Home Topics Comunicate de presa Lidl obtine cel mai inalt calificativ al certificarii BREEAM pentru un magazin din Bucuresti, clasandu-se pe prima pozitie in topul celor mai sustenabile cladiri certificate BREEAM International New Construction
Lidl obtine cel mai inalt calificativ al certificarii BREEAM pentru un magazin din Bucuresti, clasandu-se pe prima pozitie in topul celor mai sustenabile cladiri certificate BREEAM International New Construction

Lidl obtine cel mai inalt calificativ al certificarii BREEAM pentru un magazin din Bucuresti, clasandu-se pe prima pozitie in topul celor mai sustenabile cladiri certificate BREEAM International New Construction

0

Cu un scor de 99,1%, Lidl obtine certificarea BREEAM Outstanding pentru magazinul din Bucuresti, de pe Strada Capitan Aviator Alexandru Serbanescu, Nr. 58A. Cladirea se claseaza pe primul loc in lume, fiind, in acelasi timp,  magazinul cu cel mai mare punctaj obtinut la nivel mondial si primul din Romania care obtine acest nivel de certificare. Cladirea a fost proiectata, la cererea Lidl, de Square BAU si construita de Skanska Romania.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este cel mai recunoscut standard de sustenabilitate si eficienta in domeniu, prin care este masurat impactul cladirilor asupra mediului. Aceasta certificare evalueaza gradul de sustenabilitate intr-o serie de categorii care iau in calcul de la aspecte de eficienta energetica si consum de energie, pana la impactul asupra mediului. Certificarea este realizata de catre evaluatori independenti, care acorda un calificativ in functie de punctajul obtinut, cel mai mare grad fiind Outstanding.

Astfel, cel mai verde magazin din portofoliul Lidl a obtinut un scor de 99,1%, fiind magazinul cu cel mai mare punctaj obtinut la nivel mondial si primul din Romania care obtine aceasta certificare.

Dintre toate criteriile de sustenabilitate evaluate, magazinul Lidl din Bucuresti a obtinut punctaj maxim la managementul santierului si al constructiei, supervizat si executat de Skanska Construction Romania, precum si la managementul consumului responsabil de apa si la consumul responsabil de materiale folosite. De asemenea, cladirea a obtinut un scor foarte bun la eficienta energetica, sectiunea  transport si cea a managementului deseurilor, rezultate din procesul de constructie. S-a pus accent deosebit pe calitatea mediului interior si a confortului ocupantilor cladirii, luand in considerare atat confortul termic, cat si cel vizual, olfactiv sau acustic. Criteriile de sustenabilitate si eficienta au fost urmarite de echipa Skanska pe toata perioada procesului de constructie a cladirii, iar certificarea a fost obtinuta sub indrumarea lui Angel Dogeanu, BREEAM Assessor, Vest Klima Instal.

„Suntem mandri ca am obtinut certificarea BREEAM Outstanding, cel mai inalt standard de sustenabilitate in domeniul constructiilor, pentru unul dintre magazinele noastre. Angajamentul Lidl de a investi sustenabil si de a construi responsabil, in linie cu cele mai inalte standarde de calitate in constructie, de protejare a mediului si de eficienta energetica, este recunoscut inca o data prin aceasta certificare”, a spus Frank Wagner, CEO al Lidl Romania.

„Skanska are ca obiectiv sa fie principalul dezvoltator si contractor pe segmentul de cladiri sustenabile. Ne bucuram ca eforturile noastre sunt recunoscute si vom continua sa ne concentram pe dezvoltarea proiectelor care au un impact pozitiv asupra mediului, comunitatilor si clientilor nostri. Magazinul Lidl este un exemplu elocvent de astfel de proiect, care reuneste doua companii cu valori similare si suntem onorati ca am avut oportunitatea sa construim acest proiect si sa contribuim cu experienta noastra la obtinerea certificarii BREEAM Outstanding”, a declarat Tankut Alpaslan, Projects Director, Skanska Romania.

In line cu demersurile de sustenabilitate, inca de la faza de proiectare, magazinul Lidl din Aviatiei a fost construit conform standardelor impuse de BREEAM. Asadar, in cadrul procesului de executie au fost folosite solutii si tehnologii moderne, iar in procesul de constructie a magazinului s-au folosit atat materiale reciclabile, cat si reciclate. In plus, au fost folosite sisteme de reducere a amprentei de carbon, precum sisteme de recuperare a caldurii de la vitrinele frigorifice si panouri fotovoltaice, care au capacitatea de a produce pana la 100% din energia necesara functionarii unitatii, dar si sisteme de iluminat cu LED, prevazute cu senzor de prezenta si luminatoare ce permit patrunderea luminii naturale.

In elaborarea proiectelor pentru noile cladiri, retailerul se raporteaza la cele mai inalte standarde de sustenabilitate. Pe langa magazinul Lidl din zona Aviatiei, care a fost proiectat si construit dupa standardele BREEAM, si sediul central Lidl a fost proiectat pentru a indeplini cerintele acestei certificari.

Despre Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent in 32 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 10.800 de magazine si peste 160 de centre logistice in 29 de tari la nivel mondial.

In prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajati, dintre care peste 6.500 in Romania, unde retailer-ul german are deschise peste 250 de magazine si 5 centre logistice. Dinamismul din activitatile de zi cu zi, rezultatele durabile si corectitudinea in cooperarea profesionala construiesc mediul de lucru pentru Lidl ca angajator, peste tot pe Glob.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati:

www.lidl.ro
www.surprize.lidl.ro
Facebook Lidl Romania
Instagram @LidlRomania
Youtube Lidl Romania
Twitter Lidl Romania