Home Articole Schimbare de management la Somfy Romania si Republica Moldova
Schimbare de management la Somfy Romania si Republica Moldova

Schimbare de management la Somfy Romania si Republica Moldova

0

Somfy Romania, lider in automatizarea solutiilor de umbrire si acces in locuinte si cladiri, dar si un jucator cheie in industria smart home, anunta schimbari la nivel de management incepand cu 1 ianuarie 2024, moment in care Vlad Rovo, actualul Country Manager Somfy Romania si Republica Moldova va preda conducerea catre Virgil Lixandru, Sales Manager Somfy Romania si Moldova, alaturi de care a planificat si implementat actiunile de dezvoltare a companiei.

Incepand cu 1 Ianuarie 2024, Vlad Rovo se va alatura echipei globale de Sales Excellence din cadrul Somfy Group, unde va fructifica experienta acumulata in cei peste 17 ani de activitate, pentru a implementa proiecte de digitalizare cu rol transformational in activitatea echipelor de vanzari ale filialelor grupului.
In perioada 2017 – 2023, sub managementul lui Vlad Rovo, compania a regandit abordarea locala, prin inaugurarea de noi puncte de lucru, extinderea acoperirii in teritoriu si modificarea fluxurilor logistice, a lansat pe piata locala solutiile de casa inteligenta, precum si tehnologia IO-homecontrol, game de produse inteligente pentru supravegherea video si controlul temperaturii, doua programe in care au fost inrolati partenerii specializati – Somfy Expert si Lead Management si a aderat in organizatii cu focus pe eficienta energetica.
Astazi, compania si-a triplat cifra de afaceri, inregistrand 21,5 milioane de lei in anul 2022,  are peste 4.000 de locuinte inteligente care sunt conectate prin platforma Somfy si peste 30.000 de dispozitive pe care acestea le controleaza: sisteme de umbrire, automatizari de acces, senzori, termostate, camere video si echipamente compatibile de la parteneri industriali, conform datelor la nivel de Grup.
”Sunt mandru sa las in urma o echipa unita si bine pregatita, alaturi de care am construit o companie solida, un business de trei ori mai mare astazi fata de momentul preluarii, cu o infrastructura moderna si un grad ridicat de digitalizare, cu programe de loializare si de marketing pentru reteaua de parteneri, cu procese si politici comerciale clare si transparente si, nu in ultimul rand, cu un brand awareness crescut in randul consumatorilor. Virgil a fost alaturi de mine in ultimii ani si am convingerea ca, sub indrumarea lui, echipa Somfy Romania va continua si va accelera aceasta poveste de succes, contribuind la cresterea gradului de siguranta, confort si eficienta energetica a locuintelor din Romania, intr-un moment in care sustenabilitatea nu mai este o optiune, ci un imperativ”, a declarat Vlad Rovo, Country Manager Somfy Romania si Moldova.
Din noua sa pozitie, Virgil Lixandru va prelua, pe langa responsabilitatile curente, si departamentul customer service, urmand sa raporteze la nivel regional catre Martin Salomé – Business Unit Manager Baltics & Romania, conform noii structuri organizationale a companiei franceze.
Incepand cu anul viitor, Virgil Lixandru va coordona pe piata din Romania o echipa de 8 persoane, alaturi de care va continua cresterea cifrei de afaceri, va consolida si dezvolta portofoliul de clienti si proiecte, urmarind sa intareasca pozitia de lidership a companiei si sa implementeze viziunea si valorile grupului: inovare constanta, centrarea pe client, bunastarea echipei, sustenabilitate si excelenta.
”Sunt onorat sa preiau conducerea operatiunilor Somfy Romania si Moldova si voi continua eforturile de crestere si evolutie ale companiei alaturi de colegii mei, adaptandu-ne constant la provocarile industriei in continua transformare. Concret, urmaresc sa ne mentinem o crestere profitabila, sa ne intarim relatiile cu partenerii de business, sa continuam digitalizarea proceselor, sa aducem sustenabilitatea in toate zonele companiei, sa crestem echipa si sa integram tehnologiile si solutii inteligente Somfy in cat mai multe proiecte rezidentiale si comerciale”, a declarat Virgil Lixandru, Sales Manager Somfy Romania si Moldova.
In ultimii 4 ani, Virgil a coordonat vanzarile companiei din pozitia de Sales Manager Romania & Rep. Moldova, contribuind la dezvoltarea parteneriatelor stabile si de incredere cu clientii Somfy, dar si la cresterea proiectelor comerciale de pe plan local.
Inainte de a se alatura companiei Somfy, acesta a acumulat o experienta de aproximativ 15 ani in vanzari, business development si marketing in cadrul mai multor companii din industrie.

Virgil Lixandru, Sales Manager Somfy Romania & Moldova

Virgil Lixandru va conduce operatiunile companiei incepand cu 1 ianuarie 2024.
In ultimii 4 ani, Virgil a coordonat vanzarile companiei din pozitia de Sales Manager Romania & Rep. Moldova, contribuind la dezvoltarea parteneriatelor stabile si de incredere cu clientii Somfy, dar si la cresterea proiectelor comerciale de pe plan local.
Inainte de a se alatura companiei Somfy, acesta a acumulat o experienta de aproximativ 15 ani in vanzari, business development si marketing in cadrul mai multor companii din industrie.
A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti, urmand si un master in Business Administration, iar de-a lungul carierei a continuat sa se dezvolte profesional prin diverse cursuri de marketing, vanzari, project management, planificare strategica , leadership, management etc.
Din noua sa pozitie, Virgil va coordona o echipǎ de 8 persoane, alǎturi de care va dezvolta afacerile Somfy Romania,  va consolida si creste portofoliul de clienti si proiecte, urmarind sa intareasca pozitia de lidership a companiei si sa implementeze viziunea si valorile grupului pe piata locala: inovarea constanta, centrarea pe client, bunastarea echipei, sustenabilitate si excelenta.

 

Despre Somfy Romania

Somfy este liderul mondial in domeniul sistemelor de umbrire, acces si automatizare pentru locuinte si cladiri comerciale. Compania a fost fondata in Franta, in anul 1969, iar in prezent are peste 6.000 de angajati in intreaga lume, 8 fabrici in Franta, Italia, Polonia, Tunisia si China, cu afaceri de 1,53 miliarde euro raportate in 2022.
In Romania, compania Somfy a fost infiintata in anul 2006, avand in prezent o echipa de 11 angajati, doua puncte de lucru in Bucuresti si Brasov, dar si o retea de parteneri si reprezentanti teritoriali care asigura acoperirea la nivel national.
Portofoliul de produse include o oferta globala adaptata tuturor tipurilor de aplicatii: sisteme de motorizare si comanda destinate tehnicii de umbrire pentru exterior si interior, sisteme automatizate de acces rezidential, solutii de umbrire solara dinamica si Smart Living.
Pentru mai multe informatii va rugam accesati: www.somfy.ro sau canalele social media: Somfy Romania FacebookSomfy Romania Instagram, Somfy Romania LinkedIn.