Home Topics Comunicate de presa Somfy Romania: solutiile de umbrire solara dinamica ar putea reduce cu pana la 70% costurile de energie necesare pentru racire si incalzire in cladiri
Somfy Romania: solutiile de umbrire solara dinamica ar putea reduce cu pana la 70% costurile de energie necesare pentru racire si incalzire in cladiri

Somfy Romania: solutiile de umbrire solara dinamica ar putea reduce cu pana la 70% costurile de energie necesare pentru racire si incalzire in cladiri

0

Somfy Romania, lider in furnizarea de produse de motorizare si control automatizat pentru tehnica de umbrire si acces in locuinte si cladiri comerciale, dar si un jucator cheie pentru segmentul smart home, investeste in solutii de umbrire solara dinamica care contribuie la eficienta energeticǎ a clǎdirilor din segmentul rezidential si comercial si sustenabilitatea acestora pe termen lung.

Prin controlul gradului de luminǎ naturalǎ care pǎtrunde in clǎdire si gestionarea aportului de energie solarǎ atunci cand solutiile sunt controlate in mod automat, acestea contribuie la reducerea costurilor de energie pentru racire si incalzire cu pana la 70% si cu pana la 30% a costurilor de energie electricǎ pentru iluminatul artificial in contextul controlului centralizat al sistemelor de umbrire si al iluminatului.

”Sustenabilitatea si modalitatea de gestionare a luminii naturale, cu impact asupra consumului de energie in cladiri, devine pentru noi o prioritate strategica. Mai ales in contextul in care, incepand cu 2020, vom asista la implementarea noilor reglementari in domeniul performantei energetice, prin intrarea in vigoare a Directivei UE 844/2018, transpusa local in Legea nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor. Solutiile de umbrire solara dinamica vor deveni o necesitate pentru atingerea criteriilor minime impuse de aceasta directiva. Exigentele si provocarile tot mai mari, ca urmare a noului cadru legislativ, vor avea un impact major pe piata constructiilor, implicit pentru activitatea localǎ Somfy, dar, mai ales, vor aduce efecte benefice pentru ocupantii cladirilor si locuintelor”, a declarat Vlad Rovo, Country Manager Somfy Romania si Moldova.

Nivelul maxim de beneficii al unui sistem de umbrire solara poate fi obtinut numai daca sistemul este controlat automat. Prin instalarea echipamentelor de umbrire pe o fatada cu un tip de sticla corespunzator cerintelor cladirii si ocupantilor acesteia si controlarea prin intermediul interfetelor sau unitǎtilor de comandǎ centralizate, se pot reduce la minimum nevoile de racire si incalzire, scade riscul de reflexie, se creeaza atmosfera dorita in spatiile interioare si se reduce nivelul de poluare luminoasa generat de cladirile comerciale.

Impactul sistemelor de umbrire motorizate asupra cladirilor

Costurile totale de exploatare ale unei cladiri pe termen lung pot fi mai mari comparativ cu cele de constructie. Prin urmare, e important ca dezvoltatorii si investitorii sa aibǎ ȋn vedere solutii eficiente si integrate inca din faza de proiectare, care sa permita un management optimizat al cladirilor.

Conform calculelor de rentabilitate realizate, datoritǎ economiei de energie obtinute in urma implementǎrii sistemelor de umbrire dinamicǎ, perioada de recuperare a unei investitii in sisteme de umbrire solara automatizata variazǎ intre 1 si 2 ani.

Pentru gestionarea gradului de luminǎ si imbunatatirea performantei energetice a cladirilor, Somfy propune specialistilor gamele de motoare cu tehnologie io-homecontrol® si sistemele inteligente de control centralizat ale acestora, precum interfata Animeo pentru clǎdirile comerciale sau sistemul de casa inteligenta TaHoma DIN-Rail cu integrare ȋn tabloul electric pentru proiectele rezidentiale. Pe plan local, sistemul de casa inteligenta TaHoma beneficiazǎ de certificarea “Green Homes” acordata de catre Romania Green Building Council.

”Credem ca tehnologia este o oportunitate incredibila pentru industria constructiilor. Solutiile cu care venim pe piata demonstreaza acest lucru. Gama de produse de automatizare Somfy este scalabila si se poate adapta in functie de dimensiunea cladirii, de nivelul de functionalitati necesar si de nevoile ocupantilor.” completeaza Vlad Rovo.

La nivel global, Somfy are o abordare unitarǎ, prin alinierea strategiei comerciale si a impactului produselor din portofoliu cu practicile interne de productie si conduitǎ de lucru care implicǎ produse realizate printr-un ciclu ecologic si echipe cu o abordare responsabila fata de mediu.

Prin initiativa “Act for green®”, compania intentioneaza sa reduca impactul produselor proprii asupra mediului inconjurator pe toata durata de viata a acestora, estimand ca 80% dintre produsele proprii comercializate vor avea proiectare ecologica pana la finalul anului 2020.

Situatia curenta a consumului energetic, conform studiilor independente:

  • Cladirile din Europa folosesc aproximativ 40% din totalul energiei consumate
  • Doua treimi din consumul de energie din cladiri este folosit pentru incalzire si racire.
  • Cladirile produc 20% din emisiile globale de CO₂
  • Circa o treime din costurile de energie electrica provin din utilizarea luminii artificiale.

Despre Somfy Romania

Somfy este liderul mondial in furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire si acces in locuinte si cladiri comerciale. Compania a fost fondata in Franta, in anul 1969, iar in prezent are 6,120 de angajati in intreaga lume, 8 fabrici in Franta, Italia, Polonia, Tunisia si China, cu afaceri de 1,127 miliarde euro raportate in 2018.

In Romania, compania Somfy a fost infiintata in anul 2006, avand in prezent o echipa de 12 angajati, un depozit logistic la Brasov si un birou central in Bucuresti, dar si o retea de parteneri si reprezentanti teritoriali care asigura acoperirea la nivel national.

Portofoliul de produse include o oferta globala adaptata tuturor tipurilor de aplicatii: sisteme de motorizare si comanda destinate tehnicii de umbrire pentru exterior si interior, sisteme automatizate de acces rezidential, solutii de umbrire solara dinamica si Smart Living.

Pentru mai multe informatii va rugam accesati:

www.somfy.ro, www.somfy.ro/proiecte/
Somfy Facebook Romania
Somfy LinkedIn Romania