Home Topics Comunicate de presa MICHELIN Agilis 3, noile anvelope de vara pentru autoutilitare, sunt disponibile in Romania
MICHELIN Agilis 3, noile anvelope de vara pentru autoutilitare, sunt disponibile in Romania

MICHELIN Agilis 3, noile anvelope de vara pentru autoutilitare, sunt disponibile in Romania

0

Dupa lansarea anvelopelor MICHELIN Agilis CrossClimate anul trecut, Michelin continua dezvoltarea gamei pentru vehicule usoare, prin noile anvelope MICHELIN Agilis 3. Aceste anvelope de vara ofera un nivel inalt de protectie pe carosabil ud si eficienta energetica (economie la consumul de combustibil si reducerea emisiilor1 de CO2), pe langa robustetea si durabilitatea specifice brandului MICHELIN.

Cand vine vorba de fiabilitate, Michelin adopta o strategie pe termen lung, ce se aplica tuturor produselor sale, de la anvelopele pentru autoturisme si pana la cele pentru camioane. Alegerile grupului Michelin in ceea ce priveste designul cauta sa utilizeze mai eficient materiile prime si resursele, in acelasi timp asigurand o performanta excelenta pe intreaga durata de folosire a tuturor anvelopelor produse. In consecinta, impactul acestora asupra mediului inconjurator este mai mic si anvelopele au durata de folosire mai mare. Acestea sunt doua lucruri cheie de luat in considerare de catre profesionistii in domeniul transportului national si urban care doresc optimizarea costurilor fara a compromite criteriul sigurantei, in timp ce reduc si amprenta asupra mediului. Pentru a raspunde la aceasta cerinta, Michelin colaboreaza cu intregul sector prin propunerea unor anvelope ce combina siguranta si performanta de-a lungul duratei lor de folosire*:

Rezistenta anvelopelor la rulare reprezinta minimum 20 la suta din consumul** de energie al vehiculului. In medie, anvelopele din noua gama MICHELIN Agilis 3 cantaresc cu 1 kilogram mai putin decat predecesorul acestora, iar diferenta ajunge pana la 1,7 kilograme in cazul anumitor dimensiuni. In consecinta, mai putine materii prime si resurse sunt necesare pentru productie, iar cantitatea de deseuri care trebuie reciclata este redusa. Conform rezultatelor testelor efectuate intern in cadrul Grupului, aceste anvelope pentru vehicule comerciale usoare scad emisiile de CO2 cu o medie de 100kg la fiecare 20.000km parcursi. Acest lucru reprezinta echivalentul de CO2 stocat in aproximativ trei copaci***, o reducere a combustibilului de 0,12 litri/100km si o economie de 100 de euro.

Anumite caracteristici legate de performanta chiar se imbunatatesc pe masura ce anvelopele se uzeaza, cum ar fi performanta la franare pe carosabil uscat, precum si consumul de combustibil. Performanta la franare pe carosabilul umed scade proportional cu uzarea, insa, MICHELIN Agilis 3 este conceput pentru a oferi o performanta inalta la franare pe carosabilul umed pana la indicatorul de uzura a profilului TWI (indicator de uzura a profilului/1,6mm). Intr-adevar, pe langa faptul ca sunt clasate in topul performantei la franare pe carosabil umed atunci cand sunt noi (clasa A conform legislatiei europene cu privire la etichetare), continua sa aiba performante in acest domeniu si atunci cand sunt uzate****, cu rezultate superioare***** conform legislatiei, in ceea ce priveste pragul de rezistenta pentru anvelope noi.

Aceasta performanta a fost posibila datorita utilizarii tehnologiilor EverGrip, in special:

  • Un compus inovativ de cauciuc cu o doza optimizata de negru de fum si silica ce contribuie la siguranta si la performanta excelenta la franarea pe carosabil umed, pe intreaga durata de folosire.
  • Un nou model al benzii de rulare, cu:

 

  • Caneluri adanci: blocuri de profil flexibile pentru manevrarea superioara pe carosabil umed
  • Caneluri in forma de U: blocuri de profil verticale pentru o mai buna fluiditate la o adancime de 2mm a benzii de rulare pentru favorizarea eliminarii eficiente a apei pana la TWI (indicatorul de uzura a profilului).

Anvelopele MICHELIN Agilis 3 ofera durabilitate si robustete datorita celor doua tehnologii dezvoltate pentru anvelopele de camion pe care Michelin le-a adaptat, pentru prima data, anvelopelor comerciale usoare.

  • Un compus de cauciuc cu rezistenta superioara la abraziune
  • Tehnologie patentata ce impiedica blocarea pietricelelor in banda de rulare.

Nu in ultimul rand, pentru o si mai mare siguranta, Michelin a adoptat aceeasi solutie de protectie a flancului aparuta prima data la anvelopele Agilis CrossClimate, si anume un strat aditional ce protejeaza anvelopa la frecarea laterala.

Noile anvelope MICHELIN Agilis 3 reprezinta o dovada in plus a faptului ca Grupul Michelin are o strategie de performanta sustenabila in favoarea unei mobilitati mai sigure, mai curate, mai accesibile si mai eficiente.

Comercializarea anvelopelor MICHELIN Agilis 3 a inceput in aprilie 2020, cu o gama de 12 dimensiuni. Inca 12 dimensiuni vor fi disponibile in Europa pana in iulie 2020, pentru a acoperi impreuna un procentaj de 75 la suta din piata.

 

Despre Michelin Group si Michelin Romania

Michelin, lider in domeniul anvelopelor, este dedicata imbunatatirii sustenabile a mobilitatii bunurilor si persoanelor prin productia, distributia si comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta ofera, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijina afacerile, servicii de mobilitate digitale si publica ghiduri de calatorie, ghiduri pentru hoteluri si restaurante, harti si atlase rutiere. Grupul Michelin si-a inceput activitatea in Romania in august 2001. In prezent, Michelin are in Romania peste 4400 de angajati, 3 fabrici, 2 la Zalau si una la Floresti, o retea comerciala si un centru de servicii partajate. Incepand cu anul 2018, Bucurestiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrala (20 tari).

 

(1)B eticheta pentru rezistenta la rulare
 (*) Sfarsitul duratei de folosire a anvelopei se refera la adancimea minima legala a benzii de rulare (1,6mm). Adancimea minima legala a benzii de rulare poate sa difere de la tara la tara. (**) Calcule efectuate intern in Centrul Michelin pentru tehnologie din Ladoux, de langa Clermont-Ferrand, Franta. Buletinul tehnic, datat 27 septembrie 2016, intitulat “Les matières premières, la consommation de carburant et les émissions de CO2 liés au remplacement précoce des pneus Tourisme” (Materii prime, consum de combustibil si emisiile CO2 rezultate din schimbarea preventiva a anvelopelor pentru autoturisme).(***) Bazat pe Analizele ciclului de viata efectuate intern in septembrie 2019 de catre Centrul pentru tehnologie Michelin, in care au fost comparate anvelopele MICHELIN Agilis 3 cu MICHELIN Agilis+ (235/65R16 115/113R). Anvelopele Agilis 3 reduc emisiile de CO2/per anvelopa cu 1,3 kg pe o distanta de 1.000km in comparatie cu Agilis+. In cazul unui autovehicul caruia i s-au montat patru anvelope Agilis 3 si o distanta anuala parcursa de 20.000km, reducerea emisiilor de CO2 este echivalenta cu 104 kg de CO2 (luand in considerare faptul ca un copac poate stoca in medie pana la 35 kg de CO2/an, in functie de specia arborelui si varsta/sursa: Michelin CSR si Platforma pentru dezvoltare sustenabila Calcul realizat in baza estimarii Michelin a distantei parcurse de catre anvelopa in prima parte din durata de folosire, de exemplu 60.000km (60.000km x 0,12 litri/100 km x €1.4/litru= €100). (****) Uzat se refera la un profilrulat pe o masina pana cand ajungem la maximul TWI (indicatorul de uzura a profilului) in conformitate cu legislatia Europeana cu privire la indicatorii de uzura a profilului (ECE R30r03f). (*****) Rezultat al unui test de evaluare a performantei de franare pe carosabil umed de la 80 la 20kph efectuat de catre TÜV SÜD Product Service, la cererea grupului Michelin, in august 2019, utilizand o anvelopa uzata Agilis 3 (235/65 R16 115/113 R) montata pe un MB Sprinter 316CDI.