, ci se axeaza pe „siguranta in mediul de lucru”.

Santeri Sillanpää, manager de produs pentru KONE Office Flow, este de parere ca aceasta provocare pe care o traim – pandemia nu a facut altceva decat sa accentueze si mai mult doua elemente  pe care compania le-a avut intotdeauna in vedere in dezvoltarea sa: siguranta si sanatatea.

Santeri Sillanpää: Am lucrat de ani de zile la o experienta de birou adaptiva si  fara frictiuni. Pachetul nostru Kone Office Flow cuprinde solutii pentru accesul fara atingere, instructiuni avansate si gruparea optimizata a pasagerilor. Pandemia COVID nu a facut decat sa aduca sanatatea si siguranta mai acut in prim plan.

 

Cum a fost posibila asimilarea cu succes a tehnologiilor KONE in Romania

Succes durabil impreuna cu clientii este noua etapa strategica a companiei KONE, lider mondial in industria ascensoarelor si scarilor rulante. Pe parcursul urmatorilor patru ani, compania din Romania aflata sub conducerea Catalinei Dragomir, se va concentra pe cresterea standardelor de calitate ale produselor si serviciilor oferite clientilor, utilizand si implementand noi solutii inteligente, incorporand sustenabilitatea si mai profund in toate operatiunile KONE.

Catalina Dragomir, Managing Director: Succesul KONE este succesul clientilor si doar impreuna ne putem dezvolta si putem raspunde trendurilor generate de urbanizare, sustenabilitate si tehnologie.[3]

Echipa pe care o conduce imbratiseaza valorile KONE, altfel fiecare angajat nu ar putea sa faca parte dintr-un angrenaj eficient, care si-a propus sa schimbe orasele in care traim.

Catalina Dragomir, Managing Director: Angajatul KONE este orice persoana care imbratiseaza, promoveaza si implementeaza in activitatea de zi cu zi valorile KONE. Este o persoana care pune in centrul activitatii sale clientul si nevoile acestuia, caruia ii pasa de colegii, partenerii si colaboratorii sai, care este parte a unui angrenaj de colaborare continua si eficienta si care are curajul sa descopere in orice provocare o oportunitate si sa o fructifice.

Certificarea profesionalismului echipei si a calitatii solutiilor si serviciilor KONE s-a facut prin primirea ravnitelor premii Red Dot Award pentru designul produselor in 2016, 2015, 2014 si 2012, ultimul premiu fiind acordat in 2020 pentru noua gama de produse KONE DX.

 

Managing Director – KONE ASCENSORUL SA
Email: catalina.dragomir@kone.com

 

[1] https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD008009/full
[2] https://www.linkedin.com/pulse/top-10-workplace-trends-2021-dan-schawbel/
[3] https://matek.ro/leadership-feminin-catalina-dragomir-managing-director-kone-despre-viitorul-urban-in-romania-si-ce-inseamna-a-conduce-prin-puterea-exemplului/