Home Topics Comunicate de presa Primul Hackathon Colliers aduce inteligenta artificiala in piata imobiliara locala
Primul Hackathon Colliers aduce inteligenta artificiala in piata imobiliara locala

Primul Hackathon Colliers aduce inteligenta artificiala in piata imobiliara locala

0

Compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania a organizat, in perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, primul Hackathon Colliers, un maraton de programare dedicat diviziei Banking Products a firmei, lider in evaluarea periodica a portofoliilor rezidentiale bancare, in conformitate cu cerintele BNR.

Hackathon-ul s-a desfasurat in perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, la sediul Colliers Romania. Echipele participante au fost formate din studenti pasionati de IT si tehnologie, freelanceri si programatori cu peste 5 ani de experienta. Timp de 24 de ore, participantii au lucrat, au invatat, au colaborat, au socializat si, la final, au concurat pentru un contract ferm de colaborare cu firma Colliers.

Principalele provocari ale Hackathon-ului au fost implementarea inteligentei artificiale la nivelul proceselor interne ale companiei si automatizarea lucrului cu baze mari de date.

Pe toata durata evenimentului, participantii au fost asistati de o echipa de mentori din business, care i-au ajutat sa inteleaga cat mai bine specificul pietei rezidentiale din Romania. Departajarea tehnica a solutiilor prezentate a fost asigurata de catre Alexandru Pasarica, doctor in Inginerie Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, si Cristian Badea, co-fondator Sypher, GeCAD si Avangate.

„Din pozitia de lideri in domeniul evaluarilor rezidentiale din Romania, ne propunem sa gasim solutii digitale care pot schimba cu adevarat dinamica industriei imobiliare locale. Vrem sa fim promotorii spiritului antreprenorial si vrem ca oamenii talentati sa ramana in Romania si sa dezvolte aici aplicatii si servicii care pot concura la nivel global”, a declarat Gabriel Blanita, Senior Associate Valuation and Advisory Services in cadrul Colliers.

La succesul acestei prime editii au contribuit Spoonful si FruFru&Urban Monkey, care au oferit participantilor experienta culinara, hidratarea si energia atat de necesare unui maraton de 24 de ore de programare.

„Se estimeaza ca industria de real estate este in top 3 industrii care vor fi schimbate structural prin tehnologie in urmatorii ani, iar Romania poate beneficia foarte mult de aceasta schimbare. Aproape 100.000 de angajati lucreaza in IT si produc 6% din PIB, iar atat numarul cat si calitatea studentilor din domeniu ne fac sa credem ca se poate si mai mult. Am avut alaturi de noi o comunitate IT foarte talentata, capabila sa vina cu ideile potrivite pentru provocarea lansata de echipa noastra. Ne dorim sa continuam colaborarea cu aceasta comunitate pentru a transforma ceea ce ieri era imposibil in ceva ce maine va fi normal”, a incheiat Gabriel Blanita.

Primul Hackathon Colliers va fi urmat anul viitor de o serie de evenimente al caror scop este apropierea fata de comunitatea de dezvoltatori IT din Romania in vederea cresterii gradului de inovatie si tehnologie din sectorul imobiliar.

Colliers International Romania este lider pe piata evaluarilor rezidentiale. In ultimii 3 ani, echipa a evaluat peste 250.000 de proprietati rezidentiale, in valoare de peste 11 miliarde de euro.

Despre Colliers International

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI) (TSX: CIGI) este unul dintre liderii globali in domeniul consultantei imobiliare si al managementului investitiilor. Cu operatiuni in 68 de tari, cei 14.000 specialisti intreprinzatori lucreaza impreuna pentru a oferi consultanta si servicii de specialitate pentru a maximiza valoarea proprietatii pentru chiriasi, proprietari si investitori. Timp de peste 20 de ani, echipa noastra experimentata de management, care detine peste 40% din capitalul nostru, a oferit actionarilor cele mai mari randamente anualizate din industrie. In 2018, veniturile corporate au fost de 2,8 miliarde de dolari (3,3 miliarde de dolari inclusiv afiliatii), cu active gestionate de peste 26 miliarde de dolari. Pentru mai multe detalii despre Colliers International puteti accesa Colliers.com sau ne puteti urmari pe Facebook, LinkedIn, Instagram si Twitter (@Colliers_EMEA).

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

Adina Harabagiu
Email : adina.harabagiu@colliers.com
Phone : +40 752 845 634