Home Topics Arhitecti, Ingineri Sectorul Constructiilor in Contextul Digitalizarii
Sectorul Constructiilor in Contextul Digitalizarii

Sectorul Constructiilor in Contextul Digitalizarii

0

Grupul TERRA a avut placerea de a participa la evenimentul „Prezentul si viitorul cercetarii-inovarii in sectorul constructiilor in contextul digitalizarii”, organizat de Facultatea Inginerie Mecanica si Robotica in Constructii a Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.

Colegii nostri, Iulian Aganei – After-Sales Manager la TERRA Romania Utilaje de Constructii, Valentin Petrescu – After-Sales Manager la TERRA Palfinger si Mihai Enacheanu – Technical Director la TERRA Palfinger, au fost prezenti la eveniment pentru a discuta despre asteptarile si competentele necesare pentru viitorii absolventi din domeniul constructiilor.

In cadrul evenimentului, au fost abordate teme legate de integrarea cu succes a absolventilor pe piata muncii, inclusiv dezvoltarea competentelor in vnzare, service si operare de utilaje si echipamente.

Valentin Petrescu a prezentat solutiile TERRA Palfinger, abordnd teme precum platforma digitala Palfinger Connected Plus+ care permite transmiterea de date in timp real de la echipamentele Palfinger.
Au fost prezentate simulatoarele VR1 de instruire pentru operatori.

Simulatoarele de instruire sunt dezvoltate pentru a permite operatorilor de macara sa dobndeasca experienta intr-un mediu absolut sigur. Noii operatori pot intelege cu usurinta elementele de baza, in timp ce profesionistii pot exersa sarcini complexe in scenarii dificile sau pot explora cele mai recente atasamente, functii si caracteristici.

Au fost mentionate functii inteligente precum Smart Control si Hybrid Drive pentru echipamente „green”.

Mihai Enacheanu a vorbit despre activitatea departamentului de Proiectare-Montaj, particularitatile montajelor si softurile specifice utilizate, evidentiind oportunitatile de munca din cadrul departamentului sau.

De asemenea, Iulian Aganei a prezentat oportunitatile de cariera si parcursul profesional in cadrul grupului TERRA, subliniind importanta formarii continue si a adaptarii la cerintele moderne ale industriei.
Multumim Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti pentru invitatie si pentru initiativa de a aduce impreuna educatia si industria.

 

Despre companie

TERRA Romania Utilaje de Constructii a fost infiitata in anul 2001, ca parte din grupul austriac TERRA Holding, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de constructii din Europa. Obiectivul principal al companiei este sa comercializeze si sa ofere servicii la cele mai inalte standarde pentru utilaje in domeniul constructiilor si al aplicatiilor industriale. Gama de produse a companiei cuprinde 16 marci diferite, cu peste 300 de modele de echipamente. TERRA face parte dintr-un grup corporativ puternic. Compania sa mama – INDUSTRIE HOLDING GmbH – este o afacere de familie austriaca, avand sediul la Viena, fondata in anul 2000.