Home Topics Comunicate de presa Mobilitatea urbana durabila, in centrul preocuparilor AHK Romania
Mobilitatea urbana durabila, in centrul preocuparilor AHK Romania

Mobilitatea urbana durabila, in centrul preocuparilor AHK Romania

0

AHK Romania (Camera de Comert si Industrie Romano-Germana) organizeaza in perioada 20-23 ianuarie 2020 la Cluj si Bucuresti delegatia de afaceri Mobilitate durabila, solutii de trafic, transport public si logistica.

Proiectul va debuta la Cluj-Napoca in 21 ianuarie, aici avand loc atat intalniri cu reprezentantii Primariei cat si intalniri individuale intre reprezentantii firmelor germane participante la proiect si reprezentantii firmelor romanesti din regiune interesati de colaborare in acest domeniu.

Cele 11 firme germane participante la proiect (Bosch Engineering GmbH, CN-Consult GmbH, Deutsche Telekom, Ecobi GmbH, e-TroFit GmbH, Franken Plastik GmbH, Mosolf Gruppe, TRON Consulting GmbH&Co. KG , TX Logistik AG, Universal Transport , Voltabox AG) sunt active in domenii precum dezvoltare pentru producatorii de vehicule si motoare, dezvoltare de hardware si software pentru trenuri, telecomunicatii, electromobilitate si car sharing, transformarea vehiculelor comerciale, sisteme de semnalizare, logistica si transport.

Proiectul are ca scop facilitarea patrunderii pe piata sau dezvoltarea afacerilor de export in Romania pentru firmele germane si contributia la cresterea exporturilor germane si intensificarea cooperarii romano-germane in domeniile mobilitate urbana si logistica.

Clujul este de ani buni in focusul companiilor germane, acesta fiind si unul din motivele pentru care AHK Romania a optat si in cazul acestui proiect pentru aceasta regiune. Delegatia va fi insotita de directorul general al AHK, Sebastian Metz, precum si de coordonatorul AHK Transsylvania Office cu sediul la Cluj, Vlad Tatu. „Dorim sa extindem relatiile de afaceri in regiunea Transilvania, unde ritmul de dezvoltare este foarte dinamic. Clujul este un precursor in domeniul mobilitatii din Romania, de aceea incepem aceasta delegatie aici. Vedem un potential imens de cooperare intre companiile germane si autoritatile locale respectiv companiile romanesti care poate contribui in mare masura la intensificarea relatiilor economice romano-germane din regiune”, declara Sebastian Metz, director general AHK Romania.

In 22 ianuarie, in Bucuresti, la hotel Intercontinental, AHK Romania va organiza o conferinta de specialitate, dar si intalniri individuale intre reprezentantii firmelor germane participante la proiect si reprezentantii firmelor romanesti.

In cadrul prezentarilor de specialitate, intreprinderile locale interesate, administratiile publice, asociatiile si institutiile din domeniu vor obtine informatii concrete privind solutiile si performanta metodelor tehnice germane pentru domeniul mobilitatii. Companiile germane vor avea posibilitatea de a prezenta pe scurt publicului de specialitate detalii esentiale legate de produsele si serviciile lor, dar si potentialele domenii de colaborare. Evenimentul ofera, de asemenea, contextul pentru schimburi si discutii intre participantii germani si romani.

Mai multe informatii despre proiect precum si formularul de inregistrare pentru companii pot fi accesate aici.

Proiectul se desfasoara in cadrul programului Ministerului Federal al Economiei si Energiei din Germania pentru accesarea de piete noi si cu sustinerea acestuia.

 

Despre AHK Romania

AHK Romania (Camera de Comert si Industrie Romano-Germana) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. AHK Romania apartine, alaturi de Camerele de comert si industrie germane (IHK), retelei globale a Camerelor de comert germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comert si Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, infiintata in 2002, numara peste 600 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana. In Romania AHK se implica activ in implementarea sistemului dual de invatamant dupa model german si a infiintat platforma GreenTech econet romania, cat si o Curte Permanenta de Arbitraj.

Mai multe informatii gasiti in pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne gasiti de asemenea in Social Media, pe Facebook si LinkedIn / ahkromania.

Contact pentru presa:

Carmen Kleininger
Presa si Relatii Publice
Tel.: +40 21 207 91 50
Fax: +40 21 223 15 38
E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro
Web: www.ahkrumaenien.ro