Home Topics Comunicate de presa SAINT-GOBAIN A DESEMNAT CASTIGATORII ETAPEI NATIONALE A CONCURSULUI DE ARHITECTURA “MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019”
SAINT-GOBAIN A DESEMNAT CASTIGATORII ETAPEI NATIONALE A CONCURSULUI DE ARHITECTURA “MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019”

SAINT-GOBAIN A DESEMNAT CASTIGATORII ETAPEI NATIONALE A CONCURSULUI DE ARHITECTURA “MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2019”

0

Luni, 13 mai, la sediul Nod MakerSpace din Bucuresti a avut loc faza nationala a concursului “MULTI COMFORT STUDENT CONTEST Editia 2019”, dedicat studentilor la arhitectura si constructii. Tema propusa celor 26 de studenti inregistrati a urmarit crearea unei viziuni pentru dezvoltarea durabila si integrarea in spatiul urban a zonei statiei de metrou Crescenzago din Milano.

Castigatorii primelor doua premii:

  • Anca Spinu si Daniel Movila de la Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino” din Iasi
  • Andreea Gurita si Laura Jimbu de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”,

vor reprezenta Romania in etapa internationala a concursului, organizata la Milano la sfarsitul lunii mai, alaturi de studenti din peste 30 de tari.

“De-a lungul timpului, MULTI COMFORT STUDENT CONTEST a devenit o competitie de referinta pe tema Multi Confort si a caselor cu un consum redus de energie. Ne bucuram sa vedem un interes crescut din partea studentilor si partenerilor nostri pentru dezvoltarea unor solutii inovatoare si sustenabile, care raspund provocarilor prezentului, fapt demonstrat de cresterea numarului de echipe inscrise in competitie, dar si de calitatea proiectelor prezentate”, a declarat Ovidiu Pascutiu, Director General al Grupului Saint-Gobain in Romania.

Concursul are la baza conceptul Saint-Gobain Multi Comfort si a fost organizat pentru prima data la nivel international in 2005, in Bulgaria. Tema din acest an a vizat dezvoltarea unui proiect pentru intinerirea si reconectarea urbana a zonei statiei de metrou Crescenzago din Milano, in conformitate cu strategia orasului pentru 2030.

In contextul in care orasul Milano se confrunta in prezent cu o noua etapa de dezvoltare, deoarece pana in anul 2030 peste 12.000 de persoane vor avea peste 85 de ani si mai mult de 50.000 de locuitori vor reprezenta populatia tanara, cu varsta cuprinsa intre 19 si 34 de ani, municipalitatea urmareste o evolutie favorabila incluziunii si transformarea intregii zone urbane, atat in centru, cat si la periferie.

Proiectele propuse in cadrul concursului vor necesita renovarea a trei cladiri existente, legate de o noua constructie cu utilizare mixta, inclusiv spatii rezidentiale, zone publice si servicii, respectand in acelasi timp criteriile Multi Comfort legate de sustenabilitate si eficienta energetica.

Despre Multi Comfort Student Contest

Concursul se adreseaza studentilor la arhitectura, inginerie si alte discipline de profil, cu scopul de a disemina ideea de eficienta energetica si dimensiunile diferite ale confortului: estetica, calitatea aerului, confortul termic, acustic si vizual.

Concursul a debutat in 2005 si se adreseaza tuturor studentilor din anii 1-6, care se pot inscrie atat individual, cat si in echipe de cate doi membri. Acesta se deruleaza in doua etape:

Prima etapa:

  • Etapa Nationala, organizata in urmatoarele tari: Belarus, Belgia, Bulgaria, China, Columbia, Croatia, Cehia, Egipt, Estonia, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Ghana, Franta, Germania, Italia, Kazahstan, Kirghizstan, Letonia, Liban, Lituania, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia, Coreea de Sud, Africa de Sud, Spania, Turcia, Ucraina.

A doua etapa:

  • Finalistii si echipele finaliste din fiecare tara participanta se reunesc anual in diverse orase ale lumii pentru a se intrece in creativitate si inovatie, proiectul castigator la nivel global urmand sa fie desemnat de un juriu international.

Despre Saint-Gobain

Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi.  Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructie durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. Cu vanzari de 41,8 miliarde de euro in 2018, Saint-Gobain opereaza in 67 de tari si are peste 180.000 de angajati. Pentru mai multe informatii despre Saint-Gobain, vizitati www.saint-gobain.com si accesati contul de Twitter @saintgobain. In Romania,  Saint-Gobain  detine  noua activitati (Saint-Gobain Abrasives, Brodrene Dahl, Saint-Gobain Building Glass, Pietta Glass Working, Saint-Gobain Sekurit, Saint-Gobain Isover,  Saint-Gobain  PAM,  Saint-Gobain Rigips si Saint-Gobain Weber), cu aproximativ 1800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 14 situri industriale situate in Baicoi, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.

Contact media
Irina Di Conza
E-mail: Irina.DiConza@saint-gobain.com
Tel 0751 123 322