Home Topics Smart City Smart City Industry Awards da startul inscrierilor pentru editia a V-a
Smart City Industry Awards da startul inscrierilor pentru editia a V-a

Smart City Industry Awards da startul inscrierilor pentru editia a V-a

0

Au inceput inscrierile pentru cea de-a V-a editie a Smart City Industry Awards, cel mai important eveniment al anului pentru Industria de Smart City din Romania! Gala este organizata de Asociatia Romana pentru Smart City si va fi difuzata online, pe data de 20 decembrie 2020, incepand cu ora 20:00. Ca in fiecare an, evenimentul va premia cele mai bune proiecte tip Smart City implementate la nivel national pe parcursul anului 2020, cat si eforturile sustinute ale institutiilor, companiilor si persoanelor pentru dezvoltarea industriei.

Daca la editia a IV-a, Gala Smart City Industry Awards a avut loc intr-un cadru spectaculos, la Palatul Parlamentului, alaturi de 450 dintre cei mai importanti actori din industria Smart City, anul acesta, circumstantele ne obliga sa celebram cele mai reusite proiecte de Smart City din Romania de la distanta, din confortul propriilor case. Astfel, evenimentul va fi difuzat online, pe toate canalele disponibile ale Asociatiei Romane pentru Smart City si ale partenerilor sai.

Editia 2020 a galei Smart City Industry Awards va premia acele persoane/institutii/companii care au stiut sa se adapteze contextului pandemic actual, sa digitalizeze, sa implice cetatenii in rezolvarea problemelor si in actul administrativ si sa implementeze tehnologii si solutii inovatoare care sa ajute comunitatile sa traverseze mai usor aceste vremuri dificile.

Inscrierea proiectelor in competitie este gratuita si se realizeaza prin completarea urmatorului formular, pana pe data de 8 decembrie 2020, ora 18:00: Inscrie un proiect aici!

Categoriile Smart City Industry Awards 2020:

 1. Smart Citizen – la aceasta categorie pot fi inscrise proiecte care fac referire sau contin tehnologii precum: civic engagement, participatory budgeting, information and transparency applications, etc.
 2. Smart Mobility – la aceasta categorie pot fi inscrise proiecte care fac referire sau contin tehnologii precum: Public Transport Project, Transport infrastructure Project, Smart infrastructure, Ride Sharing Project, Accessibility, Alternative modes of transport, Smart Mobility Project, etc.
 3. Smart Economy – la aceasta categorie pot fi inscrise proiecte care fac referire sau contin tehnologii precum: innovative banking services, Start-Up, Young Smart Innovator of the Year, etc.
 4. Smart Environment – la aceasta categorie pot fi inscrise proiecte care fac referire sau contin tehnologii precum: Environment, Waste Management, Water Project, Energy, etc.
 5. Smart Living – la aceasta categorie pot fi inscrise proiecte care fac referire sau contin tehnologii precum: Safe City, Health, Education, CSR Project, Tourism, Real Estate, etc.
 6. Smart Governance – la aceasta categorie pot fi inscrise proiecte care fac referire sau contin tehnologii precum: Digital City, Transparency and access to information, Municipal directions and companies, Smart County, etc.

Juriul va fi format din experti din industria Smart City, lideri in domeniile lor de specializare. Conform traditiei, propunerea pentru pozitia de presedinte al juriului revine marelui castigator al editiei precedente (Best Smart City Project sau Mayor of the Year).

Criteriile de jurizare:

 • 20% Grad de replicabilitate
 • 20% Functionalitate si implementare
 • 20% Impact in comunitate
 • 20% Inovatie si creativitate
 • 20% Calitate

Cea de-a doua grupa de premii se refera la oamenii, companiile, institutiile, profesionistii care fac ca lucrurile sa se intample. Asociatia Romana pentru Smart City va acorda 11 premii speciale in functie de activitatea din ultimul an a companiilor, institutiilor dar, mai ales, a persoanelor implicate in dezvoltarea industriei Smart City din Romania:

 1. Best Smart City Project
 2. Mayor of the Year
 3. Best Smart City Company
 4. Smart Governance
 5. CEO of the Year
 6. Partner of the Year
 7. City Manager of the Year
 8. Smart Real Estate and Residential
 9. Best Romanian Smart City Strategy
 10. Most active member
 11. Smart City Industry Best Mass Media Supporter

Asociatia Romana pentru Smart City, autoritatea Industriei de Smart City din Romania, crede cu tarie in capacitatile de dezvoltare inteligenta a comunitatilor noastre, iar Gala Smart City Industry Awards este aici sa recunoasca meritele si eforturile sustinute ale tuturor actorilor implicati in cele mai ambitioase proiecte Smart City la nivel national.

Pentru informatii suplimentare:

Website: www.scia.ro
Email: 2020@scia.ro
Tel: +4031-425-42.63