Home Topics Companii Lone Star Funds achizitioneaza Divizia de Produse Chimice pentru Constructii de la BASF
Lone Star Funds achizitioneaza Divizia de Produse Chimice pentru Constructii de la BASF

Lone Star Funds achizitioneaza Divizia de Produse Chimice pentru Constructii de la BASF

0

Sambata, 21 decembrie, BASF si o companie afiliata Lone Star – fond de investitii global cu capital privat – au semnat un acord de vanzare-cumparare pentru divizia de Produse Chimice pentru Constructii apartinand companiei BASF. Pretul de achizitie, raportat in cash si fara datorii, este de 3,17 miliarde de euro. Data estimata pentru realizarea tranzactiei este al treilea trimestru al anului 2020, depinzand si de aprobarea autoritatilor relevante din domeniul competitiei.

“Ne dorim sa gasim Diviziei noastre de Produse Chimice pentru Constructii o platforma in care sa isi poata pune in valoare intregul potential,” a spus Saori Dubourg, membra a Comitetului de Directori Executivi al BASF SE si responsabila pentru Divizia de Produse Chimice pentru Constructii. “Sub umbrela companiei Lone Star, Divizia de Produse Chimice pentru Constructii poate sa se inscrie pe o directie de crestere, avand avantajul unei abordari specifice industriei.”

“Operatiunile BASF de Produse Chimice pentru Constructii se potrivesc foarte bine cu portofoliul nostru, completand investitiile pe care le-am facut in industria materialelor pentru constructii,” a declarat Donald Quintin, Presedinte pentru Europa al Lone Star. “Avem un mare respect pentru competenta expertilor din cadrul Diviziei de Produse Chimice pentru Constructii a BASF, recunoscuti la nivel de industrie, si a caror performanta este sustinuta de un istoric consistent in privinta produselor inovative, dar si de proiecte convingatoare de cercetare si dezvoltare pentru viitor. Avem incredere ca impreuna vom avea o abordare de piata orientata pe crestere.”

Cu peste 7.000 de angajati, Divizia de Produse Chimice pentru Constructii a BASF detine centre de productie si birouri in peste 60 de tari si a generat vanzari de peste 2,5 miliarde de euro in anul 2018.

Semnarea acordului are efect imediat asupra raportarii Grupului BASF: retroactiv, incepand cu data de 1 ianuarie 2019, vanzarile si profitul Diviziei de Produse Chimice pentru Constructii nu mai sunt incluse in cifra de afaceri, EBITDA (profitul inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare) si EBIT inainte de cheltuieli exceptionale ale Grupului BASF. Datele financiare pentru anul anterior vor fi ajustate in consecinta (Vanzarile Grupului BASF dupa ajustare pentru 2018: 60,2 miliarde euro, EBITDA dupa ajustare pentru 2018: 8,970 miliarde euro, EBIT dupa cheltuieli exceptionale ajustat pentru 2018: 6,281 miliarde euro). Pana la incheierea tranzactiei, profitul va fi raportat la veniturile dupa taxe ale Grupului BASF ca element separat (“Venituri dupa taxe din operatiuni sistate”).

Despre Lone Star

Lone Star este o companie de investitii cu capital privat, care investeste la nivel global in imobiliare, capital, credite si alte active financiare. De la crearea primului fond, in anul 1995, Lone Star a organizat douazeci de fonduri de capital privat cu un angajament de capital agregat in valoare de aproximativ 85 de miliarde de dolari. In calitatea sa de investitor cu capital privat de top in domeniul materialelor de constructii si al industriilor adiacente, Lone Star are o experienta internationala vasta in sector si un portofoliu de investitii puternic, atat in Europa, cat si in America de Nord. Pentru mai multe informatii despre Lone Star, puteti vizita www.lonestarfunds.com.

Despre BASF

La BASF, cream chimie pentru un viitor durabil. Imbinam succesul economic cu protectia mediului si responsabilitatea sociala. Cei peste 122.000 de angajati ai Grupului BASF contribuie la succesul clientilor nostri, care sunt activi in aproape toate sectoarele economiei si in aproape toate tarile. Portofoliul nostru cuprinde sase segmente: Produse chimice, Materiale, Solutii industriale, Tehnologii pentru suprafete, Nutritie si ingrijire si Solutii pentru agricultura. BASF a inregistrat vanzari de aproximativ 63  de miliarde de euro in 2018. Actiunile BASF se tranzactioneaza la bursele din Frankfurt (BAS) si Statele Unite, sub forma de Certificate americane de depozit (BASFY). Pentru mai multe informatii vizitati website-ul www.basf.com.

Declaratii anticipative si estimari

Acest comunicat contine declaratii anticipative. Aceste declaratii au la baza estimari curente si proiectii ale Comitetului de Directori Executivi, precum si informatii disponibile la momentul actual. Declaratiile anticipative nu garanteaza evolutiile rezultatelor ulterioare la care se face referire in comunicare. Acestea depind de o serie de factori; sunt supuse anumitor riscuri si incertitudini; si se bazeaza pe ipoteze care se pot dovedi imprecise. BASF nu isi asuma nicio obligatie privind actualizarea declaratiilor anticipative continute in aceasta comunicare si dincolo de cerintele legale.