Home Topics Comunicate de presa Premiera „cosmica” la Supernova Planetarium, Slanic Prahova: Lansarea in Romania a filmului „Birth of Planet Earth” in cadrul „UAI 100″ – centenar Uniunea Astronomica Internationala
Premiera „cosmica” la Supernova Planetarium, Slanic Prahova: Lansarea in Romania a filmului „Birth of Planet Earth” in cadrul „UAI 100″ – centenar Uniunea Astronomica Internationala

Premiera „cosmica” la Supernova Planetarium, Slanic Prahova: Lansarea in Romania a filmului „Birth of Planet Earth” in cadrul „UAI 100″ – centenar Uniunea Astronomica Internationala

0

SUPERNOVA PLANETARIUM, cel mai mare si mai performant planetariu digital 4K din Romania, lanseaza sambata, 14 septembrie, in premiera in Romania, un nou spectacol 360° de rezolutie 4K: „Birth of Planet Earth” – „Formarea planetei Pamant”, intr-o forma vizuala imersiva cu adevarat spectaculoasa.

Dupa succesul lansarii din 19 iulie 2019, cu participarea cosmonautului Dumitru Prunariu, si lansarea celor trei filme fulldome: „Solar SuperStorms”, „SuperVolcanoes”, „ZULA Patrol – Down To Earth” desen animat 360° pentru copii, Supernova Planetarium, cel mai mare si mai performant planetariu digital 4K din Romania, va invita la premiera romaneasca a filmului „Formarea planetei Pamant”. Un film educational captivant care va inspira si incanta deopotriva copii si adulti, gratie imersiei 360° in povestea nasterii planetei noastre.

Filmul american este produs de SPITZ Creative Media si se adreseaza tuturor categoriilor de public.

„Birth of Planet Earth” este un film despre povestea intortocheata a originii Terrei

Oamenii de stiinta considera ca galaxia noastra este plina de sisteme planetare, inclusiv pana la 1 miliard de planete de marimea Terrei.

Filmul utilizeaza animatii avansate, bazate pe date stiintifice, pentru a discuta unele dintre cele mai importante intrebari ale zilelor noastre: cum a devenit Pamantul o planeta vie, luand in considerare nasterea violenta a Sistemului Solar? Ce ne spune istoria despre sansele de a gasi alte lumi asemanatoare cu adevarat Terrei?

Premii

  • Premiul pentru Regie, Fulldome Festival Brno 2019
  • SIGGRAPH 2019 Electronic Theater, Official Selection: Photosynthesis in a Chromatophore, Excerpt from „Birth of Planet Earth”
  • Cele mai bune animatii astronomice, Reflections of the Universe Fulldome Festival, Yaroslavl 2019
  • Selectia oficiala Macon Film Festival 2019

Noul spectacol fulldome vine sa completeze si sa faca legatura cu celelalte sase spectacole de la planetariul din Salina Slanic Prahova:

  1. UNIVERSUL – „De pe Pamant in UNIVERS”;
  2. BOLTA – Calatorie interactiva in lumea constelatiilor cu demonstratii 3D;
  3. SOARELE – Superfurtuni Solare;
  4. SUPERVULCANII – de pe Terra, dar si din Sistemul Solar;
  5. APOLLO – CapCom Go! The Apollo Story – Istoria misiunilor Apollo si aselenizarea Apollo 11;
  6. ZULA Patrol – Cu picioarele pe Pamant – desene 360° instructive pentru scolari si prescolari.

Am gandit cu aceasta ocazie si un pachet dedicat celor care doresc sa se bucure de intreaga experienta: la trei filme platite, unul este GRATUIT.

„Nu ne-am limitat la a fi cel mai mare planetariu din Romania: vom fi in curand planetariul cu cel mai mare numar de spectacole fulldome 4K din Romania, urmand sa dezvoltam inclusiv spectacolele de bolta cereasca prin adaugarea de noi prezentari interactive. „Misiunile spatiale pe asteroizi” si „Afla despre Radiatia Cosmica” sunt un alt gen de prezentari de succes ffind adresate publicului larg dar mai ales elevilor si studentilor. Supernova Planetarium va continua acest gen de activitati educational – stiintifice cu implicatii in cercetarea spatiului cosmic, aducand in planetariu invitati speciali, personalitati din cercetarea romaneasca din diaspora sau din tara”, arata Dragos Brasov,  presedintele Asociatiei Astronomice URANIA, initiatorul si coordonatorul Supernova Planetarium.

Va asteptam asadar la Salina Slanic Prahova pentru a ne bucura impreuna de un buchet de proiectii 4K fulldome cu cea mai buna experienta imersiva, in cel mai mare, mai confortabil si mai performant planetariu digital din Romania, dar si pentru a participa la conferinte educationale pe tema cercetarii spatiului si a universului.

Va asteptam de asemenea si la activitatile noastre dedicate elevilor pentru Scoala Altfel, adresate tuturor scolilor din Romania dar mai ales celor din zonele apropiate (Prahova, Brasov, Bucuresti, Arges, etc.).

Detalii, aici:

Bilete se pot procura de pe site-ul planetariului, www.planetariu.ro, respectiv pe site-urile www.bilete.ro si www.bilet.ro.