Home Stiri Amenajari, Finisaje Pasii pe care trebuie sa ii faci, daca vrei sa te apuci singur de zugravit fatada casei tale
Pasii pe care trebuie sa ii faci, daca vrei sa te apuci singur de zugravit fatada casei tale

Pasii pe care trebuie sa ii faci, daca vrei sa te apuci singur de zugravit fatada casei tale

0

Modalitatile in care iti poti renova si amenaja locuinta sunt aproape inepuizabile si la fel si ideile tale, doar ti se pare tot timpul ca parca ar mai fi ceva de facut prin casa, indiferent ca este vorba despre interior sau exterior. Dincolo de alegerea stilului si a culorilor, provocarea consta, insa, in alegerea materialelor potrivite, din sumedenia celor existente pe piata astazi, mai ales daca te hotarasti sa nu apelezi la ajutorul unui profesionist.

La fel ca atunci cand intalnesti pe cineva pentru prima data, aspectul exterior al unei locuintei tale va fi intotdeauna observat de toti ceilalti si va influenta, intr-o foarte mare masura, peisajul din jur, asttfel ca trebuie sa ai grija ca acesta sa fie mereu pus la punct. In plus, pe langa beneficiile de natura estetica, zugravirea peretilor sporeste si gradul de igienizare a cladirii respective, indiferent ca vorbim de exterior sau interior, fiind chiar recomandat ca, odata la cativa ani, sa zugravesti toti peretii.

Culorile pe care le alegi pentru exteriorul casei tale trebuie sa puna in valoare arhitectura acesteia si, bineinteles, sa fie pe gustul tau.

Cu o oarecare indemanare si cu rabdare, oricare dintre noi poate face asta fara ajutorul unui profesionist, insa trebuie sa alegi nuanta si materialele pe care le vei folosi, in functie de cativa factori, precum: zona in care locuiesti, si clima de acolo, arhitectura, precum si rezistenta in timp a materialelor (orice tencuiala sau vopsea poate arata bine pe moment, insa odata cu trecerea timpului si fiind tot mai expusa intemperiilor, fatada poate capata un aspect neplacut sau tern, daca materialele nu sunt de calitate), iar consultantii de la Adeplast te pot ajuta sa le alegi pe cele care sa corespunda cerintelor tale.

Spre exemplu, inainte de a aplica o vopsea pentru exterior pe fatada casei tale, trebuie in primul rand sa observi cu atentie daca peretii necesita reparatii sau nu, pentru a sti care sunt materialele de care ai nevoie. Fatada trebuie curatata, iar colturile deteriorate ori eventualele fisuri si imperfectiuni trebuie remediate.

Urmatorul pas este sa aplici o solutie de curatare a peretilor, pentru ca suprafata sa fie perfect curata, iar rezultatul final sa nu prezinte imperfectiuni, urmand ca vopseaua premium de exterior Aeria cu Porus X sa iti asigure o foarte buna protectie a fatadei locuintei tale, fiind rezistenta la razele UV si la intemperii.

https://www.adeplast.ro/produse/vopsele-pentru-exterior/132-aeria-cu-porus-x

De asemenea, ea se aplica usor, are o aderenta mare, culori stralucitoare (disponibile in peste 1000 de nuante in acord cu paletarul de culori Coulor Fashion), are un grad ridicat de lavabilitate si hidrofobicitate ridicata, astfel ca va asigura un aspect fara cusur pentru mult timp, mai ales daca este aplicata pe o suprafata tratata anterior cu Aeria Amorsa cu impregnare ridicata.

https://www.adeplast.ro/produse/impregnanti-grunduri-gleturi/68-aeria-amorsa

Un alt lucru pe care nu trebuie sa il pierzi din vedere este ca este necesar sa aplici si grund inainte de stratul de vopsea, pentru ca suprafata sa nu fie doar aspectuoasa, ci si protejata corespunzator. Specialistii recomanda ca grundul sa fie intotdeauna ales in functie de nuanta vopselei care urmeaza sa fie aplicata si o atentie sporita ca pigmentii folositi la colorare sa fie rezistenti la UV si intemperii.

 

Despre AdePlast

Compania AdePlast operează patru platforme, pe teritoriul României. Cea mai recentă platformă operațională este platforma din Craiova. Construită pe o suprafață de 20 de hectare, găzduiește o fabrică de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 metri cubi și una de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 1600 tone/zi, similară cu cea de la Roman. Tehnologiile de producție implementate la Ișalnița sunt cele mai noi la nivel mondial.

La Roman, AdePlast deține o zonă industrială care include o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an și o linie de producție de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

La Oradea, compania a dezvoltat o capacitate de producție de 250.000 de tone de  adezivi și mortare uscate, o fabrică de vopsele și tencuieli decorative care produce 50.000 de tone/an, precum și una  de polisiren expandat de  700.000 de metri cubi de polistiren expandat pe an.

Pe platforma industrială de la Ploiești se află o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1,05 milioane de metri cubi, o linie de producție de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone/an.