Home Topics Arhitecti Primul centru Hi-Tech la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, inaugurat de Fundatia Globalworth
Primul centru Hi-Tech la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, inaugurat de Fundatia Globalworth

Primul centru Hi-Tech la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, inaugurat de Fundatia Globalworth

0
Fundatia Globalworth inaugureaza primul centru Hi-Tech destinat viitorilor arhitecti, in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti. Prin acest proiect de amenajare si dotare, ridicat la valoarea de 240.000 euro, fundatia isi propune sa aduca prestigioasa universitate la nivel european competitiv din toate perspectivele: cercetare, proiectare si educatie.

Solutia dezvoltata la Hi-tech Learning Center se bazeaza pe un mix de tehnologii, astfel incat sa raspunda
nevoilor specifice:

 

  • Un spatiu modular renovat si dotat cu o solutie completa de VR, prin care studentii isi pot construi si comunica propunerile
  • Primul studio de productie virtuala care ofera universitatii un nou mediu virtual prin care studentii nu mai sunt limitati la proiectarea spatiului fizic
  • Un sistem de videoconferinta care permite profesorilor si studentilor sa comunice in timp real cu alte cadre universitare din exteriorul universitatii
  • Imprimante 3D destinate fabricatiei de prototipuri si machete, unde studentii isi pot testa practic proiectele
  • Posturi de lucru ergonomice si mobile dotate cu 22 de calculatoare si software performant
  • O solutie pentru capturi de date – fotografie, scanare 3D si fotogrammetrie

 

Datorita noului laborator, peste 3.500 de viitori arhitecti vor avea la dispozitie anual tool-uri moderne in proiectare si tehnologii care pot schimba domeniul arhitecturii si mediul in care traim.

Suntem cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrala si de Est. Investim si dezvoltam cladiri pentru comunitatile de business si in domeniul in care activam lucram extrem de mult cu arhitectii. Le intelegem importanta si le apreciem puterea de a tranforma spatiile, tocmai de aceea am decis sa investim in viitorul arhitecturii din Romania. Tehnologia face parte din ADN-ul companiei noastre, iar datorita ei aducem birourile viitorului in prezent. Incet, dar sigur realitatea se muta si in spatiul virtual, iar solutia tehnica implementata la Universitatea Ion Mincu reprezinta mijlocul prin care viitorii arhitecti ne vor contura orasele, a spus Dimitris Raptis, CEO Globalworth Group.         

Hi-Tech Learning Centre este dotat cu tehnologii digitale din domeniul proiectarii, combinate astfel incat sa raspunda optim cerintelor specifice universitatii: educatie, cercetare, proiectare.

Hi-Tech Learning Centre consta intr-un spatiu modular renovat si dotat cu o solutie completa de VR si AR, un sistem de videoconferinta, posturi de lucru ergonomice si mobile dotate cu 22 de calculatoare si software performant, imprimante 3D destinate fabricatiei de prototipuri si machete, o solutie pentru capturi de date – fotografie, scanare 3D si fotogrammetrie.

Fundatia Globalworth este pentru Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu un partener si sponsor deosebit de important. Daca in prezent UAUIM reprezinta un nucleu performant in domeniul formarii in Arhitectura si Urbanism, aceasta se datoreaza si suportului constant din partea Fundatie de-a lungul anilor. Laboratorul Hi-Tech va asigura conditii optime de formare de inalta performanta, astfel incat UAUIM sa se inscrie si sa ramana in randul universitatilor care depun un efort constant in imbunatatirea procesului de invatamant”, a declarat Profesor Doctor Arhitect Emil Barbu POPESCU, Presedinte de onoare al Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”.

Parteneriatul cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” face parte din programul de responsabilitate sociala a companiei de a sustine mediului academic din Romania si de a dezvolta noile generatii de arhitecti. Pana in prezent, Fundatia Globalworth si Globalworth au alocat peste 740.000 de euro pentru burse de studii si documentare pentru cadre didactice, competitii internationale si proiecte speciale.

 

Despre Fundatia Globalworth

Fundatia Globalworth a fost infiintata in 2018 de Globalworth, liderul pietei de cladiri de birouri din Romania si Polonia, si este o entitate non-profit, fiind independenta de activitatile comerciale ale grupului. Fundatia are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri si tehnologie.

Pornind de la ideea ca viitorul oricarei societati este reprezentat de generatiile tinere, fundatia se concentreaza pe grija pentru oameni, care poate fi sustinuta prin programe de educatie si prin proiecte care le pot imbunatati acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria sociala din care fac parte. La fel de importante sunt si initiativele care au ca scop construirea de locuri si dezvoltarea de comunitati urbane in care oamenii se pot intalni, pot interactiona si pot gasi impreuna solutii care ii ajuta pe cei cu nevoi speciale. In completarea acestora, Fundatia Globalworth crede in impactul pozitiv al proiectelor care integreaza tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor si sustine finantarea inovatiilor care, printre altele, pot aduce oamenii impreuna.

Mai multe informatii sunt disponibile pe site si pe canalele de comunicare Facebook, Instagram si LinkedIn

 

Raisa Beicu

PR Manager
M: +40 731 800 257
E: raisa.beicu@globalworth.com