Home Topics Companii Reynaers Romania: Piata de tamplarie de aluminiu, crestere de minim 5% In 2019
Reynaers Romania: Piata de tamplarie de aluminiu, crestere de minim 5% In 2019

Reynaers Romania: Piata de tamplarie de aluminiu, crestere de minim 5% In 2019

0

Reynaers Aluminium Romania, parte a liderului european pe segmentul solutiilor de aluminiu pentru sectorul de constructii, estimeaza o evolutie a pietei de tamplarie de aluminiu cuprinsa Intre 5 % si 10 % pana la finele acestui an. Totodata, reprezentantii Reynaers Romania se asteapta la aceeasi crestere procentuala a cifrei de afaceri a companiei In 2019, sustinuta de directiile pietei, precum si de strategia de dezvoltare planificata.

„Tendintele ne arata ca piata s-a maturizat, drept urmare atat industria, cat si business-ul nostru evolueaza organic, conform asteptarilor. Cresterea domeniului In care activam se datoreaza, In mare parte, rezultatelor obtinute In urma unui amplu proces de educare a pietei, prin care s-au facut cunoscute avantajele pe termen lung ale solutiilor de Inalta calitate”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers Romania.

Daca la nivelul anului 2018, reprezentantii Reynaers Romania estimau o valoare a pietei de aproximativ 60 de milioane de euro, pentru anul curent acestia estimeaza o rata de crestere a domeniului cuprinsa Intre 5 % si 10 %.

Reynaers Romania, crestere de 10 % a afacerilor si investitii la nivel national

Anul trecut a fost marcat de o majorare cu 18 % a business-ului Reynaers Romania, comparativ cu 2017, Inregistrand cu 8 % peste prognozele realizate. Cresterea a fost sustinuta, preponderent, de trendul ascendent al pietei de constructii, cat si de orientarea clientilor catre solutii premium. Pentru 2019, Reynaers estimeaza o crestere de 10 % a cifrei de afaceri, determinata de un plan de investitii menit sa consolideze pozitia companiei pe piata locala.

Peste 60 % dintre livrarile efectuate In 2018 de Reynaers Aluminium pe plan local au fost reprezentate de sistemele de tamplarie si usi glisante pentru proiectele rezidentiale, existand o pondere echilibrata Intre gamele de produse. In principal, cele mai multe cereri s-au Inregistrat pe segmentul rezidential – atat ansambluri, cat si case, precum si zona de office. Printre cele mai mari proiecte onorate de Reynaers In 2018 se numara One Charles de Gaulle, One Herastrau Plaza, Rahmaninov Residence, Aviatiei Park, Catedrala Mantuirii Neamului, Arctic Gaiesti, Oregon Park, Amber Gardens etc.

Pentru anul acesta, compania are In derulare un amplu plan de investitii, menit sa Ii consolideze pozitia In industrie, Reynaers Aluminium avand In prezent o cota de piata de circa 14-15 %. Astfel, printre directiile de dezvoltare se numara lansarea unui nou centru logistic, mai performant, alaturi de continuarea procesului de extindere la nivel national, demarat la Inceput de 2018. In prezent, compania acopera zone precum Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

Totodata, printre obiectivele companiei se numara continuarea procesului de educare a pietei, prin diverse strategii dezvoltate. Spre exemplu, una dintre directiile Reynaers In acest sens este pregatirea propriilor parteneri, prin training-uri de formare profesionala  (propriile conferinte R-Learning), vizite de specializare la sediul companiei din Belgia, precum si cursuri dedicate la nivel local.

Despre Reynaers Romania

Infiintat In anul 1965, cu sediul central In Duffel (Belgia), grupul Reynaers Aluminium reprezinta unul din liderii europeni specializati In dezvoltarea solutiilor durabile din aluminiu pentru usi, ferestre, pereti cortina, sisteme glisante, parasolare si sere. La nivel global, produsele Reynaers Aluminium se comercializeaza In 70 de tari, compania avand peste 2.200 de angajati, In peste 40 de tari. Grupul Reynaers a Incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 537 milioane euro.

Prezenta pe piata locala din 2006, Reynaers Aluminium Romania a cunoscut o crestere rapida pe piata de profil, produsele adresandu-se proiectelor rezidentiale, comerciale, office sau industriale. Printre lucrarile de referinta se numara Aeroportul Henri Coanda, Brasov Business Park, Promenada Mall, Afi Business Park, Amber Gardens, One Charles de Gaulle, One Herastrau Plaza, Rahmaninov Residence, Aviatiei Park, Catedrala Mantuirii Neamului, Arctic Gaiesti etc.

Reynaers Romania a castigat premiul Best Material Supplier of the Year In cadrul CIJ Awards Gala 2018, unul dintre cele mai importante evenimente de real estate din Romania, ce premiaza anual cele mai importante companii din domeniu.