Home Articole PAMANT, ROCI EXCAVATE SI NISIP, CUM LE GESTIONAM IN SANTIER?
PAMANT, ROCI EXCAVATE SI NISIP, CUM LE GESTIONAM IN SANTIER?

PAMANT, ROCI EXCAVATE SI NISIP, CUM LE GESTIONAM IN SANTIER?

0

Subiectul pamantului si rocilor excavate este delicat din punct de vedere managerial-economic, de reglementare si de mediu. Cu toate acestea, solutia exista si este la indemana tuturor santierelor de constructii.

In ciuda faptului ca drona- elicopter de la Nasa Ingenuity, care numai ce a asezat picioarele sale metalice pe Marte, pamantul ramane singura planeta pe care o putem locui. Solul pe care traim este o resursa neregenerabila si, prin urmare, trebuie pastrat prin orice mijloace posibile.

Cand vine vorba de gestionarea solului excavat, prima forma de protectie este reutilizarea solului in sine, pentru a mentine calitatea mediului neschimbata. Punctul focal este constientizarea faptului ca terenurile excavate nu sunt deseuri care trebuie duse la depozitele de deseuri, ci dimpotriva pot deveni o resursa avantajoasa pentru toti protagonistii implicati. Scopul companiilor si al operatorilor este, prin urmare, de a recupera cea mai mare cantitate de sol pentru a-l utiliza din nou in acelasi santier sau in zonele invecinate.

Una dintre primele necesitati, este de obicei, nevoia de a separa diferitele tipuri de material extras pentru a reutiliza rapid solul. Cu utilajele potrivite, solutia este la indemana.

Un caz singular a avut loc in Quillagua, un mic oras chilian din provincia Antofagasta, considerat de National Geographic drept cel mai uscat punct de pe intreaga planeta. Cei 0,2 milimetri de ploaie care au cazut in 40 de ani marturisesc acest lucru. In acest teren inospitalier, a fost folosita cupa de sortare MB-S18 pentru a selecta nisipul si a-l folosi din nou pentru a acoperi cablurile panourilor fotovoltaice: astfel, in cele din urma, locuitorii orasului pot comunica cu restul lumii. Datorita particularitatii locului si a operatiunii, cazul a avut o mare acoperire in mass-media.

Munca in echipa a cupei si a concasorului MB Crusher a cucerit multi operatori din sector, care au optat pentru ambele, atat pentru eficienta operationala, cat si performanta economica: costuri mai mici de operare, intretinere si logistica si sporirea vitezei de executie.

In Croatia, o companie care are in afaceri mai multe santiere de constructii, a rezolvat problema separarii rocii de materialul pamantesc folosind o cupa de cernut MB-S18, care, printre altele, poate fi transportata si folosita in orice loc. Inainte de aceasta solutie, compania a dus pamantul excavat la un alt amplasament, cu costuri mari de gestionare si transport.

Cu masinile sale, MB Crusher ofera solutii companiilor pentru a gestiona pamantul, rocile excavate si nisipul, mentinand in acelasi timp calitatea si functionalitatea solului. Avantajele sunt multe: mediul beneficiaza, compania devine mai virtuoasa, reglementarile complexe sunt respectate, santierul se bucura de o schimbare economica mai mult decat pozitiva.

O alta problema delicata se refera la cazul rocilor excavate care contin materiale poluate. Chiar si in aceasta situatie, masinile MB Crusher sunt o solutie excelenta pentru a reduce nivelul de contaminare al solului.

Recent, cupa de sortare MB-HDS320 a fost folosita in China pentru a muta pamantul poluat, pentru a-l amesteca cu alte produse si, astfel, pentru a neutraliza poluarea. In viteza, s-a obtinut un sol de calitate excelenta, astfel incat reutilizarea a fost imediata. Marele avantaj al cupei de sortare MB-HDS este ca va permite sa schimbati arborii de rotatie direct la fata locului si in deplina siguranta: prin urmare, puteti trece de la un material la altul cu mare usurinta ori de cate ori este necesar.

Dupa cum am vazut din exemple, folosind utilajele potrivite, este posibil sa se accelereze procesul de lucru, sa se imbunatateasca profitabilitatea si sa se limiteze impactul asupra mediului in timpul gestionarii pamantului excavat. Companiile virtuoase care, datorita masinilor MB Crusher, au reusit sa gestioneze lucrarile la fata locului sunt prezente in intreaga lume, iar atentia lor pentru protectia mediului si-a imbunatatit reputatia prin multiplicarea cererilor de interventie. Un succes pe toate fronturile.