Home Topics Comunicate de presa Prima editie a conferintei ESG:ro: Cum ne ajuta indicatorii ESG sa asiguram stabilitatea organizatiei pe termen mediu si lung si care sunt provocarile ce apar in aplicarea acestor standarde?
Prima editie a conferintei ESG:ro: Cum ne ajuta indicatorii ESG sa asiguram stabilitatea organizatiei pe termen mediu si lung si care sunt provocarile ce apar in aplicarea acestor standarde?

Prima editie a conferintei ESG:ro: Cum ne ajuta indicatorii ESG sa asiguram stabilitatea organizatiei pe termen mediu si lung si care sunt provocarile ce apar in aplicarea acestor standarde?

0

ESG (Environment, Social & Governance) a devenit un subiect tot mai relevant in peisajul economic global in ultimele doua decenii. Cu toate acestea, abia in luna ianuarie 2023, directiva CSRD a intrat in vigoare, oferind statelor membre ale Uniunii Europene un termen de 18 luni pentru a o implementa in legislatia nationala. Astfel, incepand cu 2024, companiile cu o cifra de afaceri de peste 40 de milioane de euro si/sau active totale mai mari de 20 de milioane de euro si/sau peste 250 de angajati vor fi obligate sa raporteze rezultatele lor in ceea ce priveste sustenabilitatea. Intreprinderile mici si mijlocii listate pe pietele reglementate din UE vor avea termen pana la 1 ianuarie 2026 pentru a se conforma cerintelor de raportare.

Pe parcursul acestui proces, a devenit tot mai evidenta necesitatea unui standard international unitar pentru companii, care sa le ofere o orientare clara. Importanta raportarii non-financiare in crearea de valoare pe termen mediu si lung a devenit tot mai evidenta, depasind simplele aspecte legate de conformitate. In plus, standardele ESG contribuie la intelegerea mai profunda a organizatiei si a rolului sau in economia globala. Acestea implica o planificare mai eficienta a investitiilor pe termen lung, reducerea costurilor la energie si resurse, optimizarea proceselor, cresterea loialitatii clientilor, cresterea valorii brandului si imbunatatirea accesului la resurse.

ESG:ro este evenimentul care abordeaza toate aceste aspecte cheie ale sustenabilitatii si valorii pe termen lung in afaceri. Aflata la prima editie, conferinta organizata de BusinessMark se va desfasura pe 26 mai 2023, in format in-person la Radisson Blu Hotel din Bucuresti, dar va avea si o componenta si virtuala, oferind participantilor posibilitatea de a se conecta de oriunde.

Vor fi alaturi de noi in calitate de speakeri:

 • SPECIAL GUEST: Sotiris Pastras, Sustainability & Corporate Responsibility Manager, APIVITA
 • SPECIAL GUEST: James Byrne, Founder, BeyondWords – ESG
 • SPECIAL GUEST: Francesca Bellucci, ESG Director, Sidel
 • SPECIAL GUEST: Katarzyna Chwalbińska-Kusek, ESG & Sustainability Lead, Poland, Associate Director, Savills
 • Sergiu Bazarciuc, COO & Co-Founder, Simtel
 • Oana Stamatin, ESG Chief Officer, CEE & Romania, Colliers Romania
 • Carmen Schuster, Director Achizitii si ESG, PORR Romania
 • Elis Isa-Sipciu, Corporate Affairs and Engagement Director, L’Oréal Romania
 • Teodora Maracineanu, Marketing Director, Electrolux Romania
 • Mirela Tanase, Senior Partner, Strategy & Sales, Exploratist
 • Raul Pop, Co-Fondator, Vice-Presedinte – Coalitia pentru Economia Circulara (CERC), Director Programe – Asociatia ECOTECA
 • Ionut Ruscea, Sustainability Project Leader, Romstal
 • Corina Blanaru, Partener, PKF Finconta ESG
 • Ana Nicolae, Head of Integrated Communications, AVON Romania si Moldova

Evenimentul va fi moderat de:

 • Daniel Dragan, Managing Partner, BusinessMark
 • Gabriel Patru, Antreprenor; Presedinte, IAB Romania; Consultant in Sustenabilitate

Evenimentul ESG:ro se adreseaza unui public format din: CEOs, CFOs, General Managers & Executives, CSR Managers, Sustainability Managers, ESG Specialists, Marketing & PR Managers, Corporate Affairs Managers, antreprenori si specialisti financiari.

ESG:ro reprezinta o oportunitate unica de a explora provocarile si oportunitatile asociate cu trecerea catre un model de afaceri mai sustenabil. Punem la dispozitie trei tipuri de bilete: in person, online si on demand. Pentru a obtine mai multe informatii despre eveniment si pentru inregistrare, va rugam sa accesati pagina evenimentului sau sa ne scrieti la adresa office@business-mark.ro.

Parteneri conferintei ESG:ro sunt: Electrolux, PORR Romania, Exploratist, Colliers Romania, PKF Finconta ESG

Suportul tehnic este asigurat de: SCS

Partener de monitorizare: mediaTrust

Partenerii media ai evenimentului: Sustenabilitate.biz, SpotMedia.ro, IQads, SMARK, Ziarul Bursa, AngajatorulMeu.ro, Digital Business, Social Media Romania, Debizz, MATEK, Transilvania Business, Global Manager, Jurnalul de Afaceri, Administratie.ro, Events Online, Revista Piata, spatiulconstruit.ro, Top Business News, Ziarul 21, AntreprenorinRomania, Club Economic, Romania Durabila, Economistul, PRwave, Business Voice Romania, Femei in Afaceri

Un proiect realizat de BusinessMark

Incepand cu 2013, BusinessMark a organizat 259 evenimente „concept propriu”, 121 proiecte de event management, 69 de evenimente online. Am avut alaturi de noi 4.020 speakeri si 61.000 de participanti, in opt orase din Romania.

Ne dorim sa ne punem „amprenta” in vietile profesionale ale participantilor, sa producem un impact concret.  Ne propunem sa cream contexte pentru schimb de experienta si creare de idei, contexte pentru dezvoltare, pentru a fi inspirat si a gasi partenerii potriviti.

Dincolo de evenimentele „concept propriu”, organizam evenimente construite pentru partenerii nostri, evenimente gandite impreuna cu acestia si adaptate obiectivelor lor. Daca esti in cautarea unei echipe profesioniste care sa organizeze evenimente B2B, suntem alaturi de tine, pas cu pas. Poti conta pe experienta noastra in consultanta, suport in crearea si implementarea conceptului de eveniment, in managementul evenimentului de la creatie, logistica, productie si pana la optimizarea eficienta a bugetului.