Home Topics Comunicate de presa Standul comun al Romaniei, pentru prima data la transport logistic München
Standul comun al Romaniei, pentru prima data la transport logistic München

Standul comun al Romaniei, pentru prima data la transport logistic München

0

Patru zile de targ pline, un program de intalniri si discutii individuale la fiecare stand. Toti factorii de decizie din sectorul de transport si logistica s-au reunit in perioada 4-7 iunie 2019 la transport logistic München, targul reusind inca o data sa fie atat punctul principal de intalnire al bransei cat si platforma pentru potentiale parteneriate, dedicata schimbului de opinii pe teme de actualitate.

Numerele record ale transport logistic 2019 reafirma pozitia targului ca fiind cel mai important eveniment de profil din lume. „Transport logistic si-a confirmat rolul ca cel mai mare hub logistic intermodal. Au participat 2.374 de expozanti [din 63 de tari], o crestere de 10 procente, si in jur de 64.000 de vizitatori [din 125 de tari], o crestere de 5 procente”, a declarat Stefan Rummel, Director General al Messe München.

Pentru prima data, Romania a participat la targul expozitional cu un stand comun, organizat de AHK Romania. Standul a fost compus dintr-un mix eterogen de co-expozanti: Dunwell Industrial Brokerage, Euroccoper, Port Bazinul Nou (Galati), Portul Constanta, Speed & Trust, TTS (Transport Trade Services) si Warehouses de Pauw Romania (WDP Romania).

Companii din Europa Centrala si de Vest si chiar din Asia se uita tot mai atente la Romania cand decid sa isi extinda activitatea in regiunea Europei de Sud-Est. Acestea vizeaza orase cu o buna conexiune la infrastructura de mare viteza, respectiv orase cu deschidere la transportul maritim sau bine conectate la reteaua feroviara, arata datele companiei de consultanta imobiliara Dunwell.

“[La targ] am avut intalniri cu mai multe companii specializate in sectorul industrial si logistic si am observat un interes crescut pentru viitoare oportunitati de dezvoltare in Romania. Fata de acum doi ani, la ultima editie a targului, discutiile au fost mult mai concrete si cu un interes deosebit pentru anumite zone cheie ale tarii. Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Europa de Vest sau din Asia analizeaza piata locala pentru viitoare investitii si ne asteptam ca nume noi sa intre in Romania in perioada urmatoare”, a declarat Marian Orzu, Managing Partner Dunwell.

Printre beneficiile individuale ale companiilor participante s-au numarat oportunitati interesante de intalnire cu potentiali parteneri de afaceri, initierea de contacte pentru viitoare colaborari, dar chiar si intalnirea clientilor, a altor companii si experti din industrie. „Fiecare participare la acest eveniment reprezinta noi oportunitati de a intalni parteneri si de a stabili contacte care sa contribuie intarirea si promovarea imaginii Portului Constanta si a serviciilor oferite de acesta“, considera reprezentantii Portului Constanta.

Standul comun al Romaniei la transport logistic a fost un succes, incoronat de perspective solide si pregatiri timpurii pentru urmatorul stand comun al Romaniei in 2021: “Asteptam cu nerabdare urmatoarea editie”, Transport Trade Services.