Home Articole SENNEBOGEN isi extinde gama de macarale prin introducerea macaralei telescopice 683 E pe senile de 80 tone
SENNEBOGEN isi extinde gama de macarale prin introducerea macaralei telescopice 683 E pe senile de 80 tone

SENNEBOGEN isi extinde gama de macarale prin introducerea macaralei telescopice 683 E pe senile de 80 tone

0
SENNEBOGEN a adaugat inca un model la gama sa de macarale telescopice pe senile: macaraua 683 E de 80 de tone. Cu o capacitate de incarcare de 80 de tone si o lungime a bratului principal de 42 m, cel de-al noualea model din serie se incadreaza perfect intre 673 E si 6103 E si apartine clasei de dimensiuni medii a producatorului german. In utilizarea practica, acest utilaj se mandreste cu o flexibilitate impresionanta si un design robust care il califica pentru o gama larga de aplicatii din domenii diferite.

Macaralele telescopice pe senile sunt o specialitate a constructorului bavarez de utilaje SENNEBOGEN de peste 30 de ani si a reusit sa impuna cu succes acest concept de macara flexibila pe pietele internationale. Ca un nou model de generatia a cincea, SENNEBOGEN introduce acum un utilaj de dimensiuni medii de 80 de tone metrice, care acopera o gama larga de aplicatii cu bratul sau robust si cu motoarele sale puternice de deplasare si de troliu. Este bine adaptat pentru constructii de cladiri si constructii subterane, constructii de poduri, baterea palplanselor, lansarea carcaselor de piloti forati si drept o macara de serviciu auxiliara agila. Cu designul sau deosebit de robust, isi demonstreaza puterea in timpul utilizarii grele pe santierele de constructii accidentate, unde se descurca cu usurinta cu sarcini de preluare si transport, precum si cu operatiuni de ridicare pe soluri cu un unghi de inclinare de 4 grade.

Aceasta macara cu brat extensibil si capacitate de 80 t este antrenata de un motor Cummins de 186 kW cu un sistem de reducere semnificativa a gazelor de esapament care indeplineste normele de mediu europene –  Stage V. Troliile de ridicare principal si auxiliar sunt actionate de un motor hidraulic de inalta presiune, care asigura o forta de tractiune considerabila de 72 kN pentru fiecare echipament rezultand viteze de ridicare ale cablului, ce pot atinge pana la 120 m/min. Echipamentul configurabil individual poate fi completat cu o gama larga de accesorii, optiuni si caracteristici suplimentare, cum ar fi un limitator programabil zonei de lucru si pachete de siguranta si de temperatura scazuta, atragand astfel utilizatorii din sectoarele specializate de inginerie civila si inginerie hidraulica, printre altele.


Utilizare flexibila la sol si la inaltime

Bratul Full Power-Boom cu 4 tronsoane, care se poate extinde pana la o lungime de 42 m in configuratia standard, ofera un avantaj in ceea ce priveste timpul operational redus, in special in cazul operatiunilor complexe ce necesita raze de lucru diferite cu schimbari ale lungimii bratului. Datorita tehnologiei „multi-cilinder” de extindere / retragere, sistemul de control al bratului permite ca raza de lucru sa fie atinsa rapid, astfel incat macaraua sa lucreaze la sarcina utila in mod automat. Optional, raza de actiune poate fi extinsa si mai mult, pana la 57 m, cu un brat suplimentar dublu pliabil si basculabil, ceea ce il face potrivit pentru constructia de cladiri. Operarea este simpla si intuitiva prin intermediul miscarii manetei.

Trenul de rulare telescopic pe senile al modelului 683 E are o latime maxima a senilelor de 4,2 m. In functie de cerinte, aceasta poate fi redusa simetric sau asimetric pana la 2,68 m, diagrama de sarcina fiind adaptata automat la latimea respectiva a senilelor. Pozitionarea unui astfel de utilaj este imbunatatita pentru 683 E datorita designului robust al trenului de rulare, ceea ce este deosebit de benefic atunci cand se lucreaza pe pante si pentru operatiunile de preluare si transport. Utilajul de 80 de tone poate lucra cu greutati mari chiar si pe pante de pana la 4 grade, putand sa se deplaseze cu diferite sarcini de ridicat prinse in carlig, acestea putand avea o masa apropriata de sarcina nominala a macaralei. Latimea senilelor de 800 mm ofera un grad ridicat de stabilitate, reducand in acelasi timp presiunea pe sol la minimum.


Transport usor si eficient din punct de vedere al costurilor:

Macaraua de 80 de tone este capabila sa se descarce singura dintr-un camion si, cu ajutorul telecomenzii radio, se poate auto-asambla complet. Cu senilele atasate, are o latime de transport de numai 3,5 m. Dupa demontarea simpla a senilelor, greutatea de transport este redusa cu aproape 20 tone si latimea de transport se poate reduce la 3,0 m.


Lucrati intotdeauna in conditii de ergonomie si siguranta – in cabina confortabila Maxcab

Operatorii de utilaje vor aprecia avantajele ergonomice ale cabinei Maxcab, deosebit de spatioasa.
Pentru o vizualizare sporita, cabina se poate inclina standard pana la 20 de grade operatorul putand observa sarcina din carlig, chiar si atunci cand bratul este telescopat la maxim. Optional, macaraua poate fi echipata, cu o cabina cu liftare hidraulica care poate fi inclinata la 30 de grade, ajungand pana la o inaltime de 5,55 m la nivelul ochilor operatorului. Ferestrele cu suprafata mare vitrata ofera o vedere optima asupra intregii zone de siguranta din jurul utilajului precum si a celei de lucru. In plus, utilajul poate fi operat si din exteriorul cabinei prin intermediul unei telecomenzi radio.

Camerele de supraveghere video si monitorul de mari dimensiuni montat pe consola de lucru a operatorului, extind campul vizual al operatorului spre partea din spate si spre dreapta si pot fi utilizate pentru a monitoriza modul de functionare al troliilor echipamentelor de ridicare. Sistemul de control electric include butoanele montate pe joystick ce sunt destinate actionarii atasamentelor optionale dar si limitatorul de moment de cuplu, care poate fi vizualizat permanent de catre operator datorita unui afisaj grafic prezent pe ecran. Sistemul ofera un avertisment audio-vizual si blocheaza maneta de comanda atunci cand limitele de sarcina sunt atinse sau depasite. Sistemul de control intuitiv Sencon ofera diagnostice importante, precum si informatii privind sarcina utila, unghiul bratului, lungimea si raza bratului, oferind astfel un sprijin maxim pentru operator.

SENNEBOGEN 683 E se dovedeste, de asemenea, foarte avantajos in ceea ce priveste usurinta in exploatare. Sistemul de gresare centralizat pentru articulatia de baza a bratului, cilindrii de ridicare a bratului si rulmentul de rotire de mare diametru, reduce considerabil timpul de intretinere. Accesul facil la punctele de service si identificarea clara a componentelor economisesc, de asemenea, timp pretios in exploatarea zilnica.

 

Despre SENNEBOGEN

SENNEBOGEN GmbH este un producator german recunoscut la nivel global ca lider al calitatii in tehnologia macaralelor de inalta performanta si utilajele pentru manipularea materialelor. Compania a fost fondata de Erich Sennebogen Sr. in 1952, Straubing, Germania si este in continuare detinuta de familie. Masinile SENNEBOGEN sunt dezvoltate si produse in cinci locatii din Bavaria, precum si in Ungaria. Cu pasiune pentru inovatie, de peste 70 de ani, gama SENNEBOGEN furnizeaza utilaje precum manipulatoare telescopice mici, macarale pe senile, macarale portuare gigantice, echipamente de manipulare a materialelor: cu greutati operationale cuprinse intre 17 t – 420 t si alte masini potrivite pentru orice sarcina.

Odata cu lansarea pe piata a noului 683 E, SENNEBOGEN prezinta noua sa macara telescopica pe senile de 80 de tone. Noul utilaj completeaza perfect portofoliul de produse existent si atrage un interes deosebit datorita lungimii bratului de pana la 57 m (optional) si a numeroaselor variante de echipare.

SENNEBOGEN este oferit in Romania prin distribuitorul autorizat TERRA PALFINGER SRL

www.terra-world.ro

+40317307301, office.ro@terra-world.com