Home Topics Comunicate de presa “La Casa del Desierto” apare in al cincilea sezon al se-rialului Black Mirror
“La Casa del Desierto” apare in al cincilea sezon al se-rialului Black Mirror

“La Casa del Desierto” apare in al cincilea sezon al se-rialului Black Mirror

0

Faimosul si premiatul serial de televiziune britanic Black Mirror, creat de Charlie Brooker si difuzat de populara platforma Netflix, prezinta „La Casa del Desierto” realizata de Guardian Glass intr-una dintre noile sale povesti halucinante ale celui de-al cincilea sezon.

Situata in Gorafe, Granada (Spania), „La Casa del Desierto“ (Casa Desertului) apare in episodul 2 “Smithereens” ca un loc ideal in care sa evadezi din lumea reala, in care joaca Topher Grace, unul dintre actorii principali din Spider Man 3, printre alte filme.

Episodul a fost filmat vara trecuta, pe parcursul a doua zile, si s-a desfasurat fara incidente. Echipa de productie si de filmare a aratat un mare interes pentru casa pe tot parcursul prezentei. Cu multiple perspective si cadre posibile, aceasta a captivat asistentii de productie, dar si cameramanii.

„La Casa del Desierto”, un proiect inovator din Peninsula Iberica, este o initiativa Guardian Glass, al carui obiectiv initial a fost sa-si testeze solutiile din sticla in conditiile meteorologice cele mai extreme si, astfel, sa demonstreze importanta alegerii tipului de sticla potrivit pentru ferestre in orice casa.

Aceasta casa unica, atipica, a fost deja aleasa in mai multe randuri ca locatie de filmare pentru alte productii de film si publicitate, fotografii de moda sau fotojurnalism. In acest tip de colaborare, principalii producatori, companii si branduri au considerat „La Casa del Desierto” un loc extraordinar pe care il pot folosi pentru a-si atinge si inspira publicul.

Difuzata pentru prima data in 2011, Black Mirror este o antologie science-fiction in limba engleza, cu episoade independente, care exploreaza un viitor ingrijorator si sumbru ce ar putea fi al nostru daca cele mai mari inovatii tehnologice ar fi utilizate abuziv sau gestionate gresit. Acesta numara un premiu Emmy, un premiu Peabody si un premiu British Academy Television printre cele mai notabile realizari. Serialul a strans milioane de fani si urmaritori din intreaga lume.

Despre “La Casa del Desierto”

  • Locatie:Gorafe, Granada (Spania)
  • Suprafata:20m2
  • Compartimentare: 3 camere – dormitor, baie si living-bucatarie
  • Suprafata panourilor fotovoltaice:26m2
  • Capacitatea de stocare a energiei:2kWh
  • Temperaturile maxime si minime aproximative estimate in interior: 18ºC – 28ºC
  • Intervalul de temperatura in desertul Gorafe: vara urca pana la 45ºC | iarna coboara pana la 10ºC

„La Casa del Desierto” este un proiect inovator al Guardian Glass, care provoaca natura sa-i testeze solutiile din sticla. Prin proiectarea unei astfel de case inteligente, Guardian Glass incearca sa demonstreze ca, prin alegerea unei sticle potrivite, casa ramane locuibila chiar si in cele mai nefavorabile conditii climatice. Sticla ferestrelor poate contribui in mare masura la izolarea termica si acustica, ne poate ajuta sa ne protejam de razele UV, la fel cum poate imbunatati siguranta impotriva furtului sau a incercarilor de spargere.

In ceea ce priveste arhitectura sa, „La Casa del Desierto” este construita pe o structura din lemn si este complet echipata cu sticla Guardian Glass; in interior, peretii despartitori din sticla creeaza un dormitor, o baie si o zona de living cu bucatarie. Un spatiu suficient de mare, cu vedere directa spre exterior, care are, de asemenea, un sistem de filtrare a apei, un generator de energie si un sistem de panouri fotovoltaice.

Designul, rezultatul eforturilor unei echipe mari si experimentate de arhitecti – condusa de Spela Vidennik de la OFIS Architects – impreuna cu specialistii si inginerii de la Guardian Glass si consultantii in energie de la Akt II si Transsolar, raspunde provocarilor actuale si viitoare din arhitectura si constructii, promovand astfel structuri prietenoase mediului inconjurator si eficiente din punct de vedere energetic. Un proiect in care tipul de sticla folosit pentru a inchide fiecare spatiu are, de asemenea, un impact direct.

Guardian Glass

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din sticla float, sticla peliculizata si produse fabricate din sticla. In cele 25 de fabrici de sticla float din toata lumea, Guardian Glass produce sticla de inalta performanta pentru uz exterior (atat in scopuri comerciale, cat si rezidentiale) si aplicatii din domeniul arhitectonic interior, precum si produse din domeniul transporturilor si tehnic. Sticla Guardian se gaseste in locuinte, birouri, masini si in unele dintre reperele arhitectonice cele mai semnificative din lume. Centrul de Stiinta si Tehnologie al Guardian Glass lucreaza in permanenta sa creeze produse din sticla si solutii noi, utilizand cea mai avansata tehnologie pentru a-si ajuta clientii sa vada ce este posibil – see what’s possible®.

Vizitati guardianglass.com.

Guardian Industries

Guardian Industries, o companie globala cu sediul central la Auburn Hills, Michigan, are in jur de 18.000 de angajati si deserveste facilitati din America de Nord, Europa, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu si Asia. Companiile Guardian fabrica produse de sticla flotata cu un nivel ridicat de performanta, peliculizate si fabricate pentru aplicatii arhitecturale, rezidentiale, de interior, din domeniul transporturilor si tehnic si componente de inalta calitate placate cu crom si din plastic vopsit, pentru industriile automobilelor si camioanelor comerciale. Viziunea companiei Guardian este sa creeze valoare pentru clientii sai si societate, prin inovare continua, cu utilizarea unor resurse putine. Guardian este o sucursala detinuta in totalitate de Koch Industries, Inc. Vizitati guardian.com.