Home Topics Comunicate de presa Smart eHub din Bucuresti, un centru apreciat de Comisia Europeana drept catalizator al inovarii digitale
Smart eHub din Bucuresti, un centru apreciat de Comisia Europeana drept catalizator al inovarii digitale

Smart eHub din Bucuresti, un centru apreciat de Comisia Europeana drept catalizator al inovarii digitale

0

Smart eHub a participat cu succes in perioada 13-15 noiembrie a.c la Madrid la Forumul “Inteligenta artificiala si centrele de inovare digitala pentru industria europeana dupa anul 2020” –(Artificial Intelligence and Digital Innovation Hubs for the European industry beyond 2020) evenimentul fiind organizat  de  Comisia Europeana  in cooperare cu  Ministerul Spaniol al Industriei, Comertului si Turismului. Forumul a marcat finalul  programului de pregatire si mentorat oferit de Comisia Europeana pentru primul centru (hub) digital dedicat regiunilor de dezvoltarea Bucuresti-Ilfov si Muntenia din Romania, alaturi de alte 19 centre din regiuni de dezvoltare ale mai multor tari europene precum Germania, Italia, Spania, Franta, Grecia, tari scandinave si baltice,.

Cu acest prilej reprezentantii Hub-ului, Costin Lianu, presedinte in exercitiu si director general USH Pro Business si Emanuela  Modoran-director, au prezentat in plenul sesiunii dedicate hub-urilor digitale, activitatile intreprinse de noul centru, din care fac parte alaturi de USH Pro Business clusterele Smart Alliance si Elinclus.

Conferinta de la Madrid a scos in evidenta importanta pe care Uniunea Europeana o va acorda in viitor proceselor de digitizare in care stimularea proceselor de inovare prin centre de training, transfer de cunostinte, consultanta, mentorat devin esentiale, titlul conferintei fiind edificator in acest sens. Ecosistemele de inovare digitala cat mai deschise cu implicarea unor retele de IMM-uri, clustere, universitati, centre de cercetare vor fi stimulate pentru a favoriza identificarea, testarea, validarea si eficienta unor modele de afaceri digitizate cat mai performante .

Conferinta s-a concentrat pe inteligenta artificiala, considerata a fi domeniul marilor confruntari si chiar al razboaielor comerciale ale viitorului. Dezbaterile au evidentiat rolul platformelor de afaceri in dezvoltarea aplicatiilor IA, de inteligenta artificiala, dar si faptul ca Uniunea Europeana este ramasa in urma in anumite domenii de aplicatii majore  cum ar fi platformele B2C (business to consumer). In schimb, la modelele B2B (business to business) exista sperante ca decalajul e mic si Europa poate deveni principal actor global prin continuarea dezvoltarii platformei “Gaia X”.

“Suntem onorati de aprecierile primite la Forum si speram ca autoritatile romane sa tina cont de eforturilor noastre. Centrul antreprenorial universitar USH Pro Business, alaturi de ceilalti doi parteneri fondatori ai Smart eHub, respectiv  clusterele Smart Alliance si Elinclus, este un important catalizator al transformarii digitale. De la formarea aliantei noastre in urma cu aproape un an, am organizat evenimente consistente si regulate cu mediile de afaceri din regiune, beneficiind de reputatia noastra de sustinatori ai clusterelor in domenii cheie pentru industrie precum agricultura si procesarea  alimentelor, industriile manufacturiere precum mobila si industria textila, industriile creative, electrotehnica si electricitate, industriile tehnologiei duale, engineering, constructii, sanatate, IT&C, energii verzi si altele. Pentru Romania, recuperarea ramanerii in urma sub aspectul inovarii digitale (numai 8% din IMM-urilor romanesti au adoptat procese de digitizare (ultimul loc in UE) fata de 43% din IMM-urile din Danemarca (primul lor in UE) nu este ceva care mai poate fi amanat. Mesajul pentru managerii nostri in intalnirile permanente pe care le avem, este ca ori se transforma digital or vor disparea pentru ca nu vor avea cum sa fie competitivi la costuri cu firmele digitale de inalta productivitate. Urmarim si analizam cu atentie nevoile clientilor nostri. Prin USH Pro Business, centrul digital Smart eHub dispune si de  un grup de reflectie si de cercetare academica  care il califica pentru a evalua impactul acestor procese in economia romaneasca fiind totodata  pregatit sa accelereze aceste procese de adoptare digitala la nivel de IMM uri. Vom fi mereu prezenti prin evenimente si actiuni de transfer de cunostinte dar si cu cercetari academice pe aceasta tema. Elaboram in prezent optiuni strategice, accesibile firmelor, de inserare in lanturile europene de inteligenta artificiala, dorind sa devenim un centru de excelenta in aceasta directie “ a declarat Costin Lianu, presedinte in exercitiu Smart eHub, director general USH Pro Business si prorector Universitatea ”Spiru Haret”

USH Pro Business
Evenimente, Comunicare si Internationalizare
www.ushprobusiness.ro