Home Topics Comunicate de presa Premiera: eMAG lanseaza livrarea cu automobile 100% electrice
Premiera: eMAG lanseaza livrarea cu automobile 100% electrice

Premiera: eMAG lanseaza livrarea cu automobile 100% electrice

0
  • eMAG Green Delivery va fi disponibil in Bucuresti si Ilfov
  • 70 de masini electrice in 6 luni

 In efortul de a raspunde provocarilor legate de poluarea din orase si scaderea emisiilor de carbon, eMAG alaturi de Sameday, lanseaza, in premiera pentru piata romaneasca, serviciul eMAG Green Delivery, bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice. Noul serviciu va fi activ pentru livrarea planificata in Bucuresti si judetul Ilfov, intr-o prima etapa, urmand ca in doua luni sa fie extins si pentru alimentarea retelei easybox.

„Ne preocupa ce lasam in urma, iar prin aceasta investitie venim in sprijinul clientilor nostri interesati de sanatatea mediului si ne continuam astfel eforturile de a construi un model de business responsabil. Impreuna cu Sameday, ne propunem ca in urmatoarele sase luni sa ajungem la 70 de vehicule 100% electrice si, treptat, sa reducem amprenta de carbon pe care o lasam asupra mediului inconjurator”, a spus Radu Ilinof, director customer experience eMAG.

Pentru inceput, livrarea eMAG Green Delivery va include sase automobile Nissan E-NV200, fiecare cu o capacitate de peste 200 de colete si autonomie intre 200 si 300km. Statiile de incarcare ale automobilelor electrice sunt alimentate cu energie 100% verde.

Aceasta nu este prima initiativa pe care eMAG o are in directia dezvoltar­ii unui business sustenabil.

Prin reteaua easybox, eMAG contribuie la reducerea consumului de dioxid de carbon datorita numarului mai mic de drumuri parcurse de o masina pentru a livra comenzile. In loc de 50 de drumuri cat ar face in cazul livrarii traditionale pentru 50 de colete, cu livrarea  la easybox va face un singur drum. Potrivit studiilor, ridicarea unui colet prin intermediul easybox reduce consumul de dioxid de carbon cu cel putin 20,5% fata de metoda traditionala de livrare a coletului prin intermediul serviciilor de curierat. Mai mult, daca pentru fiecare colet in parte livrat prin intermediul firmelor de curierat se produc 300g emisii de dioxid de carbon, un colet incarcat intr-un sistem de lockere presupune un consum de numai 14g de dioxid de carbon. De altfel, si consumul de combustibil este semnificativ diminuat in utilizarea livrarii prin sistemul de lockere (0,01l/colet), in timp ce livrarea prin servicii de curierat clasic presupune un consum de 0,23l de combustibil pentru fiecare colet.

In acest moment reteaua easybox numara peste 300 de lockere in Bucuresti,  dar si in judete precum Arad, Arges, Bacau, Brasov, Cluj, Contanta, Galati, Iasi, Maramures, Oradea, Prahova, Timis, Valcea.

Totodata, depozitele eMAG de la Joita si Chitila sunt alimentate, de la inceputul acestui an, cu energie 100% verde.

 

Despre eMAG

Companie romaneasca fondata in 2001, eMAG este un pionier al pietei de comert online din Romania care exporta know-how si tehnologie romaneasca in Bulgaria, Ungaria si Polonia. De 18 ani eMAG investeste constant in servicii bazate pe tehnologii dezvoltate in Romania, care ajuta clientii sa economiseasca timp si bani. Cu o gama de produse in continua crestere atat prin oferta proprie, cat si prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate cauta si comanda orice, de oriunde. Clientii beneficiaza de servicii cu valoare adaugata precum 30 de zile drept de retur, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, Service Pick Up and Return, finantare in rate prin eCredit, aplicatia de mobil si cardul de cumparaturi eMAG de la Raiffeisen Bank.

 

Despre Sameday

Infiintata in 2007, Sameday se numara in prezent printre principalii jucatori de pe piata romaneasca de curierat. Compania ofera clientilor si partenerilor servicii de curierat la nivel national catre 13.800 de localitati, livrare in aceeasi zi in Bucuresti si in zonele limitrofe, program extins de livrare, de la 09:00, la 21:00 sau livrare in lockere.
Sameday detine si cea mai extinsa retea fara kilometri suplimentari, in peste 7.000 de localitati, dar si cea mai mare retea de lockere easybox, cu peste 200 de unitati la nivel national. In prezent, expedierile Sameday sunt procesate in doua hub-uri logistice, unul amplasat in apropiere de orasul Chitila si unul in judetul Sibiu. In 2017, retailerul online eMAG, parte a grupului Naspers, a devenit noul actionar principal al Sameday Courier, dupa achizitia unui pachet majoritar in companie.