Home Topics Comunicate de presa Leroy Merlin organizeaza campania de vanzare sustenabila a brazilor de Craciun, pentru al saptelea an consecutiv
Leroy Merlin organizeaza campania de vanzare sustenabila a brazilor de Craciun, pentru al saptelea an consecutiv

Leroy Merlin organizeaza campania de vanzare sustenabila a brazilor de Craciun, pentru al saptelea an consecutiv

0
Incepand cu 22 noiembrie, Leroy Merlin, retailer specializat in constructii, decoratiuni si gradinarit, organizeaza campania de vanzare sustenabila si reutilizare a brazilor de Craciun, pentru al saptelea an consecutiv. Astfel, compania isi incurajeaza clientii sa se implice activ in campania cu rol in protejarea mediului, returnand brazii uscati dupa Sarbatori pentru a fi transformati in produse prietenoase cu natura, precum peleti sau compost.

Cei care achizitioneaza un brad natural de Craciun din reteaua de magazine Leroy Merlin Romania sau din magazinul online www.leroymerlin.ro, incepand cu 22 noiembrie 2021, au optiunea sa il returneze in magazinele retailerului in perioada 3-31 ianuarie 2022, urmand a fi rasplatiti cu un voucher in valoare de 25 de lei. Voucher-ul poate fi emis dupa returnarea bradului in baza cardului digital de client si a documentelor care atesta cumpararea produsului, fiind valabil pentru cumparaturi in magazinele fizice, dar si pentru comenzile online, in perioada 3 ianuarie-14 februarie 2022.

Pentru anul acesta, compania estimeaza vanzarea sustenabila a peste 140.000 de brazi. Clientii Leroy Merlin pot alege dintr-o gama diversa de tipuri de brad natural, in functie de preferintele acestora in ceea ce priveste coroana, desimea, inaltimea sau soiul.

Grija pentru natura este una dintre prioritatile Leroy Merlin Romania, astfel toti brazii comercializati de retailer provin din pepiniere special create pentru plantarea si cresterea brazilor de Craciun. Pepinierele sunt amplasate exclusiv pe terenuri agricole intinse pe zeci de hectare, contribuind astfel la diminuarea emisiilor de dioxid de carbon prin insasi existenta lor. Initiativa de sustenabilitate a companiei se alatura seriei de actiuni dedicate atingerii obiectivului Grupului ADEO, din care face parte retailerul, de a scadea cu 20% impactul emisiilor de dioxid de carbon pana in 2025.

„Leroy Merlin organizeaza pentru al saptelea an consecutiv cea mai cunoscuta campanie de vanzare sustenabila si reutilizare a brazilor de Craciun din Romania, parte importanta a strategiei noastre de dezvoltare durabila. Prin aceasta initiativa cheie derulata in comunitatile in care activam, sustinem diminuarea impactului asupra mediului inconjurator si oferim si clientilor nostri posibilitatea de a contribui direct la aceasta misiune. De aceea, ne incurajam clientii sa se alature demersului nostru cu efect pozitiv asupra naturii si le multumim celor care au facut deja o traditie, returnand an de an bradul uscat pentru a fi reutilizat in scopuri sustenabile”, a declarat Frédéric Lamy, CEO Leroy Merlin Romania.  

In luna ianuarie a acestui an, circa 40.000 de brazi au fost colectati prin campania de reutilizare organizata de Leroy Merlin. Toti brazii colectati au fost maruntiti si transformati in peleti (combustibil ecologic) si compost (ingrasamant pentru gradini sau terenuri agricole), devenind o alternativa importanta la combustibilii conventionali.

 

 

Despre Leroy Merlin

LEROY MERLIN este liderul european al pietei de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat pe constructii, decoratiuni si gradinarit. Companie inovatoare din cadrul ADEO, LEROY MERLIN detine 800 de magazine in 15 tari din Europa, Asia, Africa si America de Sud. Peste 115.000 de colegi fac parte din familia LEROY MERLIN. Aflata intr-un progres constant, compania ADEO a devenit cea mai mare companie franceza de pe piata internationala. In prezent, companiile grupului ADEO sunt recunoscute peste tot in lume prin numeroasele premii “Great Place to Work Institute”.

In Romania functioneaza 19 magazine LEROY MERLIN, cu peste 3000 de angajati in 14 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiesti, Brasov, Constanta, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Bacau, Iasi, Timisoara, Oradea si Targoviste.