Home Topics Comunicate de presa Purform, noua tehnologie revolutionara Sika dezvoltata cu grija pentru sanatate
Purform, noua tehnologie revolutionara Sika dezvoltata cu grija pentru sanatate

Purform, noua tehnologie revolutionara Sika dezvoltata cu grija pentru sanatate

0

Sika a dezvoltat o noua tehnologie in domeniul poliuretanului. Tehnologia inovatoare, numita Purform, maximizeaza rezistenta poliurentanului, marcand o adevarata revolutie in piata de profil. In esenta, modificarea consta in continutul de monomeri al noului poliuretan, care de acum va fi mult redus. Continutul redus de monomeri inseamna produse Sika mai performante si mai durabile, acestea respectand in acelasi timp viitoarele reglementari impuse in domeniul mediului si sanatatii.

Dezvoltare cu focus pe protectia mediului

Prin tehnologia poliuretanului Purform, Sika a stabilit un nou standard in domeniul dezvoltarii produselor sustenabile. Inovatia a permis diminuarea in mod substantial a continutului monomeri din produsele Sika si crearea de solutii cu continut de sub 0,1%. Astfel, Sika indeplineste cerintele noului regulament REACH al Uniunii Europene, aplicabil din 2023, regulament adoptat pentru a imbunatati protectia mediului si a sanatatii oamenilor. Prin urmare, multumitã tehnologiei Purform, utilizatorii vor beneficia de performanta unica a poliuretanului, cu o expunere minima la riscuri, respectandu-se cel mai inalt nivel de siguranta a muncii.

Performanta sporita

Incepand cu 2021, tehnologia Purform este parte integranta a brandurilor de top Sikaflex, SikaBond, SikaTack si SikaFloor. Noua tehnologie Purform a oferit inginerilor Sika posiblitatea de a spori performanta produselor binecunoscute, precum si de a crea solutii care sa raspunda unor solicitari si cerinte noi cum ar fi: un timp mai redus de  pregatire a suprafetei, lipirea si mai sigura a materialelor plastice fara pericol de fisurare sau cea mai buna compatibilitate cu materiale sensibile, cum ar fi piatra naturala. Cu aceasta noua tehnologie, Sika este pregatita sa faca fata provocarilor viitorului cu sigilanti si adezivi mai durabili.

Sikaflex-11, un produs performant pentru prezent si viitor, cu traditie de peste 50 de ani

Sikaflex-11 FC nu este un simplu adeziv sigilant. Acest produs Sika este o adevarata “unealta” multi-functionala  pentru sigilari si lipiri, fiind preferat de catre profesionistii in constructii de mai bine de 50 de ani. Cea mai buna dovada a succesului este ca Sikaflex-11 FC a ajuns sa fie vandut in peste 100 de tari, fiind folosit in proiecte de orice dimensiune. Versatilitatea acestuia si performantele deosebite obtinute de-a lungul timpului isi au explicatia in tehnologia din care este fabricat, poliuretanul oferind cea mai buna solutie pentru sigilari si lipiri in constructii. Cu noua tehnologie de productie, Sika isi aduce produsul intr-o noua etapa de dezvoltare. Sigilarile robuste si durabile sau rosturile perfect etansate sunt de fapt rezultatul concret al unor proprietati precum aderenta, rezistenta, elasticitatea, impermeabilitatea, rezistenta chimica si la UV sau rezistenta la rupere.

Datorita microstructurii unice, constand dintr-o retea de polimeri cu elemente dure si moi, poliuretanul poate indeplini cel mai bine toate aceste cerinte.

Sika, un nume cu greutate pe piata globala

Sika Romania este subsidiara a concernului elvetian Sika AG, fondat in 1910 Baar Elvetia. Prezenta pe piata din Romania de aproape 20 ani, compania a cunoscut mai multe etape de dezvoltare atat prin constructii proprii de fabrici (Brasov – fabrica de aditivi pentru betoane, Cluj – mortare speciale pentru constructii), cat si prin  achizitii locale: 2019 – Arcon membrane, principalul producator de membrane bituminoase din Romania; 2020 – Adeplast SA, lider consacrat in productia unei game largite de mortare pentru constructii si izolatii termice (EPS). Astfel, Sika Romania a ajuns la un numar de 13 fabrici si linii de productie locate in sapte zone ale tarii si la peste 670 de angajati.

Sika este lider global in productia de materiale chimice specializate, are o pozitie de top pe piata dezvoltarii si productiei de sisteme si produse de etansare, lipire, amortizare, consolidare si protectie utilizate in sectorul constructiilor si in industria auto. Grupul elvetian are filiale in 101 tari din intreaga lume si detine peste 300 de unitati de productie. Cei peste 27.000 de angajati au generat in 2021 o cifrã de afaceri de 9,3 miliarde de franci elvetieni.