Home Topics Comunicate de presa Primele cursuri din Romania dedicate conceptului Smart City
Primele cursuri din Romania dedicate conceptului Smart City

Primele cursuri din Romania dedicate conceptului Smart City

0

Primele cursuri din Romania dedicate dezvoltarii comunitatilor creativinteligente vor avea loc in perioada 22 – 24 Aprilie 2019.

Cursul ”Introducere in Smart City” este creat pentru a oferi o mai buna intelegere a functiilor de baza ale unui oraș sau ale unei comunitati inteligente și este dedicat tuturor decidentilor cu rol in administrarea orașelor – Președintii Consiliilor Judetene, Primari, Viceprimari, City Manageri, tuturor reprezentantilor din departamentele tehnice ale acestor institutii și companiilor care ofera produse și servicii dedicate Industriei Smart City.

Academia Smart City este o platforma nationala de formare profesionala coordonata de Asociatia Romana pentru Smart City și Mobilitate in parteneriat cu mai multe institutii – The World`s Smart Cities Organization – Londra/Marea Britanie, Ministerul Energiei din Romania, Universitatea Politehnica București, Universitatea Ecologica București, etc.

Misiunea acestei platforme este de a pregati experti pentru Industria Smart City atat pentru institutiile centrale și locale cat și pentru companiile ce deruleaza activitati in dezvoltarea orașelor și comunitatilor din Romania.

Suntem interesati sa livram cele mai noi și practice cursuri astfel incat absolventii sa poata aplica imediat informatiile și competentele dobandite.

Organizat in parteneriat cu Universitatea Politehnica București, Universitatea Ecologica București și Ministerul Energiei, programul educational este organizat și coordonat de catre Asociatia Romana pentru Smart City și Mobilitate. Prin aceasta serie de cursuri, ne propunem ca participantii sa inteleaga nu doar tendinta de dezvoltare naturala a comunitatilor, dar mai ales cum se pot implica in mod direct prin folosirea noilor tehnologii in beneficiul cetatenilor.

In calitate de Guest VIP Speakeri, la aceasta serie de cursuri au confirmat prezenta urmatorii lectori: Dl Robert Iulian Tudorache, secretar de stat la Ministerul Energiei, Dl Liviu Stoica, Președinte Agenda Digitala a Romaniei, Dl Ioan Gaf Deac, City Manager in Sectorul 4 al Municipiului București.

Cursul ”Introducere in Smart City” este structurat in 7 module ce vor fi prezentate pe parcursul a 3 zile. Fiecare dintre cele șapte module este structurat in mai multe parti incluzand pe langa, suportul de curs, materiale video și invitati din industrie. La sfarșitul fiecarui modul de invatare, cursantii vor avea o lectura care le va oferi un rezumat detaliat al temelor principale acoperite dar și un studiu de caz relevant pentru subiectul tratat.

Modulele cursului ”Introducere in Smart City” sunt structurate in acord cu principalele verticale promovate de Comisia Europeana, dupa cum urmeaza:

Modul 1 – Prezentare curs: Definitii   Smart City   – Introducere in infrastructurile urbane inteligente și orașele inteligente – lector Eduard Dumitrașcu – Președinte ARSCM
Modul 2 –  Smart Mobility – lector Prof. univ. dr. Florin Nemtanu,   SM-IEEE, M-IET, ACM, Euroscience,  Facultatea de Transporturi, Universitatea   Politehnica București
Modul 3 – Smart Environment – lector Av. Victor Marcusohn, Expert Mediu
Modul 4 – Smart Living – lector Cristina Mazilu, Coordonator Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta
Modul 5 – Solutii de finantare pentru proiecte Smart City – lector Sandra Tanase, Expert Accesare Fonduri Europene
Modul 6 – Smart Citizen – lector Liviu Stoica, Președinte Agenda Digitala a Romaniei Big Data, IoT – Ciprian Caragea, Prorector Universitatea Ecologica din București
Modul 7 –   Smart Governance – lector Universitar SNSPA, Catalin Vrabie

Absolventii cursurilor organizate de Academia Smart City alaturi de partenerii sai primesc doua diplome:

a.Diploma eliberata de Asociatia Romana pentru Smart City și Mobilitate semnata de Profesori Universitari participanti la curs;

b.Diploma eliberata de The World`s Smart Cities Organization cu sediul la Londra. Certificarile și Diplomele Academiei Smart City sunt   recunoscute de industrie și permit cursantilor sa adauge aceaste competente in CV dupa terminarea cursurilor.

Partenerii institutionali: Guvernul Romaniei – Ministerul Energiei, Universitatea Ecologica din București, Universitatea Politehnica din București.

Parteneri strategici: First Bank, Dell EMC, Asseco SEE, Microsoft, Orange, Dewatering & Silent Piling, BMF Grup, Iridex Group, Immochan, Digitax, Schreder, ZTE, Huawei, Up Romania.

Dep. Comunicare
Asociatia Romana pentru Smart City și Mobilitate
Telelfon 0734 975 423 sau info@romaniansmartcity.ro
Web: romaniansmartcity.ro