Home Topics Comunicate de presa Michelin isi extinde gama X® MULTITM lansarea a patru anvelope pentru camioane, mai versatile si mai durabile
Michelin isi extinde gama X® MULTITM lansarea a patru anvelope pentru camioane, mai versatile si mai durabile

Michelin isi extinde gama X® MULTITM lansarea a patru anvelope pentru camioane, mai versatile si mai durabile

0
  • Noi optiuni 315/80 R22.5 pentru cataloagele X® MULTI™ Z si X MULTI ™ D®
  • O incarcare suplimentara de o tona, posibila pe osie cu noile MICHELIN X® MULTI™ HLZ si HLT (1)
  • Potential de kilometraj suplimentar de pana la 30 la suta (2) pentru X® MULTI™ HLZ

 

Michelin si-a extins gama de anvelope versatile pentru camioane X® MULTI™, care sunt in mod special potrivite pentru transportul pe distante medii, prin adaugarea unei noi dimensiuni (315/80 R22.5) pentru gamele sale X® MULTI™ Z si X® MULTI™ D, plus introducerea a doua noi anvelope 385/65 R22.5 cu capacitate mare de incarcare: X® MULTI™ HLZ si X® MULTI™ HLT. Acestea din urma, se adreseaza unei cereri de capacitate de incarcare suplimentara pentru cap-tractoare echipate cu macarale si remorci cu ax tandem, oferind in acelasi timp toate avantajele versatilitatii si durabilitatii caracteristice gamei X® MULTI™. Aceste beneficii sunt acum disponibile si utilizatorilor de anvelope 315/80 R22.5, dimensiune care are o pondere semnificativa din piata de anvelope de camion. Intre timp, incorporarea celor mai recente tehnologii brevetate Michelin a avut ca rezultat castiguri importante in potential kilometric, permitand parcurgerea cu pana la 30 la suta (2) kilometraj suplimentar.

 

Noile MICHELIN X® MULTI™ HLZ si MICHELIN X® MULTI™ HLT: capacitate de incarcare ridicata pentru tractoare si remorci

Destinata in special platformelor de exploatare forestiera si cap-tractoarelor echipate cu macarale, MICHELIN X® MULTI™ HLZ este o anvelopa 385/65 R22.5 destinata osiilor de directie. Noul sau concept HLZ a crescut capacitatea de incarcare la 10 tone pe osie, oferind in acelasi timp o crestere potentiala a kilometrajului de 30% comparativ cu predecesoarea acesteia (2).

Proiectat pentru toate tipurile de drumuri intalnite in general in transportul pe distanta medie si la nivel national, noua banda de rulare a MICHELIN X ® MULTI™ HLZ incorporeaza un compus care permite parcurgerea unui kilometraj superior avand caneluri originale mai putin adanci.

MICHELIN X® MULTI™ HLT pentru osii portante abordeaza problema cheie a capacitatii de incarcare intr-un moment in care remorcile cu trei axe fac loc din ce in ce mai mult celor in tandem.

Noua MICHELIN X® MULTI™ HLT este capabila sa transporte echivalentul unei tone suplimentare pe osie (1), in timp ce banda de rulare incorporeaza tehnologia REGENION si CARBION pentru o durata de folosire mai indelungata (cu un potential de kilometraj suplimentar de pana la 25% comparativ cu predecesoarea acesteia (3)) si rezistenta la rulare mai mica.

 (1) Indicele de sarcina marit: modificarea clasificarii indicelui de sarcina pentru MICHELIN 385/65 R 22.5 X® MULTI™ HLT (164K) in comparatie cu MICHELIN 385/65 R 22.5 X® MULTI ™ T (160K), adica echivalentul acesteia + 1 tona pe osie. Rezultatele pot varia in functie de conditiile de drum si de conditiile meteorologice.
(2) Studiul intern Michelin realizat in februarie 2020 – simularea duratei de folosire a anvelopelor cu extrapolare pana la 2 mm adancime ramasa a benzii de rulare) comparand anvelopa 385/65 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ HLZ cu gama anterioara 385/65R 22.5 X® MULTIWAY™ HD XZE. Rezultatele pot varia in functie de conditiile de drum si de conditiile meteorologice.
(3) Studiul intern Michelin efectuat in februarie 2020 – simularea duratei de folosire a anvelopelor cu extrapolare pana la 2 mm adancimea ramasa a benzii de rulare) comparand anvelopa 385/65 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ HLT cu gama anterioara 385/65R 22.5 X® MULTIWAY™ HD XZE. Rezultatele pot varia in functie de conditiile de drum si de conditiile meteorologice.

 

Mai multi clienti vor beneficia de gama X® MULTI™

Gama MICHELIN X® MULTI™, care pana acum a acoperit in principal segmentul 315/70 R22.5, a fost extinsa pentru a include o versiune 315/80 R22.5 ca raspuns la cererea semnificativa pentru aceasta dimensiune .

MICHELIN X® MULTI™Z pentru osiile de directie ofera un castig potential de 15% kilometraj in comparatie cu predecesoarea acesteia(4) si incorporeaza tehnologiile Michelin REGENION, FORCION si INFINICOIL.

MICHELIN X® MULTI™D pentru osiile de tractiune ofera un castig potential de 10% kilometraj in comparatie cu predecesoarea acesteia (5). Banda de rulare incorporeaza tehnologia REGENION, in timp ce carcasa are tehnologia POWERCOIL.

 

Castiguri la categoria performanta datorita celor cinci tehnologii brevetate de Michelin:

REGENION: banda de rulare auto-regenerativa a anvelopei mentine o aderenta buna in toate conditiile, pe toata durata de folosire, datorita aparitiei unor noi caneluri pe masura ce se uzeaza.

INFINICOIL: un fir continuu de otel infasurat in jurul anvelopei care nu numai ca imbunatateste rezistenta in conditii de rulare solicitante, dar ofera, de asemenea, rezistenta la rulare si imbunatateste durabilitatea (6).

POWERCOIL: o noua generatie de cabluri din otel deosebit de puternice pentru o carcasa mai usoara, longevitate superioara si rezistenta la rulare mai mica.

DURACOIL: un nou design al zonei talonului care incorporeaza nailon de inalta rezistenta pentru a intari partea inferioara a flancului anvelopei si care simplifica resaparea.

FORCION: acest nou material derivat dintr-un agent chimic inovator consolideaza flancul anvelopei pentru a asigura o durata de folosire mai indelungata a anvelopelor, precum si rezistenta la frecare si taieturi.

 

Performanta si versatilitate, de la inceputul si pana la sfarsitul duratei de exploatare a anvelopei

Toate caracteristicile anvelopelor X® MULTI ™ poarta simbolul 3PMSF care indica performante foarte bune de aderenta in toate conditiile meteorologice. Chiar si atunci cand este uzata, cu doar 2 mm adancime de banda ramasa, anvelopele MICHELIN X® MULTI™ continua sa beneficieze de certificarea 3PMSF (7). Adancimea benzii de rulare este supusa legislatiei fiecarei tari, fapt pentru care va rugam sa va asigurati ca anvelopele dumneavoastra sunt in conformitatea cu aceasta.

La fel ca toate anvelopele Michelin pentru camioane, anvelopele MICHELIN X® MULTI™ pot fi recanelate si resapate, contribuind astfel la viziunea Michelin „Totul sustenabil”. Durata de folosire extinsa a anvelopelor, conform principiilor economiei circulare, permite operatorilor de camioane sa isi reduca atat costurile de functionare, cat si amprenta asupra mediului, beneficiind in acelasi timp de potentialul maxim al anvelopelor lor.

(4) Calcul intern Michelin efectuat in martie 2020 – simularea duratei de folosire a anvelopelor cu extrapolare a rezultatelor pentru dimensiunea 315/80 R22.5 comparativ cu rezultatele kilometrajului obtinute pentru 315/70 R22.5 testate anterior comparativ cu MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE: + 15% pentru anvelopa MICHELIN X® MULTI™ Z 315/80 R 22.5 vs MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE 315/80 R 22.5. Rezultatele pot varia in functie de conditiile de drum si de conditiile meteorologice.
(5) Calcul intern Michelin efectuat in martie 2020 – simularea duratei de folosire a anvelopelor cu extrapolare a rezultatelor pentru dimensiunea 315/80 R22.5 comparativ cu rezultatele kilometrajului obtinute pentru 315/70 R22.5 testate anterior comparativ cu MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XDE: + 10% pentru anvelopa MICHELIN X® MULTI™ D 315/80 R 22.5 vs MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XDE 315/80 R 22.5. Rezultatele pot varia in functie de conditiile de drum si de conditiile meteorologice.
(6 )Cercetare interna efectuata de Michelin la centrul sau tehnologic care compara performanta anvelopelor Michelin care incorporeaza tehnologia INFINICOIL cu anvelopele Michelin fara tehnologia INFINICOIL. Rezultatele pot varia in functie de conditiile de drum si de conditiile meteorologice. (7) Studiu intern Michelin realizat in Ivalo, Finlanda, in februarie 2018. Test de performanta la tractiune pe zapada (3PMSF) pe un camion 4×2 rigid, echipat cu anvelope MICHELIN X® MULTI™ D 315/70 R 22.5 (acelasi model al benzii de rulare ca si 315/80 R 22.5): Rezultatul 3PMSF este stabil la trei niveluri diferite de uzura a benzii de rulare (nou / 8 mm adancimea ramasa a benzii de rulare / 2 mm adancimea ramasa a benzii de rulare). Rezultatele pot varia in functie de conditiile de drum si de conditiile meteorologice.

 

 

Despre Michelin Group si Michelin Romania

Michelin, lider in domeniul anvelopelor, este dedicata imbunatatirii sustenabile a mobilitatii bunurilor si persoanelor prin productia, distributia si comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta ofera, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijina afacerile, servicii de mobilitate digitale si publica ghiduri de calatorie, ghiduri pentru hoteluri si restaurante, harti si atlase rutiere. Grupul Michelin si-a inceput activitatea in Romania in august 2001. In prezent, Michelin are in Romania peste 4400 de angajati, 3 fabrici, 2 la Zalau si una la Floresti, o retea comerciala si un centru de servicii partajate. Incepand cu anul 2018, Bucurestiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrala (20 tari).