Home Articole Recrutarea cu Inima si Suflet: Impactul Pozitiv asupra Industriei Constructiilor
Recrutarea cu Inima si Suflet: Impactul Pozitiv asupra Industriei Constructiilor

Recrutarea cu Inima si Suflet: Impactul Pozitiv asupra Industriei Constructiilor

0

Recrutarea in domeniul constructiilor este pentru mine mult mai mult decât o simpla activitate de angajare. Companiile si candidatii cu care am lucrat de-a lungul timpului mi-au aratat faptul ca recrutarea este un mijloc puternic de a schimba vieti si de a contribui la evolutia companiilor din acest sector. Pentru mine, recrutarea reprezinta o pasiune si o vocatie, oportunitatea de a aduce oameni extraordinari la locul potrivit, in momentul potrivit. In acest articol, voi explora viziunea mea asupra recrutarii si modul in care aceasta perspectiva empatica si orientata catre oameni poate aduce un impact pozitiv si semnificativ in industria constructiilor.

2 generatii de ingineri din familia mea m-au condus oarecum involuntar spre domeniul constructiilor. Mi-am inceput activitatea in anul 2009 in sfera de management si resurse umane intr-o companie de constructii, era un business de familie pe care l-am scalat la nivel international, ajungand sa constuim sala de sport a unei scoli din Mainz si prefabricate in orasul Ingelheim din Germania. In ciuda provocarilor pe care le-am intampinat cu proiectele din Germania, un lucru esential pe care l-am invatat la acea vreme a fost cat de importanta este calitatea oamenilor in executia santierelor de constructii. Ulterior experienta de 9 ani dintr-o companie romano-germana de constructii industriale m-a ajutat sa inteleg in profunzime aspectele specifice industriei si a competentelor necesare pentru fiecare rol, de la manageri de proiect la ingineri, de la muncitori calificati la specialisti in sanatate si securitate.

Ca si antreprenor, lucrand in proiectele mele de recrutare cu companii din diverse industrii (constructii, IT, medical) am putut sesiza faptul ca recrutarea in industria constructiilor vine la pachet cu unele provocari unice:

  • Oamenii cu experienta si cu o anumita etica in munca prefera sa lucreze in strainatate, ceea ce impune un efort sustinut pentru a identifica potentialii candidati pentru companiile de constructii din Romania. Aspectul pozitiv este acela ca oamenii se intorc la un moment dat in tara cu o scoala mai buna, renunta la salariul pe care il primeau in strainatate pentru a fi mai aproape de familie.
  • Odata ce am identificat candidatii potriviti, atragerea si pastrarea oamenilor valorosi in organizatii reprezenta o alta provocare. Salariile competitive si beneficiile atragatoare reprezinta o parte dintr-o strategie complexa de retinere a talentelor, insa mai este nevoie sa ne indreptam atentia asupra laturii emotionale, oamenii nu vor doar sa castige bine ci sa se si simta bine in organizatia pentru care lucreaza.
  • Industria constructiilor se transforma rapid, iar schimbarile tehnologice au un impact semnificativ asupra modului in care sunt realizate procesele de constructie. Focusul meu este sa gasesc candidati care sa fie adaptati si deschisi la tehnologie, consider aceasta calitate esentiala pentru succesul companiilor in era digitala.
  • Necesarul de forta de munca in sectorul constructiilor se formeaza dupa curba lui Gauss, vorbim despre un numar de oameni in faza de inceput a santierului si alt nr la varf. Gestionarea resurselor umane pentru a face fata cererii variabile si a mentine un echilibru intre angajati si proiecte reprezinta o provocare pentru companiile de constructii.

Constientizand aceste provocari si gandindu-ma cum pot contribui la trecerea mai lina peste ele mi-am construit in ultimii ani o abordare diferita, bazata pe relatii autentice si durabile cu candidatii si cu companiile partenere. Intelegând in profunzime nevoile si obiectivele fiecarei parti implicate, pot gasi solutii personalizate si valoroase.

Relatiile pe care le-am construit cu profesionisti din constructii ma provoaca sa fiu conectata cu piata si sa identific noi talente si oportunitati.

Asadar, pentru mine, recrutarea in domeniul constructiilor este mai mult decât doar gasirea unor candidati potriviti pentru posturi vacante. Este despre a crea o legatura autentica cu candidatii si a intelege nevoile lor individuale si aspiratiile profesionale. In fiecare conversatie pe care o am cu un candidat, caut sa descopar ce il motiveaza cu adevarat si cum pot contribui la implinirea obiectivelor sale pe termen mediu si lung in cariera. Impreuna, putem construi nu doar o angajare, ci si o relatie de incredere si sprijin pe termen lung.

Ca specialist de resurse umane si recrutor in industria constructiilor, ma implic in cresterea si dezvoltarea companiilor cu care lucrez. Cunoscând in profunzime nevoile si valorile fiecarei organizatii, pot cauta candidati care sa se potriveasca nu doar din punct de vedere tehnic, ci si cultural. Identificarea si angajarea talentului potrivit la momentul potrivit contribuie la consolidarea echipei si la imbunatatirea performantelor, aducând un impact pozitiv asupra intregii companii.

Motivatie si Inspirare

In momentele in care oamenii cauta o schimbare in cariera sau sunt in cautarea unui nou proiect, recrutarea poate fi o sursa de motivatie si inspiratie. Ascultând povestea fiecarui candidat si oferindu-le sprijin si incurajare, ii ajut sa-si descopere potentialul si sa-si urmeze cu incredere obiectivele. Recrutarea devine astfel un proces care influenteaza in mod pozitiv evolutia profesionala a oamenilor si contribuie la dezvoltarea industriei constructiilor prin aducerea de talente valoroase.

Concluzie

Pentru mine, recrutarea este mult mai mult decât un job sau un business – este o calatorie pasionanta si plina de satisfactii in care pot aduce oameni potriviti si extraordinari la locul potrivit. A impacta vietile oamenilor si a contribui la cresterea si dezvoltarea companiilor din industria constructiilor reprezinta o responsabilitate si o bucurie pe care o imbratisez cu entuziasm. Prin abordarea mea empatica, construirea de relatii de incredere si sprijinirea candidatilor in realizarea obiectivelor lor, cred ca aduc un impact pozitiv si contribui la progresul acestei industrii remarcabile.

 

Irina Cherry

Founder & CEO

irinapeneatrust@gmail.com
+40.724.519.070

LinkedIn

Facebook

Vezi alte Articole   Irina Penea Trust