Home Topics Proiecte, Investitii NEXO Group dezvolta NEXO Nature, un complex unic de case inteligente si ultra eficiente energetic, cu o investitie de 10 milioane euro, pentru care a primit autorizatia de construire
NEXO Group dezvolta NEXO Nature, un complex unic de case inteligente si ultra eficiente energetic, cu o investitie de 10 milioane euro, pentru care a primit autorizatia de construire

NEXO Group dezvolta NEXO Nature, un complex unic de case inteligente si ultra eficiente energetic, cu o investitie de 10 milioane euro, pentru care a primit autorizatia de construire

0
  • Aflate intre doua paduri, locuintele din NEXO Nature sunt proiectate sa scada costurile de incalzire sau de racire si sa asigure un stil de viata sanatos locuitorilor.
  • Casele vor functiona pe tehnologii inovatoare, care asigura energie preluata din natura, racire prin tavan si piscina exterioara incalzita, printre altele.
  • Confortul interior poate fi controlat de la distanta, de pe telefon.
  • O vila are o suprafata de pana la 380 mp si va costa intre 440.000 euro si 1 milion de euro.

NEXO Group, unul dintre principalele grupuri romanesti de servicii complete pentru dezvoltare imobiliara, constructii si instalatii pentru locuinte, anunta dezvoltarea unui ansamblu rezidential de vile ultra eficiente energetic, in Pipera, printr-o investitie cu o valoare de aproape 10 milioane de euro. Complexul NEXO Nature, unic in Romania, va cuprinde 14 vile inteligente, cu aproape costuri zero pentru incalzire si racire.

Dezvoltat pe o suprafata de 5.000 mp, in mijlocul naturii, in Pipera-Voluntari (Strada Matei Millo), cu iesire la autostrada A3 si aproape de Bucuresti, complexul NEXO Nature aduce un concept de rezidenta si un stil de viata nou in Romania, concentrat pe reducerea cheltuielilor si pe cresterea calitatii vietii oamenilor. Pentru a asigura aceste beneficii, vilele vor avea integrate tehnologii ca pompe de caldura sol-apa, sisteme de racire prin tavan, sisteme fotovoltaice, sisteme de ventilatie centralizate si solutii de automatizare si control de la distanta pentru modificarea confortului interior de pe telefon, de oriunde s-ar afla proprietarul.

“Ne bucuram sa anuntam ca vom incepe in curand dezvoltarea proiectului rezidential NEXO Nature, un complex de locuinte verzi unic in Romania pentru care folosim tehnologii inovatoare pentru constructie si functionare a caselor. Prima faza a proiectului include 14 vile proiectate pentru a oferi eficienta energetica foarte ridicata, adica asigura reducerea de costuri la energie in orice anotimp la aproape zero. Vorbim de un complex de vile inteligente, care are in proximitate facilitati moderne si servicii complementare pentru adulti si copii, printre care gradinite, terenuri de tenis si de baschet, locuri de joaca si piste de alergat din tartan in jurul padurii, toate integrate armonios intr-un cadru natural de exceptie, intre doua paduri. Desi vilele vor avea suprafete generoase, de pana la 380 mp fiecare, costurile de intretinere vor fi aproape inexistente. Este, asadar, o propunere de a reinventa si rafina modul de a trai – mai sanatos, mai economic, mai sustenabil”, declara Sorin Lapadatu, fondator si CEO NEXO Group.

Pe ce tehnologii vor fi construite vilele din complexul NEXO Nature si cat vor costa

Vilele NEXO Nature vor fi dezvoltate pe tehnologii de constructie similare cu cele pentru casele pasive, pentru a reduce costurile de incalzire si de racire aproape de zero. Printre acestea se afla pompele de caldura sol-apa, sisteme de racire in tavan, sisteme fotovoltaice si sisteme de ventilatie centralizate, dar si aplicarea unor tehnici sau materiale specializate pentru a asigura impermeabilitatea sau izolarea elementelor de constructie impotriva factorilor externi, cum ar fi apa, aer, vant, praf sau zgomot.

In procesul de constructie, fiecare vila va fi supusa unor teste riguroase, incluzand suprapresiune cu fum si obtinerea Certificatului Green pentru a garanta calitatea si sustenabilitatea constructiei. Astfel, dezvoltatorul NEXO Group va utiliza metode de ultima generatie pentru etansarea si montajul ferestrelor, asigurand un mediu confortabil si eficient energetic.

Proiectate pentru a avea o eficienta energetica foarte ridicata, viitoarele locuinte din complexul NEXO Nature beneficiaza si de o arhitectura moderna si un design atractiv. Aspectul vizual ale locuintelor este imbinat cu o functionalitate perfecta, prin folosirea de tehnologii avansate care sa asigure un stil de viata sustenabil si armonios.

“Cu suprafete utile de pana la 380 mp, casele sunt construite pe 1 sau 2 etaje, cu 6 incaperi de locuit, 4 bai, un living cu o inaltime de 6 m, terasa generoasa la etajul 1, o curte cu spatiu verde de pana la 220 mp si o piscina proprie care poate fi incalzita pe timp rece. Fiecare vila este conceputa ca o oaza de confort modern, proiectata nu doar pentru a reduce amprenta de carbon, dar si pentru a imbunatati calitatea vietii locuitorilor sai. Costul unei astfel de vile ultra eficienta energetic, dezvoltata pe o structura solida si pe un concept de proiectare si de design inovator si atipic, este intre 440.000 euro si 1 milion de euro. Datorita faptului ca aceste case se autosustin energetic, viitorii locuitori vor beneficia de o incalzire eficienta a apei din piscina, extinzand sezonul de utilizare de la martie pana in decembrie. Locuintele din ansamblul rezidential NEXO Nature aduc un concept total nou in Romania, pentru a indeplini normele de mediu si nevoile oamenilor de acum, dar si din viitor, pentru un stil de viata mai bun si mai sustenabil”, explica Sorin Lapadatu, fondator si CEO NEXO Group.

Astfel, acest concept de locuinte redefineste confortul casnic prin implementarea de sisteme inovatoare de incalzire si racire, folosind pompe de caldura sol-apa cu puturi forate la mare adancime. Acestea garanteaza eficienta energetica si costuri reduse de intretinere, utilizand energia regenerabila din sol pentru a asigura incalzirea, racirea si furnizarea apei calde menajere. De altfel, pompele de caldura sol-apa vor fi tot mai prezente in proiectele de constructie a caselor in Romania datorita avantajelor multiple, printre care costuri reduse pentru incalzire, racire si apa calda menajera, eliminarea dependentei de gaze naturale si reducerea amprentei de carbon, dar si posibilitatea de a genera electricitatea necesara printr-un sistem fotovoltaic integrat, oferind independenta energetica.

Casele NEXO Nature din Pipera-Voluntari vor beneficia de un sistem de ventilatie centralizat, cu recuperare de caldura, care ofera aer proaspat si filtrat continuu, fara necesitatea deschiderii ferestrelor. De asemenea, ofera control optim al umiditatii si al nivelurilor de CO2, pentru un mediu de viata sanatos si reduce praful si alergenii, mentinand interiorul mai curat.

Vilele vor beneficia de energie electrica proprie, in mod nelimitat, printr-un sistem fotovoltaic integrat, ceea ce scade dependenta energetica fata de furnizori. Totodata, fiecare vila va avea propria statie de incarcare a masinilor si a altor vehicule electrice, prin energia produsa de panourile solare.

Mai mult, confortul din interior, temperaturi si iluminare, poate fi controlat de la distanta, de pe telefon, printr-o solutie de automatizare. Aceasta permite gestionarea facila a iluminatului, jaluzelelor, climatizarii, ventilatiei, personalizarea setarilor pentru un confort maxim si eficienta energetica, dar nu numai, printr-o aplicatie mobila, indiferent de locul in care se afla proprietarul.

 

Despre NEXO Group

Infiintat in 2011, NEXO Group este alcatuit din NEXO Instalconstruct si NEXO Imobiliare, oferind solutii complete de constructii si instalatii pentru case cu costuri reduse de functionare. Compania este specializata in proiecte imobiliare complexe si locuinte individuale, folosind tehnologii moderne pentru a asigura independenta energetica a locuintelor.
Un exemplu notabil este proiectul NEXO Timpuri Noi, din sectorul 3 al Bucurestiului, finalizat in anul 2022, in care pompele de caldura asigura costuri reduse pentru locatari.

NEXO Imobiliare este admistratata de catre sotii Sorin si Bianca Lapadatu, care aduc o vasta expertiza si pasiune in dezvoltarea proiectelor sustenabile si inovatoare.

Cu un angajament solid pentru calitate, NEXO Group asigura ca fiecare proiect este executat cu meticulozitate, de la conceptie pana la finalizare, pentru a furniza locuinte cu un confort interior armonios, promovand un stil de viata sanatos si echilibrat.