Home Topics Arhitecti Proiectul Apartamentul #better
Proiectul Apartamentul #better

Proiectul Apartamentul #better

0

Proiectul Apartamentul #better este realizat de catre Asociatia #better in parteneriat cu Romexpo si firme expozante din cadrul BIFE-SIM 2019.

Acest proiect a luat formă din dorința de a informa publicul cu privire la un apartament corect din punct de vedere al suprafeței optime și al dispunerii pieselor de mobilier. Acesta conține atât latura educativă/informativă (finanțare, contracte, credite etc), cât și prezentarea practică a unui apartament corect din punct de vedere al suprafeței, accesului și dispunerii pieselor de mobilier.

Asociatia #better doreste sa defineasca un model concret care spera sa devina o referinta, un pretext de pregatire a deciziei, un deziderat: APARTAMENTUL CU 3 CAMERE, cu suprafata utila de 100 metri patrati, cu buget de 100.000 euro, in zona cel mai probabil metropolitana, a oraselor mari si aglomerate – Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara.

Sunt o serie de trasaturi neaparat necesare unui astfel de tip de demers:

  • bloc cu regim de inaltime P+2, cu parter liber destinat relatiei cu curtea si cu 2 locuri de parcare pentru fiecare apartament.
  • apartamentele au fereastra la baie, spatii de depozitare, bucatarie inchisa independenta, balcon inchis dar si deschis, suprafete cel putin minim legal stipulat in legea locuintei
  • model de asociere pentru derularea investitiei prin asocierea viitorilor vecini dar si regulament de locuire.
  • probabil cel mai relevant, buget eficient rezultat din asociere non-profit si implicare a viitorilor vecini inca din faza de alegere a terenului – zona, cerinte specifice.
  • curs de pregatire a deciziei cu implicarea companiei angajator si chiar de sustinere a relatiei financiare cu banca.
  • promovarea conceptului si a documentatiei tehnice ca model de buna practica si referinta pentru cei care urmeaza un alt parcurs pentru alt tip de locuinta dar care pot sa inteleaga astfel ce documente sunt necesare, care sunt riscurile unei decizii emotionale sau care pot fi avantajele unui demers bine documentat atat ca timp alocat cat si criterii de alegere.

Pentru prezentarea unui astfel de apartament, in Pavilionul B2 din cadrul BIFE-SIM – Targ international de mobila, echipamente si accesorii este creata o zona de 150 mp, ceea ce in realitate se plateste atunci cand construiesti, dincolo de spatiul UTIL – 100 metri patrati, la care se adauga parcari, spatii comune, grosimi de pereti.

Firmele participante la BIFE-SIM, implicate in acest proiect sunt: Arta Lemnului, Blum, Bucin Mob, Lismaster, Green Mood, Luminna, Home & More Concept, Quadra (Fain Living) si Sipro. De asemenea, pentru realizarea acestui proiect s-au alaturat si firme precum Delta Studio si Kulttur,  Bim Drafter, ABB România (electrice) și Deretica (sistem centralizat aspiratie).