Home Articole LEIER: Investitii semnificative in Romania
LEIER: Investitii semnificative in Romania

LEIER: Investitii semnificative in Romania

0

Grupul de firme LEIER, lider in industria materialelor de constructii, isi reitereaza angajamentul ferm fata de dezvoltarea economica a Romaniei prin reinvestirea profitului acumulat in decursul anilor de activitate pe piata locala in modernizarea fabricilor preluate si extinderea capacitatilor de productie. Aceasta strategie de reinvestire a profitului a avut un impact semnificativ asupra economiei locale, contribuind la crearea de noi locuri de munca si la stimularea dezvoltarii industriale.

Investitii majore in unitati de productie

In cadrul expansiunii locale in Romania, initial sustinuta de Leier Austria, grupul de companii din Romania a obtinut succes financiar. Compania a alocat integral profitul acumulat pentru retehnologizare, dezvoltare si achizitii noi, consolidandu-si astfel pozitia pe piata prin adaptare si extindere continua.

Noile unitati au contribuit la cresterea capacitatii de productie a companiei si au oferit noi oportunitati de angajare. Prin deschiderea acestor fabrici, LEIER se angajeaza sa contribuie la dezvoltarea economica regionala si la cresterea bunastarii comunitatilor locale.

Fabrica noua de vibropresate in Unirea – 2004

Fabrica de zidarie ceramica in Iasi (Brikston) – 2018

Fabrica de zidarie ceramica si tigla ceramica in Sighisoara (Siceram) – 2019

Fabrica noua de vibropresate in Catcau – 2021

Fabrica noua de vibropresate in Iasi  – 2022

Fabrica noua de vibropresate in Feldioara – 2023

Modernizarea fabricilor preluate si extinderea acestora

LEIER a inteles importanta mentinerii unui standard inalt de productie si a luat decizia de a investi in modernizarea fabricilor preluate in Romania. Aceasta modernizare include implementarea tehnologiilor de ultima generatie pentru a asigura eficienta si sustenabilitatea proceselor de productie. Prin aceasta initiativa, LEIER isi propune sa produca materiale de constructii de cea mai inalta calitate, satisfacand astfel cerintele tot mai exigente ale pietei.

Investitii in fabrica din Iasi:

Modernizare integrala prin achizitionarea de utilaje specifice industriei;

Amenajare platforme beton in interiorul fabricii, asigurand astfel un proces de logistica imbunatatit, aproximativ 35.000 mp;

Extindere si amenajare depozit de rumegus cu o suprafata de aproximativ 1.800 mp.

Constructie hale noi cu o suprafata totala de aproximativ 3.900 mp;

Imbunatatirea proceselor pentru o manipulare mai eficienta a materiilor prime si o pregatire mai rapida si mai precisa pentru productie, optimizand astfel resursele si reducand deseurile, contribuind astfel la angajamentul companiei pentru sustenabilitate si responsabilitate sociala.

Investitii in fabrica din Feldioara:

Modernizare echipamente si utilaje;

Pavare si amenajare platforma de 14.000 mp pentru depozitare de marfa;

Modernizarea zonei de depozitare si alimentare cu materie prima pentru a asigura un flux omogen al acesteia.

Infrastructura fabricii a beneficiat de imbunatatiri semnificative.

Investitii in fabrica din Sighisoara:

Modernizare integrala prin achizitionarea de utilaje specifice industriei;

Constructie depozite cu o suprafata totala de aproximativ 3.500 mp;

Constructie cladiri noi cu destinatie atelier mecanic si depozit materiale, cu o suprafata totala de aproximativ 1.578 mp;

Linie complet noua de incarcare-descarcare a tiglei ceramice, avand o capacitate de 60.000 buc/ 24 ore;

Modernizare cuptor de ardere tip camera pentru tiglele speciale, capacitatea cuptorului fiind de 40 tone de marfa ;

Infrastructura fabricii a beneficiat de imbunatatiri semnificative.

Extinderea fabricilor si modernizarea acestora au generat crearea de noi locuri de munca in productie, management si in alte domenii conexe. LEIER se angajeaza sa ofere oportunitati de angajare calificate si bine remunerate comunitatilor locale.

Leier investeste intr-un viitor sustenabil prin realizarea a 4 parcuri fotovoltaice

Grupul Leier Romania este titular al proiectului : „Instalare Centrala Fotovoltaica”, pentru trei unitati de productie situate in tara: in fabricile din Iasi, Sighisoara si Unirea, precum si pentru sediul companiei din Cluj-Napoca. Aceasta initiativa vizeaza implementarea unei capacitati energetice totale de 4.715 kW, asigurand, in zilele cu productie maxima, o acoperire a consumului de energie pentru toate cele patru locatii in proportie de 70%.

Acest proiect de Centrala Electrica Fotovoltaica are drept obiectiv principal producerea energiei electrice din surse regenerabile, utilizand energia solara ca sursa regenerabila. Implementarea proiectului va genera o reducere a emisiilor de CO2 de 1084.8 tone/an.

Promovarea productiei de energie electrica din surse regenerabile (E-SRE) reprezinta un imperativ in contextul protejarii mediului, cresterii independentei energetice si a coeziunii sociale.

„Aceste parcuri fotovoltaice reprezinta un pas semnificativ in strategia de responsabilitate sociala si ecologica a companiei LEIER. Compania continua sa investeasca in tehnologii verzi si sa promoveze utilizarea energiei regenerabile in toate operatiunile sale, contribuind la un viitor mai sustenabil pentru toata lumea.” a declarat Razvan Filip, Managerul de Proiect.

Aceasta initiativa aduce numeroase beneficii mediului:

Reducerea emisiilor de carbon: Parcurile fotovoltaice vor reduce semnificativ amprenta de carbon a fabricilor LEIER, contribuind la combaterea schimbarilor climatice.

Energie curata si regenerabila: Energiea produsa de aceste parcuri provine dintr-o sursa curata si regenerabila, care nu implica emisii poluante sau extragere de resurse finite.

Eficienta energetica: Utilizarea energiei solare reduce dependenta de sursele de energie traditionale si ajuta la cresterea eficientei energetice a fabricilor.

Demonstrarea lideratului in sustenabilitate: LEIER ofera un exemplu pozitiv in industrie si incurajeaza si alti jucatori sa investeasca in solutii de energie curata.

Importanta reinvestirii profitului

Prin aceasta strategie, LEIER demonstreaza angajamentul fata de dezvoltarea durabila a Romaniei. Aceasta initiativa sustine cresterea economica, creeaza locuri de munca si contribuie la dezvoltarea infrastructurii locale. „Suntem hotarati sa fim un partener de incredere pentru Romania si sa sustinem dezvoltarea tarii prin investitii semnificative in industria materialelor de constructii”, a declarat Suciu Cristian, Directorul General al LEIER Rom. „Reinvestim profitul pentru a ne asigura ca producem materiale de cea mai inalta calitate si contribuim la cresterea economica si la crearea de noi locuri de munca in Romania.”

LEIER continua sa ramana un exemplu pozitiv al investitiilor private in dezvoltarea Romaniei, punand in aplicare o strategie care aduce beneficii atat companiei, cat si comunitatilor locale. Aceasta initiativa ilustreaza modul in care investitiile straine pot contribui semnificativ la cresterea economica si dezvoltarea sociala in Romania, aducand capital si investitii semnificative, creand oportunitati de angajare si transferand expertiza si tehnologie de ultima ora in tara.
Grupul LEIER desfasoara activitati in 7 tari europene, printre care Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania, Croatia si Ucraina, intr-o gama diversificata de domenii. Aceste domenii includ productia de materiale pentru constructii, servicii de comercializare si service pentru autovehicule premium, dezvoltare imobiliara, fabricarea de utilaje si confectii metalice, precum si echipamente de inginerie mecanica.
Leier a inceput sa-si extinda prezenta internationala in 1970, odata cu fondarea primei fabrici de betoane la Horitschon, Austria, de catre domnul Michael Leier, fondatorul brandului. Grupul este in proprietate exclusiva a familiei Leier, cu trei generatii implicate in gestionarea afacerilor si in evolutia companiei.
Leier s-a afirmat ca un competitor de prima importanta pe piata materialelor de constructii in Romania, oferind o gama completa de produse la cele mai inalte standarde de calitate si bazandu-se pe o echipa de angajati motivati si profesionisti.