Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari Solutiile de pompare fluide CRE de la Master Engineering: functionare continua cu reducere importanta de consum si costuri de energie
Solutiile de pompare fluide CRE de la Master Engineering: functionare continua cu reducere importanta de consum si costuri de energie

Solutiile de pompare fluide CRE de la Master Engineering: functionare continua cu reducere importanta de consum si costuri de energie

0

Legatura dintre apa si productivitatea la locul de munca

Solutiile de pompare fluide sunt in ultimii ani o parte importanta din designul celor mai spectaculoase cladiri si din tendintele sociale pe care numeroase organizatii medicale le monitorizeaza si studiaza pentru a vedea impactul lor asupra productivitatii si starii de bine a angajatilor, antreprenorilor, managerilor. Colectarea apei, reciclarea ei, sistemele antiincendiu sunt un necesar astazi mai mult decat oricand deoarece planeta noastra nu mai are resurse pentru un numar mare de locuitori. Cand am scris despre rolul grupurilor de pompare fluide, numeam acest punct critic „momentul Samsung” al apei.

Sunetul apei, efect asupra productivitatii

Cu totii am observat noul trend al cladirilor de birouri care se intrec in a face mult mai confortabila, flexibila si productiva viata angajatilor si a managerilor ce le trec pragul. Vei gasi intotdeauna spatii generoase, canapele confortabile care incurajeaza conversatiile, bucatarii smart pentru intalnirile informale, plante verzi, geamuri mari pentru mai multa lumina, diverse sunete special create pentru birouri. Vreau insa sa ma opresc asupra legaturii dintre productivitate si sunetele „bune” de la locul de munca, care te ajuta sa fii intotdeauna in cea mai buna forma, prin simpla ta relaxare si stare de bine. Si da, totul are legatura cu pompele de apa 🙂

Exista birouri ce ofera angajatilor sunete de fundal cu apa care curge pentru a contracara zgomotul produs de oameni. Sunetul apei este solutia ideala deoarece ii ajuta pe cei care lucreaza sa finalizeze task-urile pe care le au. Zgomotele si sunetele din jurul nostru pot stimula calitatea muncii si cresterea productivitatii. Un studiu din 2015 publicat de Journal of the Acoustical Society of America a descoperit ca sunetele naturale, cum ar fi apa curgatoare, pot fi mai benefice pentru angajati decat birourile in care nu se aude niciun sunet. De partea cealalta se afla sunetele de aer conditionat, soneria telefoanelor, dialogurile interminabile intre colegi, care favorizeaza stresul, cresterea colesterolului si a tensiunii arteriale.

Grupurile de pompare integrate in design spectaculos

Rolul grupurilor de pompare nu este numai de a face apa sa circule intr-un mod benefic pentru relaxarea si productivitatea angajatilor, ci aceste solutii de pompare fluide se pot integra in diverse forme de design care pot proteja habitaturi sensibile unde locuiesc diverse specii de pasari si animale.

Aminteam acum catva timp despre Freeport Designer Outlet Lisboa, cel mai mare magazin in aer liber din Europa, unde pompele de apa au oferit cele mai inovatoare solutii pentru relaxare si shopping.

Un alt exemplu de cladire care a primit si un certificat 5 Green Star Office Design de la Green Building Council of Australia, si despre care vreau sa iti povestesc putin, este sediul central al Portului Brisbane. Cladirea cu birouri a fost premiata cu cele 5 stele verzi din 5 posibile pentru eficienta sa in implementarea ultimelor solutii de pompare fluide care ajuta la colectarea si reciclarea apei.

Jeff Coleman, directorul executiv al Portului Brisbane, a declarat: „Am fost capabili sa ne concentram pe consumul redus de energie, orientarea optima a cladirii, recoltarea apei pluviale, reciclarea apei gri si caracteristici pasive de design, precum iluminatul natural, elementele de design urban sensibile la apa si includerea de o gama de produse ecologice pentru constructii. “

Ce este sistemul Green Star si de ce e importanta calitatea apei 

Green Star este un sistem national de evaluare a mediului, care evalueaza proiectarea si constructia cladirilor, pe baza unei serii de criterii impartite in noua categorii diferite. Evaluarea de 5 stele ecologice verzi semnifica „excelenta australiana” in proiectarea durabila si impactul asupra mediului, iar aici este inclus consumul redus de energie, orientarea optima a cladirilor, colectarea apei pluviale, reciclarea apei, tratarea apelor reziduale. Se pune si accent pe caracteristicile de proiectare pasiva, precum iluminarea naturala, elemente de design urban etc.

Unul dintre obiectivele principale ale Portului Brisbane este calitatea apei si protejarea unor habitaturi sensibile, unde se gasesc recifii de corali, pescarusi, mangrove etc. Fiind amplasat langa parcul marin Moreton Bay, Portul Brisbane si-a asumat responsabilitatea de a integra solutiile de pompare fluide potrivite. Gandeste-te ca peste 2400 de nave il viziteaza anual. In plus, acest port mai gestioneaza 1800 ha de terenuri in scopuri industriale si comericale. In ultimii 20 de ani a investit peste 1.3 miliarde USD in infrastructura si active.

Pompele Centrifuge CRE Master Engineering pentru 1800 ha terenuri industriale & comerciale

Portul Brisbane a folosit o solutie eficienta, alegand un sistem de pompe care colecteaza apa pluviala, furnizata apoi ca apa nepotabila pentru toate baile aflate pe cele cinci etaje ale cladirii. Plus cafeneaua de la etajul superior, sa nu uitam de ea J  De asemenea, au optat si pentru sisteme antiincendiu, extrem de importante in orice tip de afacere si cladire.

Sistemului Hydro MPC i s-au alaturat pompele centrifuge CRE, pe care le poti gasi si in portofoliul nostru. Pompele CRE se deosebesc de toate celelalte tipuri de pompe prin faptul ca ofera cu 10% mai multa eficienta pompei si o reducere a puterii cu 15-20% pentru fiecare pompa CR. Functionand neintrerupt tot anul, a fost nevoie de aceste pompe CRE care sa aduca economii substantiale in consumul si costurile de energie. Iar aceasta economie a fost unul dintre punctele pentru care Portul Brisbane a obtinut certificatul Green.

Despre Master Engineering

Solicita expertiza specialistilor Master Engineering pentru a configura cea mai buna solutie tehnica si implicit de pret. Prin intermediul companiei noastre ai acces la cele mai bune solutii de pompare apa. Te punem in contact cu solutii de top executate in Uniunea Europeana de catre furnizorii nostri, Grundfos, Wilo, Saer, Lowara si impreuna alegem solutia optima din punct de vedere calitate si pret.

Deasemenea, poti solicita, oricand si cu incredere, expertiza specialistilor Master Engineering in solutionarea diverselor aplicatii ce implica pompe si grupuri de pompare apa, prin email office@master-eng.ro, sau accesand site-ul nostru www.solutiipomparefluide.ro. Ne gasesti si pe Facebook si LinkedIn.