Home Topics Comunicate de presa HORNBACH continua extinderea in Romania si inaugureaza noul magazin din Oradea in urma unei investitii de 28,5 milioane de euro
HORNBACH continua extinderea in Romania si inaugureaza noul magazin din Oradea in urma unei investitii de 28,5 milioane de euro

HORNBACH continua extinderea in Romania si inaugureaza noul magazin din Oradea in urma unei investitii de 28,5 milioane de euro

0
  • Noul magazin va fi deschis publicului incepand cu data de 30 septembrie 2020
  • Amplasata pe un teren de 5,4 ha, noua locatie are o suprafata de circa 23.000 mp
  • Investitiile totale Hornbach in Romania ajung la 175,2 milioane de euro

 

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, isi extinde reteaua din Romania si anunta inaugurarea celui de-al saptelea magazin, la Oradea.

„Ne bucuram ca, in ciuda contextului economic generat de criza pandemica, vom putea inaugura cel de-al saptelea magazin din reteaua Hornbach in Romania. Investitia totala este de 28,5 milioane de euro, suma ce cuprinde si stocul initial de marfa. Odata cu aceasta deschidere de magazin, investitiile totale ale Hornbach in Romania se ridica la 175,2 milioane de euro“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach Romania.

In ceea ce priveste principalele motive ce au dus la decizia de a deschide un magazin in Oradea, reprezentantul companiei a subliniat ca a fost aleasa aceasta zona deoarece este in plina dezvoltare, mai ales datorita bunei gestionari a bugetelor locale si a absorbtiei ridicate de fonduri europene. De asemenea, atat evolutia pozitiva a orasului in ultimii ani, cat si infrastructura si pozitionarea in apropiere de granita au fost aspecte importante luate in calcul.

Magazinul din Oradea este amplasat pe un teren de 5,4 hectare, are o suprafata de circa 23.000 de metri patrati si include un Drive In pentru materiale de constructii, unde clientii pot intra cu masina si incarca direct produsele dorite, o zona dedicata articolelor de gradina si animalelor de companie, dar si departamente cu produse electrice, materiale de constructii, de feronerie, gresie si pardoseli, decoratiuni interioare, un centru de inramari tablouri si unul de mixat vopsele si o expozitie cu articole destinate camerei de baie.

„Suntem convinsi ca sortimentul de o calitate ridicata, ce tine cont de rigorile germane, alaturi de consilierea profesionala si competenta angajatilor nostri vor fi principalele motive pentru care oradenii vor vizita noul magazin. In plus, strategia preturilor mereu mici face din Hornbach un partener stabil pentru clienti, acestia beneficiind 365 de zile pe an de preturi competitive, aspect ce garanteaza proiecte reusite“, a mai spus Directorul General al Hornbach Romania.

Peste 100 de angajati vor oferi clientilor sfaturi competente si servicii extinse, cele mai cautate fiind serviciile de montaj, debitare lemn, confectionare perdele, inramari tablouri si transport.

De altfel, pe langa magazinul fizic, clientii din Oradea si din toata tara au acces si la magazinul online, accesand site-ul www.hornbach.ro.

Un avantaj al magazinelor Hornbach il constituie serviciul de Rezervare & Ridicare, prin care clientii pot rezerva produsele online si apoi le pot ridica din magazin in doar 4 ore de la emiterea comenzii sau oricand in urmatoarele 3 saptamani. De asemenea, exista posibilitatea de a comanda online din cele peste 60.000 de produse cu livrare acasa oriunde in Romania.

Pe langa cele enumerate mai sus, clientii din Oradea vor avea acces si la serviciul de self-scan. Acesta va scurta si mai mult timpul petrecut in magazin, deoarece, prin simpla instalare a aplicatiei mobile Hornbach, clientii isi vor putea scana singuri produsele, iar apoi vor plati rapid, cu ajutorul codului QR generat automat, la casele de marcat. Hornbach se adapteaza continuu cerintelor tehnologice actuale, facand tot posibilul sa puna pe primul loc nevoile clientilor.

„Inaugurarea magazinului din Oradea reconfirma succesul Hornbach in Romania si arata, o data in plus, ca extinderea prin deschiderea de magazine de mari dimensiuni in orase cheie din tara este o strategie corecta“, a mai spus Mugurel-Horia Rusu.

Acesta a mai adaugat ca, pentru perioada urmatoare, Hornbach ia in considerare dezvoltarea retelei si pe pietele din Cluj-Napoca si Constanta.

Noul magazin Hornbach, situat pe Calea Santandrei nr. 2, va fi deschis pentru public incepand cu data de 30 septembrie si, precum celelalte magazine din retea, va avea program de luni pana sambata, intre orele 08.00 si 21.00, si duminica, de la 08.00 la 19.00. In ceea ce priveste zona Drive In, aceasta va fi deschisa de luni pana sambata, intre 07.00 si 21.00, iar duminica in intervalul 08.00-19.00.

 

Despre grupul Hornbach

Fondata in anul 1877, Hornbach este singura companie din domeniul constructiilor si gradinaritului care se poate mandri cu o istorie de 6 generatii. In acest moment, concernul detine 161 de magazine mixte de materiale de constructii si gradinarit si magazine online, in 9 tari din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elvetia, Suedia, Slovacia si Romania), dintre care 7 in Romania (Bucuresti Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara, Sibiu si Oradea).

Conceptul comercial si gama de produse sunt orientate in intregime catre sprijinirea proiectelor clientilor. Hornbach le garanteaza acestora preturi mereu mici, fiind lider de piata pe acest segment, iar consilierea oferita de specialistii companiei direct la raft si serviciile puse la dispozitie in fiecare magazin sunt foarte apreciate.

Prin pionierat, cum ar fi deschiderea primului magazin mixt de materiale de constructii si produse de gradinarit (1968), a primului megastore (1980) si a primului magazin de materiale de constructii cu conceptul drive-in (2003), Hornbach isi dovedeste in permanenta forta inovatoare. De decenii, Hornbach este considerat un angajator de top, in acest moment avand aproximativ 22.000 de angajati care contribuie la succesul companiei.