Home Articole Amenajari, Finisaje, Iluminat Produsele Austrotherm sunt ideale pentru constructii care sunt aliniate la standardele noi in vigoare si bifeaza toate exigentele nZEB  
Produsele Austrotherm sunt ideale pentru constructii care sunt aliniate la standardele noi in vigoare si bifeaza toate exigentele nZEB  

Produsele Austrotherm sunt ideale pentru constructii care sunt aliniate la standardele noi in vigoare si bifeaza toate exigentele nZEB  

0

Lumea noastra trece actualmente prin schimbari importante, care vor mai dura cateva decenii. Aceste schimbari ne creeaza mari provocari, pe care trebuie sa le stapanim impreuna pentru a avea un viitor de succes. Daca nu reusim in urmatoarele decenii sa stapanim schimbarile climatice, a mediului, cu conditii meteo si de temperaturi din ce in ce mai extreme, nu o sa urmeze o perioada favorabila consumului de energie;  inclusiv efecte masive asupra sigurantei noastre si a calitatii de trai.
Cladirile cu consum de energie aproape ZERO, sunt cladirele cu o performanta energetica foarte mare, si anume nZEB, care este un subiect extrem de important al acestei perioade. Principalul atuu al caselor construite in sistem nZEB este ca la trecerea de la anotimpul cald la cel rece temperatura din interior nu sufera modificari semnificative, ceea ce contribuie la reducerea cu pana la 85% a costurilor aferente incalzirii.

Avantaje:

  • Termoizolatie perfecta a peretilor, acoperisului si a pardoselii,
  • Lipsa puntilor termice, Impermeabilitatea la aer,
  • Sistem de aerisire ce permite eliminarea pierderilor de caldura datorate improspatarii aerului, Poluare redusa cu praf,
  • Evitarea expunerii la polen pentru alergici,
  • Mirosurile si fumul de tigara sunt absorbite si nu se raspandesc in intreaga locuinta,
  • Lipsa curentilor de aer.

Toate constructiile mai noi de 2021 (autorizatie obtinuta dupa 01.01.2021 si certificate urbanism emis dupa  01 Septembrie 2020) , conform modificarilor la Legea  372/2005 trebuie sa fie in acest sistem, adica sa indeplineasca cumulutaiv conditiile:

  1. Trebuie termoizolate foarte bine, grosimi de termoizolatie peste zona incalzita mai mari de 25 cm, intre infrastructura si zona incalzita de minim 15 cm;
  2. Sisteme de generare din surse regenerabile a minim 30% din energia totala a cladirii la fata locului;
  3. Sistem de recuperarea caldurii si iluminat eficient sau orice system care aduce un aport de saving la energie.

Izolatia termica are proprietatea de a reduce pierderile de caldura transferul termic dintre doua medii cu temperaturi diferite. Cele mai mari pierdereri importante de caldura sunt inregistrate la nivelul peretilor, din cauza diferentelor de temperatura dintre interior si exterior. Un sistem de izolatie termica pentru un system nZEB va reduce considerabil acest transfer, oferind un confort termic la interior atat pe perioada verii cat si in timpul iernii. In plus, investitia facuta la inceput isi va regasi avantajele in economiile ulterioare la plata utilitatilor.

Produsele Austrotherm sunt ideale pentru constructiile aliniate la standardele noi in vigoare si bifeaza toate exigentele nZEB: izolare termica superioara, rezistenta la foc si la compresiune, usor de manipulat asigurand o viteza mare de constructie.

Recomandam placile din polistiren extrudat si expandat, utile in termoizolarea infrastructurii cladirilor, rezistente la compresiune, foarte greu permeabile, cu stabilitate dimensionala si proprietati excelente de protectie termica in sistem nZEB.

Prin viziunea noastra vrem sa facem ca Austrotherm sa devina cel mai sustenabil producator de materiale izolante al Europei. Cercetarea si inovatia sunt principalele noastre atuuri pentru a garanta produselor noastre calitatea care ne-a consacrat. Dezvoltand produse noi si optimizand in permanenta procesele de fabricatie, oferim solutii tehnice inovatoare atat arhitectilor, constructorilor si distribuitorilor de materiale de constructii cat si celor care construiesc in regim privat.

 

 

Despre Austrotherm

Austrotherm este unul dintre primii producători de materiale termoizolante din Austria. In 1953 Oswald Nowotny deschide portile fabricii, devenind astfel primul producator austriac de Styropor. In prezent Austrotherm este membra a concernului Schmid Industrie Holding, din care mai fac parte Baumit şi Murexin.

Mai multe informatii gasiti aici