Home Articole Hünnebeck Romania isi accelereaza cresterea pe sectorul de infrastructura
Hünnebeck Romania isi accelereaza cresterea pe sectorul de infrastructura

Hünnebeck Romania isi accelereaza cresterea pe sectorul de infrastructura

0
Circa 40% din proiectele desfasurate in acest an de Hünnebeck Romania, unul dintre principalii furnizori locali de sisteme de cofraje, esafodaj si schele,  s-au desfasurat pe segmentul de infrastructura. Mai mult de atat, acestea au fost cu 10% mai multe comparativ cu anul trecut.  

 

Piata de proiecte de constructii din Romania este foarte dinamica. La nivelul business-ului nostru, in acest an, am deservit multe proiecte atat in infrastructura, cat si pe segmentul comercial. Cu toate acestea, am observat o crestere importanta – de 10 procente – a numarului proiectelor de infrastructura, ceea ce in cazul nostru reprezinta preponderant proiecte rutiere”, a declarat Mircea Georgescu, Director General al Hünnebeck Romania.

Cresterea raportata pe zona proiectelor de infrastructura a fost determinata nu doar de cresterea sumelor alocate de stat in constructii majore, ci si de impactul pandemiei de Coronavirus asupra investitiilor pe piata imobiliara rezidentiala si de birouri. Majoritatea investitorilor au fost mai prudenti si au amanat anumite investitii, aceasta fiind tendinta pe care compania o preconizeaza si pentru urmatoarele luni.

In timp ce proiectele din segmentele rezidentiale, comerciale si logistice vor continua sa reprezinte o pondere importanta din business-ul Hünnebeck Romania, Mircea Georgescu se asteapta la o crestere puternica a afacerilor pe segmentul de infrastructura in viitorul apropiat.

„Pentru 2022 estimam ca proiectele de infrastructura vor avea cea mai mare pondere in afacerile companiei noastre. Si ne-am pregatit pentru acest lucru din punct de vedere al ingineriei si al capacitatilor flotei, asa cum am putut dovedi in cadrul unora dintre cele mai prestigioase proiecte rutiere romanesti din acest an”, a subliniat reprezentantul companiei.

Cand vine vorba de principalele provocari ale anului ce tocmai se incheie, reprezentantul companiei a subliniat ca implicarea in mari proiecte de infrastrutura a necesitat furnizarea de cantitati mari de cofraj si esafodaj intr-un timp foarte scurt. In acest sens,  Hünnebeck Romania are avantajul de a avea acces rapid la volume mari de materiale atat in centrele locale, din Ilfov si Cluj, cat si in cele din tarile din apropiere unde compania are parteneri.

“Un alt aspect important de luat in calcul privind anul 2021 este ca am asistat la o presiune foarte mare pe pret si pe reducerea timpilor de executie. Concentrarea noastra pe oferirea de produse care imbunatatesc productivitatea la fata locului in termeni de ore de munca – si, prin urmare, costurile proiectului – i-a ajutat si pe clientii nostri sa faca fata acestor provocari”, a adaugat Mircea Georgescu.

Printre cele mai importante proiecte ale anului acesta pentru Hünnebeck Romania se numara realizarea viaductului Talmacel de pe tronsonul de autostrada Sibiu – Boita si a Drumului Expres Craiova – Pitesti.

 

 

 

Despre Hünnebeck

Hünnebeck Romania este parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre marcile de traditie din portofoliul grupului american Brand Safway. Hünnebeck, cu sediul in Europa, a luat nastere in urma cu peste 90 de ani, in 1929, si este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele si sisteme de siguranta caracterizate de o calitate inalta, flexibilitate si rentabilitate. Hünnebeck ofera, de asemenea, o gama larga de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistica de santier, servicii de curatenie si reparatii, instruire a utilizatorilor si servicii de cofraj pana la dezvoltarea completa a proiectului. Hünnebeck este parte a diviziei de cofraj din cadrul Brand Safway, divizie ce include si SGB (OrientulMijlociu / Asia) si Aluma Systems (America de Nord si America Latina).

In Romania, Hünnebeck detine doua sedii si depozite in Bucuresti – Rudeni si in apropiere de Cluj-Napoca – Capusu Mare, in cadrul carora activeaza cca. 80 de angajati.

Brand Safway cu sediul central in Kennesaw, GA, SUA, este furnizor principal de servicii de specialitate pentru pietele internationale de energie, de industrie si pentru pietele de infrastructura din intreaga lume. Gama extinsa de servicii include schele si echipamente de acces, servicii de protectie impotriva coroziunii, servicii de anvelopare si vopsire, de izolare, ignifugare, material refractare, servicii mecanice, inginerie, sisteme de cofrare si esafodaj.  Ca parte a prezentei sale globale, Brand Safway serveste peste 30.000 de clienti din intreaga lume printr-o retea stransa de peste 40.000 de angajati in 225 de locatii din 30 de tari.