Home Topics Comunicate de presa Parteneriat strategic incheiat intre Asociatia Romana pentru Smart City si Asociatia Administratorilor Publici din Romania
Parteneriat strategic incheiat intre  Asociatia Romana pentru Smart City si  Asociatia Administratorilor Publici din Romania

Parteneriat strategic incheiat intre Asociatia Romana pentru Smart City si Asociatia Administratorilor Publici din Romania

0

Asociatia Romana pentru Smart City (ARSC) si-a unit fortele vineri, 12 iunie, cu Asociatia Administratorilor Publici din Romania (AAPRO), pentru digitalizarea administratiilor publice la nivel national si dezvoltarea comunitatilor creativ-inteligente din Romania. Protocolul a fost semnat de catre presedintele ARSC, Eduard Dumitrascu si presedintele AAPRO, Marin Florea.

Un obiectiv prioritar pentru Asociatia Romana pentru Smart City este stabilirea unui cadru eficient de cooperare cu administratiile locale, in vederea imbunatatirii calitatii vietii cetatenilor si dezvoltarea Industriei de Smart City din Romania. Parteneriatul dintre ARSC si AAPRO vizeaza accelerarea implementarii proiectelor tip Smart City la nivel national si sprijina activitatea administratorilor publici in cadrul institutiilor in care isi desfasoara activitatea.

Prin programele sale, ARSC se implica activ in procesul de tranzitie a comunitatilor din Romania catre comunitati creativ-inteligente. Prezentul acord de parteneriat stabileste cadrul pentru perfectionarea profesionala a administratorilor publici pentru o dezvoltare accelerata a localitatilor din Romania, cat si pentru facilitarea de schimburi de experienta si stagii de practica transfrontaliere.

 

Despre parteneri

Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate (ARSCM) este principala organizatie a Industriei Smart City din Romania, avand ca obiectiv principal dezvoltarea comunitatilor creativ-inteligente din tara. Cu peste 250 de membri activi, organizatia se bucura de recunoastere internationala, fiind membra in diferite organizatii, comisii consultative, grupuri de lucru si este partener in programe nationale si internationale alaturi de cele mai importante corporatii implicate in proiecte de Smart City.

Infiintata in anul 2011, Asociatia Administratorilor Publici din Romania (AAPRO) este o structura asociativa non-guvernamentala, profesionala si apolitica care militeaza pentru managementul profesionist in sectorul public. Membrii acestei asociatii sunt administratorii publici de la toate nivelurile administratiei publice locale: comune, orase, municipii si consilii judetene.

 

 

Persoana de contact:

Florescu Cristina, director operational ARSC,
tel. 0769164229,
e-mail: cristina.florescu@romaniansmartcity.ro