Home Articole Amenajari, Finisaje, Iluminat Semineul exterior din elemente prefabricate din beton
Semineul exterior din elemente prefabricate din beton

Semineul exterior din elemente prefabricate din beton

0

Curtea din jurul casei este locul in care petrecem cea mai mare parte a timpului liber, pentru a ne relaxa si pentru a ne simti bine in compania celor dragi. De aceea, este important ca gradina noastra sa aiba un aspect cat mai ingrijit si aerisit, pentru a ne oferi confortul si linistea de care avem nevoie.

Din pacate insa, in serile de toamna sau iarna, vremea devine mai rece, ambientul exterior mai putin primitor si atunci preferam sa ne retragem in casa, la caldura, iar gradina noastra frumoasa cade in uitare si ajunge sa fie neglijata pana la primavara.

Totusi, exista solutii care ne permit sa ne bucuram in continuare de timpul petrecut in aer liber, la noi in gradina, fara a simti vreun disconfort din cauza frigului. Pentru asta, cea mai buna idee este sa construim o vatra de foc sau un focar exterior in gradina.

Un focar exterior este alegerea ideala pentru a crea o atmosfera speciala in dupa-amiezile sau serile racoroase, cand iti poti invita prietenii in jurul unui foc de tabara traditional. In plus, decorul de poveste poate fi completat cu cateva bancute sau scaune si, pe langa depanarea amintirilor, puteti pregati rapid si ceva de mancare.

Spre deosebire de focul de tabara, care este facut cu lemne si se stinge repede, un focar exterior este o constructie permanenta, pe care o poti realiza singur, foarte usor si de care te poti bucura in fiecare seara. Trebuie doar sa urmezi cu atentie recomandarile noastre si sa folosesti pentru constructie elemente din beton vibropresat de calitate.

Construieste un focar exterior

Un focar exterior decorativ poate fi realizat fara prea mult efort: formatul focarului este rotund si ai nevoie doar de elemente prefabricate din beton pentru a forma un cilindru, in interiorul  caruia sa adaugi cuva metalica, pe care trebuie sa le fixezi cu ajutorul unor adezivi speciali.

Fiind perfect izolat intre elementele de beton, focul nu va pune in pericol plantele din gradina sau persoanele care stau in apropierea lui. Te poti relaxa in voie, fara sa mai stai cu grija ca exista un risc de incendiu.

Desigur, trebuie sa construiesti cu atentie vatra de foc din piatra, intr-o zona deschisa si foarte spatioasa. Pentru un plus de siguranta si un farmec deosebit, poti folosi si un grilaj din fier forjat, pe care sa-l fixezi bine pe elementele din beton.

Nu ezita sa construiesti chiar tu un focar exterior in curtea ta, compania Elis Pavaje iti pune la dispozitie un kit complet cu toate componentele incluse, pe forma circulara sau rectangulara.

 

Despre Elis Pavaje

Elis Pavaje este o companie privata 100% romaneasca si o afacere de familie fondata in 1991 in Petresti, jud. Alba, de Elisiu Gota. Compania comercializeaza prefabricate din beton vibropresat precum dale, pavele, borduri, rigole, elemente pentru gradina si ofera servicii profesionale precum consultanta, proiectare si executie pentru proiecte de infrastructura, proiecte industriale sau comerciale. Compania, liderul pietei din Romania, are peste 200 de parteneri in intreaga tara. Elis Pavaje detine 5 unitati de productie la Petresti si Vintu de Jos (judetul Alba), Stoenesti (Prahova), Secuienii Noi (Neamt) si Arad (Arad).