Home Topics Comunicate de presa Relatiile economice romano-bavareze se bazeaza de un parteneriat puternic
Relatiile economice romano-bavareze se bazeaza de un parteneriat puternic

Relatiile economice romano-bavareze se bazeaza de un parteneriat puternic

0

Romania si Bavaria deruleaza relatii economice stranse, bazate pe un parteneriat puternic si care s-au dezvoltat foarte dinamic, mai ales dupa aderarea Romaniei la UE (2007). Acesta a fost si contextul calatoriei virtuale de afaceri din aceasta saptamana. Aproximativ 20 de companii bavareze din domeniile mediu, tehnologii energetice, mobilitate, industrie 4.0 si cercetare & dezvoltare au luat parte la aceasta delegatie de afaceri cu scopul de a stabili noi contacte in Romania, de a-si prezenta produsele sau de a explora o noua piata de export.

Delegatia virtuala a oferit oportunitati reale de relationare. Roland Weigert, Secretar de Stat in Ministerul bavarez al Economiei, Dezvoltarii Regionale si Energiei, a declarat: „Am fost foarte incantat sa primesc informatii direct de la participantii de pe piata, deoarece acestea constituie o baza importanta pentru dezvoltarea in continuare a relatiilor de afaceri dintre Bavaria si Romania. Aceasta oportunitate nu apare prea des.”
In cadrul celor trei workshop-uri tematice – Productie, Industrie 4.0, Cercetare & Dezvoltare, Green Deal, Mediu si Economie Circulara – companiile au avut ocazia sa cunoasca mai bine provocarile si oportunitatile pietei romanesti.

Vizitele virtuale ale companiilor au servit la consolidarea increderii companiilor bavareze in mediul de afaceri romanesc.

„In calitate de reprezentanta a landului Bavaria in Romania, dorim sa extindem relatiile dintre Bavaria si Romania, in special in domeniul cercetarii si dezvoltarii, sa incurajam parteneriatele dintre universitati si companii si sa continuam sa promovam Bavaria ca un amplasament investitional interesant in randul companiilor romanesti”, a explicat Sebastian Metz, director general si membru in Consiliul Director al AHK Romania.

Relatiile economice dintre Bavaria si Romania se dezvolta foarte bine de ani de zile. Cu un volum al schimburilor comerciale de aproape 6 miliarde de euro in 2020, Romania se numara printre primii 20 de parteneri economici ai Bavariei la nivel mondial. In primele sapte luni ale acestui an, importurile si exporturile au atins in total valoarea de 3,9 miliarde de euro, cu 21,8% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

 

 

Despre AHK Romania

AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. Infiintata in 2002, AHK numara peste 550 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana. Mai multe informatii gasiti in pagina de internet: http://www.ahkrumaenien.ro.