Home Articole Amenajari, Finisaje, Iluminat Inovatia la cerere: debitarea metalului cu plasma inseamna productivitate maxima, posibilitati nenumarate si optimizarea costurilor
Inovatia la cerere: debitarea metalului cu plasma inseamna productivitate maxima, posibilitati nenumarate si optimizarea costurilor

Inovatia la cerere: debitarea metalului cu plasma inseamna productivitate maxima, posibilitati nenumarate si optimizarea costurilor

0

Cat de utila este debitarea cu plasma a metalului

 

In ultimii ani au aparut pe piata numeroase metode de debitare a metalelor, toate avand ca scop dezvoltarea unui produs de la concept pana la finalizare si perfectionarea lui din punct de vedere al raportului calitate-pret si durata.  Master Metal, un start-up 100% romanesc, a obtinut fonduri europene de 80.000 euro si a investit peste 150.000 euro in tehnologii de debitare cu plasma a metalelor, una dintre cele mai eficiente metode actuale.

Debitarea cu plasma este una dintre metodele eficiente de a taia materialele conductoare. Este caracterizata prin viteza de taiere rapida pentru o gama larga de grosimi. Taieturile sunt de calitate, cu unghiuri foarte precise, din cauza temperaturii arcului de plasma  si a fluxului de gaz ce topeste materialul.

Debitarea cu plasma iti ofera si avantajul de a nu tine cont la vopsea, murdarie, rugina sau posibile urme de ulei pe metal. Flexibilitatea este inca un atu, deoarece suporta o gama larga de grosimi si diverse tipuri de materiale. Debitarea cu plasma este mult mai avantajoasa decat cea cu oxigaz deoarece nu mai exista etapa de prelucrare dupa taiere, totul fiind finisat inca din prima faza.

 

Ce este plasma?

Pentru a intelege cum functioneaza taierea cu plasma, trebuie sa incepem prin a raspunde la intrebarea  „Ce este plasma? In termenii cei mai simpli, plasma este a patra stare a materiei, dupa cea solida, lichida si gazoaza. Soarele insusi este o masa de plasma, la fel ca stelele si luminile nordice sau aureolele. Plasma se afla in natura, peste tot, in jurul nostru.  Substantele pot trece dintr-o stare in alta atunci cand interactioneaza cu o sursa de energie, ca de exemplu caldura. De exemplu, daca va intalni o sursa de caldura, apa se va schimba de la starea solida (gheata) la cea lichida. Daca nivelul temperaturii creste, aceasta se va transforma in gaz (abur). Daca crestem temperatura si mai mult, gazul ionizat si devine plasma. Debitarea cu plasma utilizeaza acest gaz conductiv electric pentru a transfera energia de la o sursa de alimentare la orice material conductiv, rezultand un proces de taiere mai curat, foarte precis si mai rapid decat cel cu oxigaz. Jetul de plasma atinge imediat temperaturi de pana la 40.000 ° F, perforand rapid piesa in lucru.

 

Sa presupunem ca doresti sa faci o gaura de 15 mm in centrul unei placi de otel sau doresti sa iti scrii numele. Poti incepe cu fierastraul si iti va lua cel putin jumatate de zi sau poti sa faci asta debitand cu plasma si iti va lua fix cinci minute. Rezultatul va fi o gaura perfecta, fara sa fi deformat materialul. Plasma poate taia orice metal care conduce electricitate. Poti taia perfect, fara finisari ulterioare si este de pana la douazeci de ori mai rapida decat alte metode conventionale de taiere a metalului. Prin debitare cu plasma poti prelucra inclusiv metalele neferoase si cele ruginite. In ceea ce priveste precizia si eficienta, aceasta depaseste chiar si taierea cu jet de apa sau cu laser, ultimele fiind mult mai scumpe sau mai putin precise.

 

Debitarea cu plasma – avantaje si aplicatii

Exista numeroase avantaje de care beneficiezi atunci cand alegi aceasta metoda de debitare. In primul rand ai performante excelente in taierea diverselor grosimi de metal, de la mic, mediu la mare. Viteza de taiere este de pana la zece ori mai mare decat in cazul debitarii cu oxigaz. In plus, debitarea cu plasma iti garanteaza inca de la inceput automatizarea procedeelor de taiere a tuturor materialelor conductoare. Debitarea cu plasma sub apa inseamna temperaturi scazute si un nivel scazut de zgomot la locul de munca.

Asa cum spuneam si mai sus, indiferent daca preferí activitatile artistice de finete si precizie, sau activitatile industriale, debitarea cu plasma ofera posibilitati nelimitate de taiere a otelului, otelului  inoxidabil, aluminiului, etc.

Debitarea cu plasma se foloseste in diverse activitati si industrii, cum ar fi intretinerea instalatiilor si echipamentelor din agricultura, procesul de fabricare si reparare a containerelor, constructii, santiere naval, energie, confectii metalice, aviatie, industria auto etc.

Aceasta metoda s-a dezvoltat din procesul de sudare cu plasma din anii 1960. Timp de 20 de ani, s-a perfectionat ca o metoda foarte productiva de taiere a placilor metalice. Comparativ cu taierea traditionala metal vs. metal, taierea cu plasma nu produce aschii metalice si taieturile sunt foarte precise.

 

O noua linie de debitare cu plasma

La inceputul lunii trecute, Master Metal, a anuntat finantarea unei noi linii pentru debitare cu plasma in valoare de 150,000 de euro. Pe langa solutiile inepuizabile si implicit calitate, clientii pot beneficia si de costuri optime pentru fiecare proiect.

In doar o luna, Master Metal a dovedit ca este oportunitatea excelenta pentru cei care construiesc proiecte si povesti de succes”, declara Bogdan Popa, director executiv Master Metal. “Master Metal este un angajament intre calitate si tehnologie, care se bazeaza pe oferirea unei game largi de debitare cu plasma, suport tehnic, respect fata de calitate si client. Avem o linie noua cu ajutorul careia oferim eficienta din punct de vedere al bugetului.

Fiind o afacere de familie, a doua de altfel dupa Master Engineering, incercam sa oferim ceea ce ne dorim si noi: sustenabilitate, intelegerea fiecarui business sau proiect. Ne adresam tuturor tipurilor de clienti carora le place lucrul bine facut”, declara Ana-Maria Popa, director Master Metal

Descopera aici ce poate face Master Metal si pentru tine.

 

Despre Master Metal

Suntem aici ca sa iti oferim servicii de debitare cu plasma si oxigaz, prelucrare tabla, sudura metalica (otel, inox, aluminiu) si tot ceea ce inseamna confectii metalice de calitate.

Master Metal se distinge deja pe piata prin solutii complete si complexe, ce imbina cele mai eficiente inovatii tehnice din industria prelucrarilor metalice cu experienta personalului, garantia produsului bine executat, dar si cu parteneriatele de lunga durata cu clienti multumiti.

Solutiile noastre satisfac cele mai exigente cerinte; in acelasi timp avem grija sa respectam standardele internationale ale industriei si cele legate de mediul inconjurator, care sunt foarte importante pentru noi.

Ne gasesti si pe Facebook & LinkedIn.