Home Topics Comunicate de presa O noua intrare pe piata romaneasca: CBRE a consiliat Bank of China in deschiderea sucursalei din Bucuresti, prin inchirierea a 800 mp de birouri in City Gate
O noua intrare pe piata romaneasca: CBRE a consiliat Bank of China in deschiderea sucursalei din Bucuresti, prin inchirierea a 800 mp de birouri in City Gate

O noua intrare pe piata romaneasca: CBRE a consiliat Bank of China in deschiderea sucursalei din Bucuresti, prin inchirierea a 800 mp de birouri in City Gate

0

CBRE, lider pe piata de consultanta imobiliara, a consiliat Bank of China, una dintre cele mai mari banci din lume, in procesul de lansare a operatiunilor in Romania prin inchirierea unei suprafete de aproximativ 800 de metri patrati in proiectul de birouri City Gate.

Contractul de inchiriere a fost semnat in luna septembrie 2019 in urma unui proces amplu de leasing coordonat de Sandra Apachitei, Advisor in cadrul departamentului Advisory & Transaction, Office Occupier, CBRE Romania. Bank of China si-a lansat oficial operatiunile in Romania pe data de 16 decembrie, alegand ca sediul central proiectul de birouri City Gate, cu o suprafata de aproximativ 47.600 mp, detinut de GTC in nordul Bucurestiului.

Deschiderea noii sucursale marcheaza 70 de ani de relatii diplomatice intre Romania si China, lansarea Bank ok China in Romania fiind rezultatul natural al acestor evolutii pozitive. Operatiunile sucursalei din Bucuresti sunt administrate de Guo Lixin.

„Intrarea unei noi companii pe piata din Romania, care inchiriaza inca de la inceput o suprafata importanta de birouri, reprezinta un semnal pozitiv atat pentru piata imobiliara, cat si pentru mediul de afaceri. Pe piata spatiilor de birouri, in Bucuresti, companiile au inchiriat peste 84.000 mp in trimestrul al treilea, in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului trecut”, a declarat Tudor Ionescu, Head of Advisory & Transaction Services, Office, CBRE Romania.

In primele noua luni ale anului 2019, cea mai mare cerere de spatii de birouri a venit din partea companiilor din sectorul Computers & Hi-Tech (47% din totalul activitatii de inchiriere), care au inchiriat spatii pentru 13.500 de angajati si din sectorul financiar (16% din totalul tranzactionat), care a inchiriat birouri pentru 4700 de angajati. In ceea ce priveste zonele cele mai dinamice, acestea au fost partea de vest a Bucurestiului (cu 31% din volumul tranzactionat) urmata de zona centrala (cu 21%) si de partea de nord si Pipera (cu 19%).

Stocul total de spatii de birouri moderne din Bucuresti a ajuns la aproximativ 3,16 milioane mp la sfarsitul primelor trei trimestre ale anului 2019, mai mult de jumatate dintre acesta fiind cladiri de birouri de clasa A, cu o rata totala de neocupare de 9,3%, in crestere usoara fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Aproximativ 60.000 de spatii de birouri au fost livrati in al treilea trimestru in Bucuresti, prin doua proiecte, respectiv  Expo Business Park, dezvoltat de Portland Trust in zona de nord si The Light, dezvoltat de River Development in partea de vest a Bucurestiului. In prezent, vestul si nordul Bucurestiului gazduiesc 50% din stocul total al spatiilor din clasa A, conform datelor CBRE Research.

Despre Bank of China

Bank of China include BOC Hong Kong, BOC International, BOCG Insurance si alte institutii financiare, oferind o gama cuprinzatoare de servicii financiare de inalta calitate atat clientilor persoane fizice cat si companiilor, precum si institutiilor financiare din intreaga lume. In secolul trecut, Bank of China a jucat un rol important in istoria financiara a Chinei. Acesata a fost infiintata in 1912, in conformitate cu aprobarea DR. Sun Yat-sen. In urmatorii 37 de ani, Banca a functionat ca banca centrala, banca internationala de schimb si banca specializata pentru comert exterior. In 1949, Bank of China a devenit autoritatea bancara desemnata de stat specializata in schimbul valutar. In 2003, a fost denumita de catre Consiliul de Stat ca una dintre bancile pilot pentru reforma actiunilor bancilor comerciale cu capital integral de stat. Pe 26 august 2004, Bank of China Limited a fost infiintata in mod oficial la Beijing ca banca comerciala pe actiuni controlata de stat. Bank of China este cea mai internationalizata banca comerciala din China. BOC London Branch, prima sucursala de peste ocean a bancilor din China, a fost infiintata in 1929.

In prezent, numara peste 10000 operatiuni interne si peste 60 de operatiuni internationale. In 1994 si 1995, Bank of China a devenit banca emitenta de bilete de valoare in Hong Kong si, respectiv, in Macao. Banca a pregatit un nou plan de dezvoltare strategica, care a fost aprobat de Consiliul de Administratie in martie 2009. Pozitionare strategica: De a fi un grup bancar multinational de anvergura bazat pe o platforma transfrontaliera diversificata si integrata de afaceri, avand ca activitate de baza serviciile bancare comerciale. Obiective strategice: De a fi o banca internationala de top care ofera dezvoltare si excelenta.

Despre CBRE

Grupul CBRE, Inc. Grupul CBRE, Inc. CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 si S&P 500 cu sediul central in Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2018. Compania are peste 90.000 de angajati (fara a include afiliatii), raspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari si deserveste proprietari si chiriasi prin intermediul celor peste 480 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. In Romania, CBRE ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare de tranzactii si management de proiecte, servicii de design and build, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.cbre.ro sau descarcati aplicatia noastra CUE by CBRE din App Store sau Google Play.