Home Topics Companii SIKA ACHIZITIONEAZA LIDERUL DE PIATA IN DOMENIUL SISTEMELOR SI SOLUTIILOR DE IMPERMEABILIZARE DIN ROMANIA
SIKA ACHIZITIONEAZA LIDERUL DE PIATA IN DOMENIUL SISTEMELOR SI SOLUTIILOR DE IMPERMEABILIZARE DIN ROMANIA

SIKA ACHIZITIONEAZA LIDERUL DE PIATA IN DOMENIUL SISTEMELOR SI SOLUTIILOR DE IMPERMEABILIZARE DIN ROMANIA

0

Sika a decis sa achizitioneze Arcon Membrane SRL, principalul producator de membrane bituminoase pentru sisteme de acoperisuri si hidroizolatii din Romania. Prin aceasta achizitie a firmei Arcon Membrane, Sika isi va extinde portofoliul de produse, pentru a satisface cererea in crestere de solutii complete in domeniul hidro- si termo izolatiilor. Business-ul preluat genereaza vanzari anuale de 23 milioane CHF. Tranzactia va fi supusa spre aprobare Consiliului Concurentei din Romania.

Prin achizitionarea companiei Arcon Membrane, Sika isi extinde gama in domeniul solutiilor de hidroizolare. Este, de asemenea, un nou pas in expansiunea pe piata membranelor bituminoase, dupa mai multe achizitii in ultimii ani, cum ar fi Index in Italia, KVK in Cehia si Bitbau in Austria.

Compania Arcon are sediul in Sfantu-Gheorghe, la 200 km nord de Bucuresti. Detine doua instalatii complet automatizate unde produce membrane bituminoase de inalta tehnologie, avand potential de a deservi si alte piete din Europa de Sud-Est. In plus, portofoliul de produse Arcon include si sisteme de termo – hidroizolare pentru fatade si acoperisuri, care combina placile de polistiren expandat (EPS) cu membranele bituminoase. Tehnologiile achizitionate vor completa in mod perfect sistemele Sika de impermeabilizare si de anvelopare a cladirilor.

Ivo Schädler, Director Regional EMEA: „Pozitia de lider de piata a companiei Arcon, portofoliul extins de produse si reteaua de distributie existenta vor sustine strategia noastra de crestere, prin deschiderea de noi oportunitati de cross-selling, precum si prin facilitarea accesului la piete si proiecte cheie. Dorim sa le uram bun-venit angajatilor Arcon in echipa Sika si asteptam cu nerabdare sa ne dezvoltam impreuna afacerea.”

Ileana Nicolae, Director Zonal Europa de Est: “In Europa de Est, Sika a inregistrat o crestere de 30% in 2018 din care jumatate a fost crestere organica si jumatate rezultatul achizitiei grupului ceh KVK. Prin tranzactia de acum, din Romania, confirmam, inca o data, strategia de crestere a Grupului Sika si ne asiguram intrarea pe o piata in care am fost mai putin activi si anume piata de membrane bituminoase. Prin reputatia sa excelenta si calitatea inalta a produselor sale, Arcon se integreaza foarte bine in politica si cultura noastra. In plus, ne bazam pe o capacitate de productie inalt tehnologizata care va asigura exportul din Romania catre alte tari din regiune. Pot spune ca ma bucura nespus pasul pe care Sika si Arcon doresc sa-l faca impreuna si ma alatur conducerii Grupului si a Regiunii EMEA, in a le ura bun venit angajatilor Arcon Membrane in marea echipa Sika.”

Laurentiu Stefanescu, Director General Sika Romania : “Achizitia companiei Arcon Membrane incununeaza rezultatele exceptionale obtinute de Sika Romania pe parcursul celor 16 ani de prezenta pe piata romanesca, dovedind increderea grupului acordata potentialului si mediului economic din Romania.
Suntem increzatori in managementul actual al companiei, care va fi asigurat in continuare de Dl Ioan Titeiu pe o perioada de doi ani, precum si de produsele companiei Arcon Membrane care impreuna cu portofoliul de produse Sika vor satisfice cerintele tot mai exigente din partea clientilor.
Bun venit in echipa Sika!”

Ioan Titeiu, Director General Arcon : “Faptul ca o companie atat de exigenta in privinta calitatii precum este Sika a ales Arconul, este o recunoastere a performantei si eficientei business-ului construit in acesti ani. Am facut aceasta alegere increzator ca fabrica de membrane de la Sfantu Gheorghe va face inca un pas in consacrarea sa ca una dintre cele mai bune in domeniu si va avea sansa de a se dezvolta si mai mult in cadrul unui grup puternic si cu produse de exceptie.”

PROFILUL GRUPULUI SIKA
Sika este o companie producatoare de materiale chimice de specialitate, cu o pozitie de lider in dezvoltarea si productia de sisteme si produse pentru lipirea, etansarea, izolarea, repararea, consolidarea si protejarea structurilor in domeniul constructiilor si al industriei auto. Sika are subsidiare in 101 tari din intreaga lume si peste 200 unitati de productie. In 2017, cei peste 18.000 de angajati Sika au realizat o cifra de afaceri de 6,25 miliarde CHF.

PROFILUL COMPANIEI ARCON
ARCON a fost infiintata in anul 1994 la Sfantu Gheorghe, avand la baza capital integral romanesc. ARCON este principalul furnizor din Romania de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolatii, detinind totodata si o facilitate de productie de tencuieli decorative si vopsele. Compania a avut in 2017 o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro, realizata cu un numar de circa de 100 de angajati.