Home Topics Comunicate de presa Incredere si predictibilitate pentru un climat economic sanatos
Incredere si predictibilitate pentru un climat economic sanatos

Incredere si predictibilitate pentru un climat economic sanatos

0

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) a serbat alaturi de peste 750 de invitati inceputul unui nou an. Motto-ul Receptiei de Anul Nou 2019, „Leading the way. Leading the change”, subliniaza importanta rolului de lider. Noi il vedem pe fiecare din comunitatea noastra de business ca pe un actor cheie pentru a duce mai departe schimbarea si a-si asuma responsabilitati pentru viitor.

Acest lucru l-a amintit si oaspetele de onoare al serii, Presedintele Romaniei, ES Klaus Werner Iohannis. Mediul de afaceri trebuie sa aiba o viziune pe termen lung, care priveste dincolo de rezultatele prezentului, catre valorificarea oportunitatilor viitorului. Pentru dezvoltarea economica si cresterea competitivitatii tarii, relatiile romano-germane sunt de mare importanta. Pentru ca relatiile economice bilaterale sa se poata dezvolta, mediul de afaceri are nevoie de parteneri de incredere din mediul economic, social si politic. „O comunitate de afaceri puternica si cu performante durabile nu se poate dezvolta in absenta unui angajament pe termen lung”, a spus Iohannis. Din pacate in ultima vreme Guvernul a luat masuri care vin cu noi provocari pentru mediul de afaceri si care duc la pierderea grava a increderii investitorilor.

Dragos Anastasiu, Presedintele AHK Romania, a vorbit in alocutiunea sa despre incredere, respect si predictibilitate, valori decisive pentru activitatea companiilor. De asemenea, Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, ES Cord Meier-Klodt, a abordat in discursul sau temele incredere si predictibilitate, pentru ca acestea contribuie in mare masura la un climat economic sanatos. Ambasada Germaniei urmareste cu mare ingrijorare actualele decizii ale Guvernului referitoare la noile reglementari fiscale si la reformele din domeniul justitiei, care creeaza nesiguranta in randul companiilor germane din Romania. Acestea isi fac planuri pe termen lung, au creat in Romania peste 250.000 de locuri de munca si isi vor continua activitatea, insa exista si investitii care, din cauza lipsei de predictibilitate, sunt reanalizate sau amanate.

Despre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. AHK Romania apartine, alaturi de Camerele de comert si industrie germane (IHK), retelei globale a Camerelor de comert germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comert si Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, infiintata in 2002, numara peste 600 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana. In Romania AHK se implica activ in implementarea sistemului dual de invatamant dupa model german si a infiintat platforma GreenTech econet romania, cat si o Curte Permanenta de Arbitraj.
Mai multe informatii gasiti in pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne gasiti de asemenea in Social Media, pe Facebook si LinkedIn / ahkromania.