Home Stiri Amenajari, Finisaje, Iluminat SYMMETRICA – investitie de 6 milioane de euro in noua unitate de productie din judetul Arad
SYMMETRICA – investitie de 6 milioane de euro in noua unitate de productie din judetul Arad

SYMMETRICA – investitie de 6 milioane de euro in noua unitate de productie din judetul Arad

0
  • Business in crestere cu 20% in 2020
  • Estimari de 15% crestere a cifrei de afaceri pentru anul in curs

 

Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, anunta inaugurarea noii unitati de productie din judetul Arad, la Zimandu Nou, in urma unei investitii de peste 6 milioane de euro. Odata cu noua fabrica, Symmetrica ajunge la un total de sapte fabrici in toata tara si isi consolideaza pozitia pe piata locala de profil.

 

 „Extinderea cu unitati de productie in zone strategice care sa deserveasca intreaga piata din Romania a fost parte din filosofia noastra inca de la infiintare. Astfel, investitia realizata in judetul Arad a venit ca un pas firesc nu doar in intarirea pozitiei Symmetrica, ci si in contextul cererii in crestere pe piata din regiune. Productia efectiva in noua fabrica din judetul Arad a inceput in primul trimestru al acestui an, iar produsele realizate aici vor asigura cu precadere zona de Sud-Vest a tarii”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

Potrivit afirmatiilor sale, noua unitate de productie este amplasata pe un teren de 40.000 de metri patrati, dispunand de o hala de productie cu o suprafata de 3.000 de metri patrati. Ca si toate celelalte fabrici detinute de companie, si aceasta are la baza designul si functionalitatea gandite de echipele proprii de ingineri, fiind dotata cu echipamente de productie de ultima generatie, complet automatizate.

Fabrica Symmetrica din Arad va produce pavele, borduri, elemente de gradina si rigole, la o capacitate medie de 3.000 metri patrati zilnic, asigurand o crestere cu 15% a intregii productii la nivelul companiei.

In acest moment, Symmetrica detine sapte unitati de productie. Dincolo de fabrica nou inaugurata, compania opereaza fabrici si in Veresti – Suceava, Podul Iloaiei – Iasi, Bolintin Vale – Ilfov, Prejmer – Brasov, Cociu – Bistrita Nasaud si Marasesti – Vrancea.

 

Planurile de viitor ale Symmetrica

In ceea ce priveste planurile de viitor ale companiei, reprezentantul Symmetrica a afirmat ca sunt vizate noi investitii atat in extinderea geografica prin amplasarea de noi unitati de productie in puncte cheie din tara, cat si in majorarea capacitatilor de productie in unitatile deja existente.

„In functie de evolutia pietei locale de profil, dar si de investitiile realizate in proiecte publice sau private de constructii si amenajari, luam in calcul extinderea capacitatii totale de productie in urmatorii ani”, a subliniat Sebastian Bobu.

 

Business in crestere cu 20% in 2020

Nevoia de extindere a capacitatii de productie a venit si in contextul favorabil al pietei de constructii, dar si al cresterii business-ului companiei de la an la an. Astfel, in 2020 Symmetrica a inregistrat un avans cu 20% al cifrei de afaceri, de la cca. 135 milioane de lei (cca. 28 milioane de euro) in 2019, la cca. 162 milioane de lei (cca. 34 milioane de euro), urmandu-si trendul ascendent din ultimii ani.

Si la nivelul volumelor de produse livrate, Symmetrica a inregistrat un avans considerabil. Daca in 2019 compania a vandut aprox. 6,3 milioane de metri de produse, anul trecut a ajuns la cca. 7 milioane de metri.

„In ciuda faptului ca anul trecut a fost marcat de debutul pandemiei de Covid-19, piata de constructii, in general, si cea de pavele si borduri, in special, nu au fost puternic afectate. De asemenea, dincolo de proiectele publice si private derulate, business-ul nostru a beneficiat si de schimbarea comportamentului de consum al romanilor care, mai ales in perioada de lock-down, au investit in activitati de amenajare a caselor si gradinilor. Astfel, trendul de crestere al pietei se mentine si in acest an si, la nivel de business, estimam ca Symmetrica va raporta un avans de 15% la finalul lui 2021”, a incheiat Sebastian Bobu.

 

 

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori.

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer – Brasov (2012), Cociu – Bistrita-Nasaud (2012), Marasesti – Vrancea (2018) si Zimandu Nou – Arad (2021).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Targu Mures-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidentiale, s.a. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de strazi, trotuare si parcuri ecologice in Bucuresti, Iasi, Bacau, Brasov, Targu Mures, etc.