Home Topics Comunicate de presa Somaco Grup Prefabricate, parte a Grupului Holcim Romania, contribuie la reabilitarea coastei Marii Negre din zona Eforie
Somaco Grup Prefabricate, parte a Grupului Holcim Romania, contribuie la reabilitarea coastei Marii Negre din zona Eforie

Somaco Grup Prefabricate, parte a Grupului Holcim Romania, contribuie la reabilitarea coastei Marii Negre din zona Eforie

0

Somaco a realizat 4500 elemente prefabricate de protectie costiera tip Xbloc pentru proiectul de reabilitare a plajei din zona Eforie.

  • Peste 5750 de metri deplaja existenta au fost astfel protejati. De asemenea, au fost create alte 33 hectare de plaja noua.
  • Elementele prefabricate tip Xbloc au fost realizate cu cimentul verde ECOPlanet si betoanele verzi ECOPact, solutii Holcim care reduc emisiile de CO2 cu peste 30%.

 

Somaco Grup Prefabricate a fost selectata de catre Van Oord Dredging and Marine Contractors bv. pentru a produce 4500 elemente prefabricate Xbloc pentru proiectul de reabilitare a coastei Marii Negre in zona Eforie, Lot 5. Proiectul este implementat de catre Van Oord Dredging and Marine Contractors bv. pentru Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral.

Somaco a produs si transportat pentru acest proiect 4500 elemente prefabricate de protectie costiera tip Xbloc. Elementele produse la fabrica noastra din Buzau vor contribui la protejarea a peste 5750 m de litoral si la crearea a peste 33 ha de plaja.

„Ne-am asumat provocarea crearii unei noi linii de business pentru a contribui la conservarea mediului din Romania, atat prin productia de elemente prefabricate care protejeaza o zona sensibila a Romaniei, dar si prin utilizarea ECOPlanet – cimentul verde cu amprenta redusa de carbon. Este un proiect complex, care necesita respectarea unor cerinte stricte in privinta performantei tehnice a produselor, dar si un grafic de livrare ambitios. Suntem bucurosi ca numele Somaco Grup Prefabricate si al Grupului Holcim Romania, din care facem parte, este acum asociat cu protejarea celei mai vechi regiuni din tara”, a declarat Sorin Miron, Director General Somaco Grup Prefabricate. 

„Am ales Somaco Grup Prefabricate ca partener pentru acest proiect, pentru ca impartasim aceeasi viziune si aceleasi valori – sustenabilitate, inovatie, calitate inalta a produselor si serviciilor si standarde ridicate de siguranta si securitate in munca”, a mentionat Marius Stamat, Manager Van Oord Romania. 

Elementele prefabricate pentru protectia costiera a zonei Eforie au fost realizate cu beton verde ECOPact, in componenta caruia a fost folosit ciment verde ECOPlanet (cu 40% mai putine emisii de CO2 si 30% material reciclat).

In conditiile actuale, cand controlul sporit al emisiilor de CO2 este imperios necesar, Grupul Holcim Romania face un pas important pentru intreaga industrie a constructiilor si deschide, prin intermediul Somaco si al cimentului ECOPlanet, drumul constructiilor prefabricate cu cimenturi verzi.

 

 

 

Despre Somaco Grup Prefabricate

Somaco Grup Prefabricate este unul dintre cei mai mari producatori de elemente prefabricate din beton utilizate in domeniul infrastructurii si constructiei centrelor comerciale, logistice sau de productie din Romania. Detine sase fabrici (Adjud, Buzau, Roman, Teius si Timisoara), care asigura o acoperire nationala a proiectelor de constructii. Portofoliul de produse Somaco Grup Prefabricate cuprinde sistemul de zidarie si termoizolatie din BCA si gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructura electrica si rutiera, pentru sisteme de canalizare din beton. Compania are aproximativ 900 de angajati.

Incepand cu noiembrie 2019, Somaco Grup Prefabricate face parte din Grupul Holcim Romania.

 

Despre Holcim Romania

Holcim (Romania) S.A. activeaza de peste 20 de ani in sectorul materialelor de constructii din Romania. Compania detine doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare, 19 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si trei terminale de ciment in Bucuresti, Turda si Roman. In prezent, Holcim numara aproximativ 800 angajati in Romania.

Grupul de companii Holcim Romania include Somaco Grup Prefabricate (ce detine cinci fabrici de prefabricate si una de BCA) si Geocycle Romania (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deseurilor). In total, Grupul Holcim Romania are aproximativ 1700 de angajati.

 

Despre Grupul Holcim

Grupul Holcim construieste progres pentru oameni si pentru planeta. In calitate de lider global in furnizarea de solutii de constructii, compania contribuie la dezvoltarea unui mediu construit mai verde si mai inteligent, imbunatatind nivelul de trai al oamenilor din intreaga lume. 

Holcim este prezent in 70 de tari la nivel mondial, reunind unele dintre cele mai de succes companii din industria constructiilor: ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim si Lafarge, cu peste 70.000 de angajati.

  • Somaco a realizat 4500 elemente prefabricate de protecție costieră tip Xbloc pentru proiectul de reabilitare a plajei din zona Eforie.
  • Peste 5750 de metri de plajă existentă au fost astfel protejați. De asemenea, au fost create alte 33 hectare de plajă nouă
  • Elementele prefabricate tip Xbloc au fost realizate cu cimentul verde ECOPlanet și betoanele verzi ECOPact, soluții Holcim care reduc emisiile de CO2 cu peste 30%.