Home Topics Comunicate de presa REI obtine un ajutor de stat pentru Sterk Plast, unul dintre cei mai importanti producatori de mase plastice din Romania,
REI obtine un ajutor de stat pentru Sterk Plast, unul dintre cei mai importanti producatori de mase plastice din Romania,

REI obtine un ajutor de stat pentru Sterk Plast, unul dintre cei mai importanti producatori de mase plastice din Romania,

0

intr-un proiect de 5 mil. EUR, ce vizeaza extinderea capacitatii de productie a fabricii din Medgidia

  • Sterk Plast a demarat in anul 2015 un amplu proiect investitional intr-o noua fabrica situata in Medgidia, judetul Constanta. Investitiile totale ale Sterkplast se ridica pana in prezent la peste 20 milioane euro;
  • Sunt ultimele luni in care companiile mai pot aplica prin intermediul Schemei de ajutor de stat HG 807/2014, ce ofera pana la 50% finantare nerambursabila pentru proiectele de minimum 1 milion euro;
  • Pentru acest an, echipa REI tinteste sa obtina finantare pentru cel putin 100 de companii, prin Schema de ajutor de stat reglementata de HG 807/2014;

REI Finance Advisors, una dintre cele mai dinamice companii de consultanta specializate in atragerea de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe piata din Romania, a intermediat cu succes obtinerea unui ajutor de stat in valoare de 2,5 milioane euro pentru compania Sterk Plast, unul dintre cei mai importanti producatori de mase plastice din Romania, parte a unui proiect de investitii de 5 milioane de euro.

Proiectul vizeaza extinderea capacitatii de productie a fabricii Sterk Plast din Medgidia, cu o valoare totala de 5 milioane euro, in timp ce ajutorul de stat, obtinut prin Schema de Ajutor de Stat reglementata de HG 807/2014, va oferi un sprijin nerambursabil de 50% din proiectul de investitii.

Am cautat sa identificam cea mai potrivita solutie pentru finantarea proiectului nostru de investitii in cresterea capacitatii de productie a fabricii Sterk Plast, respectiv in achizitionarea de noi echipamente ce vor spori atat portofoliul actual, cat si posibilitatea de a lansa noi game de produse pe piata locala. Mai mult, extinderea capacitatii de productie ne va ajuta sa ne intensificam prezenta la export, pentru urmatorii ani vizand 40% din vanzarile noastre sa se regaseasca pe pietele din Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Ucraina sau Rusia. Investitiile totale din Romania ale Sterkplast se ridica pana in prezent la peste 20 milioane euro si vor continua si in anii urmatori”, a precizat Suleyman Islambay, administrator Sterk Plast.

Sterk Plast, companie specializata in productia de mase plastice, a demarat in anul 2015 un amplu proiect investitional intr-o noua fabrica situata in Medgidia, judetul Constanta, cu o suprafata de peste 42.000 mp. In anul 2018, aceasta a devenit functionala. Compania are peste 450 de angajati si un rulaj de circa 27 milioane euro in 2020.

Suntem bucurosi ca am reusit sa intrunim toate conditiile necesare pentru obtinerea Acordului de Finantare cu proiectul Sterkplast intr-un timp foarte scurt, de circa trei luni, ce vizeaza extinderea capacitatii de productie a fabricii din Medgidia. Tot mai multe companii au demarat in ultimul an investitii in dezvoltare, apeland la o solutie finantare de pana la 50% prin intermediul Schemei de Ajutor de stat reglementata de HG 807/2014, pentru proiecte a caror valoare minima de investitii se ridica la 1 milion de euro. Sunt ultimele luni in care companiile mai pot aplica prin intermediul acestei Scheme, iar interesul este foarte ridicat, in primul rand datorita conditiilor mult relaxate, a obtinerii Acordului intr-un timp scurt, cat si a posibilitatii de implementare pe un orizont mai mare de timp, respectiv pana in 2028”, a declarat Dan Bold, Business Development Manager in cadrul REI Finance Advisors.

Schema reglementata de HG 807/2014 este singura sursa de finantare cu componenta nerambursabila pentru investitii disponibila in acest moment, pe care exista sesiune deschisa si se pot depune proiecte in mod continuu pana la 31.12.2023 si care se pot implementa gradual, pana la 31.12.2028[1]. Achizitiile pot fi demarate si imediat dupa ce s-a depus planul de afaceri la Minister si s-a derulat procedura de achizitie. Nu este nevoie sa se astepte emiterea Acordului inca 3-4 luni, decat daca beneficiarul doreste acest lucru.

Schema acorda 10% finantare nerambursabila pentru proiectele implementate in Bucuresti, 35% – Ilfov si Vestul tarii (judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis) si 50% finantare nerambursabila in restul judetelor tarii.

Eligibile pentru finantare sunt atat start-up-uri, detinute de actionari care nu mai sunt implicati in alte companii ce activeaza in acelasi domeniu, IMM sau companii mari, cu mii de angajati. Conditie ar fi ca aplicantii sa fi inregistrat profit in cel putin unul din ultimii 3 ani de activitate.

REI Finance Advisors este singura companie de consultanta din Romania specializata in atragerea de finantari nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat, cu 8 birouri regionale. REI scrie proiectele si le implementeaza impreuna cu beneficiarii pana la primirea transei finale, iar la solicitarea companiei se poate oferi sprijini inclusiv in perioada de monitorizare a proiectului.

Pentru acest an, echipa REI tinteste sa obtina finantare pentru cel putin 100 de companii, prin Schema de ajutor de stat reglementata de HG 807/2014.

 

 

Despre Sterk Plast

Compania Sterk Plast S.R.L. (www.sterkplast.ro) a fost infiintata in anul 2000, la Constanta, de catre doi intreprinzatori de origine turca, fiind specializata in productia de mase plastice. In anul 2015, Sterk Plast a demarat un amplu proiect investitional pentru o fabrica de 42.000 mp de langa orasul Medgidia.

Sterk Plast produce mase plastice destinate locuintelor si nu numai, avand game de produse pentru baie, bucatarie, gradina, gospodarie, bidoane sau chiar produse pentru copii. Produsele Sterk Plast sunt comercializate atat in marile lanturi de magazine tip hypermarket, cat si in magazine de mici dimensiuni, dar si la export, pe piete precum Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Ucraina sau Rusia.

Compania are peste 450 de angajati si a avut un rulaj de circa 27 milioane euro in 2020.

 

Despre REI Grup

REI FINANCE ADVISORS si REI INTERNATIONAL CONSULTING, parte a REI Grup (www.reigrup.ro), sunt companii specializate in elaborarea, implementarea si monitorizarea proiectelor de investitii atat prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare), cat si pe scheme de ajutor de stat (HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 81/2019, OUG 130/2020).

Cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu, specialistii REI Grup se adapteaza usor cerintelor pietei, cunoscand foarte bine mecanismele fondurilor nerambursabile si identifica oportunitatile de obtinere de finantari din surse interne si externe. Acestia gestioneaza eficient activitatile proiectelor, relatia cu autoritatile publice si pe cea cu companiile private, atat companii multinationale, cat si companii antreprenoriale, romanesti. Echipa REI Grup numara in prezent 50 de consultanti in cele opt birouri regionale, cu o vasta experienta in domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local sau international.

REI a reusit cu succes atragerea finantarii pentru peste 800 de proiecte la nivel national, cu peste 300 de proiecte implementate si o rata de succes – lider in domeniu – de 99%. In 2020, REI Grup a inregistrat proiecte aprobate in cuantum de circa 100 milioane EUR, iar in acest an valoarea proiectelor aprobate va depasi pragul de 150 -200 mil. EUR. Mai multe detalii despre activitatea REI, aici.

[1]https://www.mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/buget/sitebuget/ajutordestat/GhidulSolicitantuluiHG807Revizia4_08092020.pdf