Home Topics Companii ROCKWOOL, sponsor principal pentru Danemarca in concursul de navigatie SailGP
ROCKWOOL, sponsor principal pentru Danemarca in concursul de navigatie SailGP

ROCKWOOL, sponsor principal pentru Danemarca in concursul de navigatie SailGP

0

ROCKWOOL, lider mondial in productia de vata minerala bazaltica, va fi sponsorul principal al echipei Danemarcei in campionatul international de navigatie SailGP. Danemarca se alatura, astfel, celor sase echipe nationale care concureaza in cea mai rapida cursa cu vele din lume, pentru un premiu in valoare de un milion de dolari. Cu sprijinul ROCKWOOL, echipa daneza va concura, in premiera, in liga globala care va incepe in portul Sydney, in februarie 2020, si care ii va purta pe concurenti in destinatii din intreaga lume precum Statele Unite, Marea Britanie, dar si in alte locuri care vor fi confirmate ulterior.

“Sustenabilitatea se afla in centrul activitatii ROCKWOOL, produsele noastre fiind folosite pentru a izola cladirile, pentru a economisi energie si, in final, pentru a contribui la atingerea obiectivelor climatice globale. Navigatia este un sport sustenabil si se potriveste perfect cu brandul nostru. Fiind o companie daneza care opereaza pe plan international inca din primii ani de la infiintare, suntem mandri sa aducem in premiera o echipa daneza pe scena mondiala si suntem foarte incantati sa ii vedem in cursa de la Sydney din februarie si apoi in alte orase de pe glob”, a declarat Jens Birgersson, CEO al ROCKWOOL Group.

„Participarea echipei Danemarcei aduce un plus de entuziasm competitiei in timp ce ne indreptam catre sezonul 2 al SailGP, care se anunta a fi un campionat super competitiv. Danemarca a obtinut rezultate remarcabile in navigatie la Jocurile Olimpice si va concura acum la cel mai inalt nivel impotriva celor mai buni navigatori din alte sase tari, in catamarane high tech. In plus, ne bucuram sa uram bun-venit companiei ROCKWOOL ca partener principal al echipei daneze de SailGP. Aceasta este probabil una dintre cele mai interesante evolutii in navigatia daneza din ultimii ani, deoarece ofera o noua cale pentru navigatorii tineri care aspira sa concureze la cel mai inalt nivel pentru tara lor”, a declarat Sir Russell Coutts, CEO SailGP.

Nicolai Sehested, un navigator cu experienta multi-Ocean Race, se va afla la carma si va fi ajutat de un echipaj format din sportivi de talie mondiala, in timp ce medaliatul olimpic cu argint Jonas Høgh-Christensen a fost confirmat ca manager de echipa.

„In momentul in care am vazut SailGP, stiam ca trebuie sa facem parte din acest nou capitol palpitant din istoria sportului nostru. Sunt cei mai buni navigatori din cele mai rapide barci, cu totii concurand aproape de tarm – sunt curse incredibil de intense si un adevarat spectacol de urmarit. Suntem extrem de recunoscatori ca avem un sprijin atat de important din partea ROCKWOOL pentru a putea lansa aceasta echipa si asteptam cu nerabdare sa facem mandra Danemarca,” a declarat Sehested.

Grupul ROCKWOOL, lider mondial in solutii de izolare din vata minerala bazaltica, este prezent pe piata din Romania de 21 ani. Compania a inaugurat anul acesta prima sa fabrica de vata minerala bazaltica din tara, in urma unei investitii de 50 de milioane de euro.

Despre ROCKWOOL

In ROCKWOOL Group, ne angajam sa imbunatatim vietile tuturor celor care experimenteaza solutiile noastre. Experienta noastra contribuie decisiv in abordarea celor mai mari provocari actuale ale dezvoltarii sustenabile, de la consumul de energie si poluarea fonica, pana la rezilienta la foc, deficitul de apa si inundatii. Gama noastra de produse reflecta diversitatea nevoilor lumii in care traim, sprijinindu-i in acelasi  timp pe cei care le utilizeaza in reducerea propriilor emisii de carbon.

Vata bazaltica este un material versatil si reprezinta baza tuturor diviziilor noastre. Cu aproximativ 11.600 de colegi pasionati din 39 de tari, suntem liderul mondial in solutii bazate pe vata bazaltica, de la izolatii generale de cladiri pana la plafoane acustice, de la sisteme de placari exterioare pana la solutii horticole, de la fibre create pentru utilizare industriala pana la izolatii pentru industria navala si platforme marine.

Despre SailGP

SailGP este navigatia redefinita. Infiintat in 2018 si cu sediul in Londra si New York, SailGP este un campionat sportiv anual, global, unde ambarcatiunile folosesc tehnologie de ultima ora, iar sportivii detin calitati fizice impresionante. Cursele centrate pe fani, se desfasoara in unele dintre cele mai iconice porturi din lume si culmineaza cu o cursa finala intre primele doua clasate, pentru un premiu de un milion de dolari. Echipele nationale rivale concureaza cu catamarane F50 supraalimentate, identice concepute pentru curse intense la viteze electrizante care depasesc 50 de noduri (aproape 60 mph / 100 km/h). Accesati SailGP.com pentru mai multe informatii.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.rockwool.ro sau www.rockwoolgroup.com.

Pentru solicitari legate de activitatea din Romania, va rugam sa contactati:
Bogdan Biszok, Senior Media Associate, Golin Romania
Email: bbiszok@golin.com
Mob: +40 742 100 646