Home Articole O CALATORIE INCITANTA IN JURUL LUMII CU MB CRUSHER
O CALATORIE INCITANTA IN JURUL LUMII CU MB CRUSHER

O CALATORIE INCITANTA IN JURUL LUMII CU MB CRUSHER

0

De la varfuri inaccesibile la insule indepartate, utilajele MB Crusher aduc solutii si avantaje

 

Sediul central al MB Crusher se afla in Italia, la mai putin de o suta de kilometri de Venetia. Aici sunt proiectate si fabricate utilajele MB Crusher, iar apoi sunt transportate catre companii si profesionisti din intreaga lume din domeniul constructiilor, demolarilor, lucrarilor rutiere, terasamentelor, reamenajarii industriale si urbane, canalizarii, excavarilor si tunelurilor si recuperarii mediului. De la muntii impunatori din Tibet la Muntii Anzi, din Caraibe pana in Islanda, de la frigul siberian la deserturile insorite din Arabia Saudita, masinile MB Crusher faciliteaza calatoriile in jurul  lumii.

Sa incepem cu cele mai inalte varfuri ale anumitor lanturi muntoase. Dificultatile acestui tip de teritoriu sunt usor de inteles: locuri inaccesibile, dificultati in transportul materialelor, costuri ridicate si mentenanta distanta

In Tibet, exemplul este dat de o companie de drumuri si constructii la 3800 m deasupra nivelului marii, intr-o zona izolata cu peisaje spectaculoase. Cu ajutorul unui concasor cu falci BF70.2, compania a concasat direct in loco  deseurile de pe santierele de constructii rutiere si a produs material pentru a fi utilizat la fundatiile noilor proiecte de constructii. Un mare avantaj din punct de vedere logistic si al rentabilitatii: cu concasorul MB au eliminat practic costurile de achizitie a materiei prime pentru viitoarele proiecte de constructie.

Video: https://vimeo.com/352478263

Pe un alt continent, ne aflam in Muntii Anzi, in Peru, la o altitudine de aproximativ 4.000 de metri. Aici, intr-o cariera de bor, o cupa de sortare MB-S18 separa materialul grosier de cel fin, astfel incat materialul este deja sortat si poate fi prelucrat mai usor si mai rapid in celelalte instalatii din cariera.

Video: https://vimeo.com/490791674

Calatoria noastra in jurul lumii continua si calatorim in mai multe insule, foarte indepartate intre ele, dar cu aceleasi probleme: costurile de transport si dificultatile de obtinere a materialelor.

In Islanda, in mijlocul unor peisaje spectaculoase dominate de vulcani si gheizere, cupa de sortare MB-S23 instalata pe un Caterpillar 345C a fost instrumentul decisiv pentru a selecta cantitati mari de roci de bazalt si a obtine imediat materialul de umplutura pentru constructia unei centrale hidroelectrice.

La celalalt capat al lumii, pe insula paradisiaca Saint Kitts si Nevis, in arhipelagul Antilelor Mici, doua echipamente  MB Crusher lucreaza la un proiect important de reamenajare a zonei, care include atat renovarea vechilor cladiri coloniale, cat si amenajarea peisajului natural. Instalata pe un Caterpillar 320L, cupa de sortare MB-S18 separa pamantul de frunze si maracini: materialul rezultat este reutilizat direct pe santier pentru a infrumuseta zonele verzi. Cupa de concasare BF90.3 este folosita pentru a concasarea pietrei locale Nevis, un granit foarte dur de origine vulcanica. Odata concasata, piatra este reutilizata pentru a umple sapaturile necesare pentru constructia cladirilor si pentru a crea fundatia noii retele de drumuri locale. Video: https://vimeo.com/472221510

Costurile ridicate de transport si dificultatile in gasirea materialelor insotesc, de asemenea, calatoria noastra in zonele in care temperaturile ating adesea niveluri extreme, afectand munca pe santier.

Intinderi de zapada cat vezi cu ochii, termometre care indica -50°C in timpul zilei, aproape fara drumuri, munti si paduri de traversat: datorita MB Crusher, o companie siberiana a putut aduce in cariera – fara probleme de transport – o cupa de concasare BF70.2 si o cupa de sortare MB-S14 pentru a recicla materialele inerte in agregate de diferite granulatii si a le reutiliza pentru intretinerea drumurilor interne. Video: https://vimeo.com/522331922

Acesta a fost, de asemenea, cazul in Arabia Saudita, cu temperaturile sale de vara de +50°C si terenul desertic muntos, unde un concasor cu cupa BF90.3 a fost utilizat pentru a lucra in cele mai inaccesibile locuri dintr-o cariera la care nu se poate ajunge prin mijloace traditionale. Video: https://vimeo.com/413515078

Apoi, exista locuri ale caror fructe sunt apreciate, mai ales atunci cand vine vorba de vinuri excelente. Turul nostru prin lume se incheie cu o oprire in Italia si Franta, unde utilajele MB Crusher au fost alese pentru a elimina stalpii de vita-de-vie la sfarsitul sezonului. O mare economie de timp care se traduce in avantaje pe plan economic, cat si asupra ambientului inconjurator . De a fi sarbatorit cu un vin excelent!

Video: https://vimeo.com/542537887