Home Topics Comunicate de presa Hünnebeck Romania: Cum poate impacta alegerea cofrajului costul unui proiect de constructii
Hünnebeck Romania: Cum poate impacta alegerea cofrajului costul unui proiect de constructii

Hünnebeck Romania: Cum poate impacta alegerea cofrajului costul unui proiect de constructii

0
Hünnebeck Romania, unul dintre principalii furnizori locali de sisteme de cofraje, esafodaj si schele, sustine ca, alegerea corecta a unui sistem de cofrare adaptat fiecarui proiect in parte contribuie semnificativ la optimizarea costului general al lucrarii, prin reducerea valorii seturilor de cofrare si a timpului necesar punerii in opera a acestora.

 

“Cea mai intalnita situatie pe care o observam in randul companiilor de constructii locale este alegerea sistemului de cofrare exclusiv pe criteriul pretului, fara a lua in considerare si alte aspecte legate de intregul proces tehnologic. Astfel, cu toate ca exista sisteme ce ofera beneficii majore in santier si pot reduce semnificativ costul manoperei acestea sunt eliminate de catre beneficiari pentru ca au un pret usor mai ridicat”, a declarat Mircea Georgescu – Director General al Hünnebeck Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, lipsa unei viziuni de ansamblu asupra tuturor activitatilor legate de realizarea unei structuri din beton poate determina livrari de cofraje peste necesarul unei anumite faze ale proiectului, care genereaza costuri nejustificate. De asemenea, slaba dimensionare a personalului din santier versus cantitatea de cofraj este, de asemenea, o problema des intalnita.

“Atunci cand aleg un sistem de cofrare, constructorii ar trebui sa ia in calcul numarul de muncitori din santier disponibili pentru operatiunile de cofrare, armare si turnare beton. De asemenea, accesul in santier este foarte important, alaturi de modul de manipulare al cofrajelor – manual sau mecanizat”, a spus Andrei Veres – Director Tehnic al Hünnebeck Romania.

Cand vine vorba de principalii pasi recomandati in alegerea sistemului de cofrare, prioritar este stabilirea tipului (usor / greu sau pentru verticale / orizontale), cat si dimensionarea cantitatii de cofraj, in functie de numarul etapelor de turnare ce trebuie stabilite de constructor, dar si raportat la echipele de muncitori disponibile in santier.

“Atunci cand nu acorda suficienta atentie tuturor aspectelor legate de alegerea cofrajului, constructorii risca sa observe o crestere a costurilor cu manopera. De asemenea, plata unei chirii pentru un cofraj neutilizat in santier impacteaza negativ bugetul intregului proiect. De exemplu, in cazul unui proiect cu o durata planificata de executie a structurii din beton, de 4 luni, o gestiune corecta a resurselor necesare precum si o cantitate optimizata de cofraje, rezultata prin intermediul unui panotaj corect, poate conduce la o reducere a timpului de executie de pana la 7 zile, echivalenta cu o reducere a costurilor de chirie pentru cofraje de pana la 6%”, sustine Andrei Veres.

Tocmai pentru a veni in intampinarea clientilor ce isi doresc sa faca alegerea potrivita proiectului, Hünnebeck Romania include serviciul de consultanta tehnica in toate ofertele transmise partenerilor. Acesta presupune elaborarea profesionala a planurilor decofrare si esafodaj pentru toate tipurile de aplicatii tehnice, de la infrastructura, la comercial sau rezidential. Astfel, proiectele de cofrare sunt analizate pe toate nivelurile de complexitate, fiind determinat exact necesarul de materiale. In plus, compania pune la dispozitie, in cadrul serviciului de consultanta tehnica, si planificarea etapelor si a ciclurilor de constructie, realizarea graficelor de executie estimative si detaliate, determinarea cantitatilor si perioadelor de inchiriere, furnizarea de specificatii pentru licitatii, realizarea de calcule de rezistenta si furnizarea de tehnica de rezistenta verificabila.

Scopul principal al acestui serviciu este obtinerea reducerii costurilor din santier pentru cofrajul inchiriat. Astfel, echipamentul livrat este utilizat la maximum, iar pretul platit pentru chiria materialului este optimizat, iar rentabilitatea sistemului creste. In concluzie, utilizarea sistemelor livrate in procent cat mai apropiat de 100% duce la reducerea costului pe metrul patrat. In plus, un alt avantaj major al serviciului oferit de Hünnebeck Romania este faptul ca ofera clientului si o tehnologie de executie care permite o planificare riguroasaa activitatilor in santier.

“Imbucurator este faptul ca, in contextul actual al pietei, marcat pe de o parte de cresterea costurilor cu forta de munca, precum si de majorarea preturilor la principalele materii prime utilizate, tot mai multi dintre partenerii Hünnebeck apeleaza la intreaga noastra paleta de servicii, apreciind pozitiv valoarea adaugata generata de un panotaj optimizat de catre echipa noastra de ingineri, precum si de suportul tehnic pe santier”, a declarat Mircea Georgescu – Director General al Hünnebeck Romania.

 

 

Despre Hünnebeck

Hünnebeck Romania este parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre marcile de traditie din portofoliul grupului american Brand Safway. Hünnebeck, cu sediul in Europa, a luat nastere in urma cu peste 90 de ani, in 1929, si este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele si sisteme de siguranta caracterizate de o calitate inalta, flexibilitate si rentabilitate. Hünnebeck ofera, de asemenea, o gama larga de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistica de santier, servicii de curatenie si reparatii, instruire a utilizatorilor si servicii de cofraj pana la dezvoltarea completa a proiectului. Hünnebeck este parte a diviziei de cofraj din cadrul Brand Safway, divizie ce include si SGB (OrientulMijlociu / Asia) si Aluma Systems (America de Nord si America Latina).

In Romania, Hünnebeck detine doua sedii si depozite in Bucuresti – Rudeni si in apropiere de Cluj-Napoca – Capusu Mare, in cadrul carora activeaza cca. 80 de angajati.

Brand Safway cu sediul central in Kennesaw, GA, SUA, este furnizor principal de servicii de specialitate pentru pietele internationale de energie, de industrie si pentru pietele de infrastructura din intreaga lume. Gama extinsa de servicii include schele si echipamente de acces, servicii de protectie impotriva coroziunii, servicii de anvelopare si vopsire, de izolare, ignifugare, material refractare, servicii mecanice, inginerie, sisteme de cofrare si esafodaj.  Ca parte a prezentei sale globale, Brand Safway serveste peste 32.000 de clienti din intreaga lume printr-o retea stransa de peste 38.000 de angajati in 225 de locatii din 30 de tari.