Home Topics Comunicate de presa Romania CSR Index – al 4-lea an de raport, singura analiza care evidentiaza sustenabilitatea corporativa in Romania
Romania CSR Index – al 4-lea an de raport, singura analiza care evidentiaza sustenabilitatea corporativa in Romania

Romania CSR Index – al 4-lea an de raport, singura analiza care evidentiaza sustenabilitatea corporativa in Romania

0

Agentia de consultanta The Azores Sustainability & CSR Services organizeaza a 4-a editie a conferintei “Best Practices in Romanian CSR”. In data de 24 iulie 2019, la Athenee Palace Hilton din Bucuresti vor fi anuntate rezultatele analizei Romania CSR Index 2019, cea mai importanta analiza a domeniului sustenabilitatii si responsabilitatii corporative din Romania.

Pentru realizarea acestui index au fost analizate peste 700 de companii, mai exact toate companiile din Romania care au peste 500 de angajati. Conform Ordinului 3456/2018, publicat in Monitorul Oficial pe 7 noiembrie 2018, toate companiile cu mai mult de 500 de angajati vor avea obligatia de a publica rapoarte de sustenabilitate, incepand cu exercitiul financiar 2019.

“Companii si guverne din intreaga lume prioritizeaza sustenabilitatea si isi seteaza obiective tinand cont de Agenda 2030 a ONU si cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila. Este o perioada in care societatea devine mai constienta de impactul pe care il are asupra mediului si in comunitati. In acest context, companiile incep sa isi reevalueze strategia de business si sa inoveze, punand accent pe limitarea impactului negativ asupra mediului si pe maximizarea impactului social pozitiv in comunitati. Aceste schimbari vor genera noi modele de business si vedem deja in piata rezultate foarte bune ale companiilor care  si-au definit o strategie ambitioasa de sustenabilitate.”, explica Alina Liciu, Fondator si Managing Partner The Azores, organizator al evenimentului.

Din raportul de analiza din 2018, a reiesit ca cele mai active companii au fost cele din domeniul Bauturilor si din Telecom. In raportul care va fi prezentat anul acesta, in data de 24 iulie, se observa o schimbare a dinamicii in sensul ca si companiile din Food Retail si din domeniul IT incep sa investeasca mai mult in sustenabilitate corporativa. Tot in raportul de anul acesta se evidentiaza cateva schimbari ce au produs o surpriza analistilor, cum ar fi un numar mai mare de rapoarte de sustenabilitate si o atentie sporita Obiectivelor de Dezvoltare Durabila ale ONU.

In cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte sau programe de investitii in comunitati dar si cele mai bune practici care reies din raportarea sustenabilitatii. Profesionisti de top din Romania vor contura tendintele pietei din tara noastra si de la nivel international si vor releva insight-uri despre modul in care o companie poate sa obtina cele mai bune rezultate in urma investitiei in sustenabilitate si in comunitati.

Agenda evenimentului:

Keynote Speaker: Simon Graham, Head of Innovation, DCA, The DNA of Sustainable Business

Panel 1: Investitii in comunitati aliniate la strategia de business

Speakeri:

Irina Ionescu – Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC Romania

Angelica Barbu – Director Comunicare & Marketing, CEZ Romania

Cristina Brindusoiu – Category Marketing Manager Home & Hygiene, Unilever Romania

Keynote Speaker: Darren Willman, Corporate Governance Research Manager, Sustainalytics

Panel 2: Maximizarea impactului raportului de sustenabilitate

Speakeri:

Valer Hancas – Manager Corporate Affairs & Comunicare, Kaufland Romania

Irina Ionescu – Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC Romania

Vera Ularu – Senior Communication Specialist, Patria Bank

Corina Radu – CSR Consultant, Solved – The Cleantech Company Finland

Moderator: Andreea Ghiocel – Operational Manager Reporting Division, The CSR Agency

Panel 3: Alina Liciu – Rezultatele ranking-ului Romania CSR Index 2019

Moderator al evenimentului: Victor Georgescu

Participantii la eveniment vor primi, in premiera, revista Community Index Magazine, singura revista bilingva dedicata sustenabilitatii si CSR-ului strategic din Romania si cel mai cuprinzator index al proiectelor corporate de investitii in comunitati.

Evenimentul este sustinut de: Coca-Cola HBC Romania, Sustainalytics, TrustLine, Rebels and Rulers.

Parteneri media: The CSR Report, Revista Piata, Green Report, PRwave.ro, STIRI.ONG, Romania Pozitiva, PR Romania, Bursa.ro, KLARMEDIA, Jurnalul de Afaceri, MATEK.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului:  https://www.theazores.ro/events/best-practices-in-romanian-csr-2019/

Inscrierile se pot face aici:

https://www.theazores.ro/events/best-practices-in-romanian-csr-2019/inscriere/

Despre The Azores Sustainability and CSR Services

The Azores este o agentie de consultanta din Romania, specializata in sustenabilitate corporativa si CSR. Agentia a fost infiintata in 2013 cu scopul de a sprijini companiile din Romania sa abordeze conceptul de sustenabilitate corporativa in conformitate cu standarde recunoscute la nivel international si de a creste nivelul de constientizare privind responsabilitatea sociala in Romania. Principalele servicii ale agentiei sunt: Ranking-uri Sustenabilitate Corporativa si Investitii in Comunitati, Definirea strategiei de sustenabilitate, Raportare, Comunicare si Branding sustenabil.

Contact: Alina Liciu, alina.liciu@theazores.ro, Consultant CSR, Fondator si Managing Partner The Azores