Home Articole Amenajari, Finisaje, Iluminat RECICLAREA ESTE O DATORIE  (SI ESTE SI USOARA!)
RECICLAREA ESTE O DATORIE  (SI ESTE SI USOARA!)

RECICLAREA ESTE O DATORIE  (SI ESTE SI USOARA!)

0
Este nevoie doar de cativa pasi pentru a imbunatati reciclarea si reutilizarea materialelor, chiar si in cele mai ”ciudate” procese

Citim peste tot despre importanta reciclarii. Despre cum este de datoria noastra. Un act de constientizare fata de planeta si de mediu.

Cu siguranta suntem cu totii de acord. Dar… (oare trebuie sa existe intotdeauna un „dar”?) in unele cazuri, cele mai atipice sau mai iesite din comun, trebuie sa fii istet ca sa reciclezi.

Asa ca am decis sa va povestim cateva intamplari neobisnuite despre reciclare pe care ni le-au trimis clientii nostri. In multe cazuri am ramas cu gura cascata.  In altele, cu adevarat surprinsi. Speram ca si voi veti fi la fel dupa ce veti citi povestile lor. Si daca aveti si voi povesti bizare, trimiteti-ne-le!

 

SULFAT DE CALCIU

Imaginati-va un combinat de fabrica urias.  O companie de produse chimice care merge mana in mana cu economia circulara. Ei bine, aceasta companie are aproximativ 150.000 de metri cubi de sulfat de calciu *(! Ed verificati traducerea corectain engleza gypsum sulphate) contaminat cu foi de nailon. Apoi, acestia isi echipeaza propriul Caterpillar 323 cu o cupa rotativa de sortare MB-S18 cu o sita care dispune de ochiuri cu dimensiune mica si iata ca praful este curatat de toate reziduurile de nailon. O metoda neobisnuita, dar foarte eficienta.
https://vimeo.com/729192726

 

PAMANT CURAT

Frumusetea grilelor interschimbabile ale cupei rotative  MB Crusher consta tocmai in faptul ca sunt disponibile in diferite dimensiuni, in functie de lucrarea care trebuie facuta. In Chile, de exemplu, o  MB-S18 a fost utilizata pe un Case 210 cu o sita  cu ochiuri largi pentru a separa pamantul de lemn si de maracini.

https://vimeo.com/546044060

 

MATERIALE LIPICIOASE

Cu siguranta toata lumea este de acord ca recuperarea terenurilor industriale dezafectate este o sarcina grea. Din fericire pentru noi, am gasit o companie scotiana care este specializata in astfel de sarcini solicitante. De fapt, acestia folosesc o freza cu tambur MB-R800 pentru a amesteca materialele lipicioase si umede inainte de a le introduce in centrala termica, sporind astfel eficienta acesteia. Aceasta este una dintre aplicatiile care ne-a lasat fara cuvinte!

https://vimeo.com/733198786

 

MAI CIUDAT DECAT ATAT

Cand am lansat linia de cupe selectionatoare cu rotoare, le-am imaginat ca fiind extrem de versatile, tocmai pentru ca rotoarele pot fi schimbate la fata locului, in functie de lucrarea care trebuie efectuata. Si datorita alegerii largi de tipuri de rotoare, am stiut, de asemenea, ca, cu aceste cupe cu roatoare stelare, clientii nostri pot face fata oricarei sarcini de lucru. Dar nu ne-am putut imagina ca vor putea sa aeriseasca sarea, sa cerne otelul si chiar sa amestece cenusa. Toate materialele care inainte ramaneau in stare de deseuri si care acum, datorita atitudinii de reciclare a companiilor si a utilizarii produselor MB Crusher, si-au gasit o a doua utilizare. Felicitari!

https://vimeo.com/729935855

 

INTOARCEREA LA ANII 1980

Pe scurt, toate acestea sunt aplicatii destul de impresionante, nu-i asa? Apoi vrem sa incheiem cu o nota mare, cu ceva si mai ciudat, daca nu chiar amuzant. La urma urmei, este vara aici, in Italia!
Asa ca ridicati mana daca ati crescut in anii ’80!

Cu siguranta va amintiti de focurile de vara de pe plaja. Pregatiti-va sa fiti literalmente spulberat….imaginati-va ca folositi un graifer MB-G900 pentru a curata maracinisurile si pentru a face cel mai mare foc de tabara vreodata, WOW! Vrea cineva bezele?

Iar daca parcati pe doua randuri sau va uitati cheile intr-o duba incuiata, mutati-o cu ajutorul graiferului MB-G900. Pe bune, unii  au facut-o cu adevarat ! Usor usor!